Netoper Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 Chyba żaden fon Xiaomi nie ma wyjścia sygnału video.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Janwoj Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 Jednak nie, bo znalazłem taką odpowiedź: Nie, Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G nie obsługuje przewodowego wyjścia wideo przez złącze USB-C. Chociaż posiada port USB-C i obsługuje USB OTG, nie ma funkcji DisplayPort over USB-C, która byłaby potrzebna do wyświetlania obrazu na zewnętrznym ekranie. Jak z innymi modelami tego nie wiem.
kris68 Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 No ja nie bardzo wiem, gdzie na temat 14 Ultra szukać takich informacji, ale wiem, że też nie poszło.
Janwoj Opublikowano 20 Września 2025 Opublikowano 20 Września 2025 (edytowane) W Google wyrzuciło: Tak, Xiaomi 14 Ultra obsługuje wyjście wideo przez USB-C, co pozwala na podłączenie go do zewnętrznego wyświetlacza, na przykład przez kabel USB-C do HDMI. Czyli pewnie tak. Najlepiej sprawdzić. Tu zresztą podali, co ten model może a czego nie: Xiaomi 14 Ultra Często zadawane pytania Edytowane 20 Września 2025 przez Janwoj
kaponisko Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 (edytowane) Cześć, czy macie obecnie jakieś preferencje względem wersji Tajwan lub Indonezja na tym sprzęcie? Korzystam z POCO X6 5G (soft z Tajwanu). Wszedłem w posiadanie Redmi Note 13 Pro 5G i zastanawiam się, którą wersję wybrać. Jak z nagrywaniem rozmów? Jak z obsługą E-sim? Płatności NFC? Jestem fanem dialera, kontaktów i aplikacji SMS od Xiaomi. Pytam w szczególności o oprogramowanie z Indonezji, bo zakładam, że większych różnic pomiędzy POCO X6 5G a Redmi Note 13 Pro 5G nie ma (chyba że się mylę)? Serdeczności K. Edytowane 3 Listopada 2025 przez kaponisko
Master Opublikowano 3 Listopada 2025 Opublikowano 3 Listopada 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, kaponisko napisał(a): Cześć, czy macie obecnie jakieś preferencje względem wersji Tajwan lub Indonezja na tym sprzęcie? Korzystam z POCO X6 5G (soft z Tajwanu). Wszedłem w posiadanie Redmi Note 13 Pro 5G i zastanawiam się, którą wersję wybrać. Jak z nagrywaniem rozmów? Jak z obsługą E-sim? Płatności NFC? Jestem fanem dialera, kontaktów i aplikacji SMS od Xiaomi. Pytam w szczególności o oprogramowanie z Indonezji, bo zakładam, że większych różnic pomiędzy POCO X6 5G a Redmi Note 13 Pro 5G nie ma (chyba że się mylę)? Serdeczności K. uderz z tym pytaniem do @kris68 ... z tego co pamiętam on wrzucał chyba u siebie i TW i ID ... może coś więcej powie ... ogólnie tam za dużo różnic nie powinno być ... na tyle na ile czytałem o tym na innych forach ... nagrywanie powinno być na obu - przynajmniej nic mi nie wiadomo żeby tu coś się zmieniło ... ps. z NFC też nie powinno być problemu ... to wiem że mogą być wycięte te usługi w romach IN ... esim w globalach powinien być ... choć tu nie mam pewności ... nie mają tego chińczyki ale to na swojej wersji CN ... Android auto też powinien być ... i znowu - w wersjach CN tego nie ma ... Edytowane 3 Listopada 2025 przez Master 1
Janwoj Opublikowano 4 Listopada 2025 Opublikowano 4 Listopada 2025 (edytowane) 18 godzin temu, kaponisko napisał(a): Cześć, czy macie obecnie jakieś preferencje względem wersji Tajwan lub Indonezja na tym sprzęcie? Korzystam z POCO X6 5G (soft z Tajwanu). Wszedłem w posiadanie Redmi Note 13 Pro 5G i zastanawiam się, którą wersję wybrać. Jak z nagrywaniem rozmów? Jak z obsługą E-sim? Płatności NFC? Jestem fanem dialera, kontaktów i aplikacji SMS od Xiaomi. Pytam w szczególności o oprogramowanie z Indonezji, bo zakładam, że większych różnic pomiędzy POCO X6 5G a Redmi Note 13 Pro 5G nie ma (chyba że się mylę)? Serdeczności K. Posiadam RN 13 Pro 5G, który miał nieodblokowanego BL z softem ID i po przejściu z Hyper OS1 na OS2 okazało się, że zginęła możliwość nagrywania rozmów. Okazało się, że ta sytuacja wystąpiła na ustawionym regionie - Polska, dopiero po zmianie np. na Słowację nagrywanie wróciło. Dlatego zacząłem wątpić, czy przy kolejnej aktualizacji soft ID nie zostanie pozbawiony nagrywania. Dlatego kiedy udało mi się odblokować BL zmieniłem początkowo soft na Xiaomi.eu, ale konieczność ciągłego wgrywania oprogramowania modemu po każdej aktualizacji spowodował, że zmieniłem soft na TW i tak pozostawiłem. W tym opgrogramowaniu nie ma zakładki Region i już nie trzeba nic zmieniać. Nagrywanie pracuje bezbłędnie. Co do NFC (płatności) i e-sim nie mogę nic powiedzieć, bo z nich nie korzystam. To tyle co mogłem podpowiedzieć. Edytowane 4 Listopada 2025 przez Janwoj 1
Janwoj Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) Witam, po ostatniej aktualizacji do HyperOS 3.0.1.0 WNRTWXM mam problem z klawiaturą a mianowicie dolny pasek zasłania mi skutecznie klawiaturę np. przy wpisywaniu nowego abonenta do książki telefonicznej nie mam możliwości wybrania spacji, czy przejścia na znaki. Ten dolny pasek klawiatury jest zamglony, bo przykrywa go właśnie ten dolny pasek z kwadratem, kropką i trójkątem. Co trzeba zrobić, aby przywrócić działanie klawiatury tak jak było poprzednio. Przy okazji zapytam, czy w tej sytuacji możliwy jest powrót do starego OS2, bo od wczoraj mam wersję OS3 i dość szybko rozładowuje mi się bateria, przy takim samym użytkowaniu a poprzednio tego nie było. Bootloader jest odblokowany. Wersja ROM-u jak widać tajwańska. Edytowane 9 Marca przez Janwoj
Rekomendowane odpowiedzi