Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Września 2023 Opublikowano 21 Września 2023 Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnej wersji MIUI dla urządzenia POCO X5 Pro 5G/Redmi Note 12 Pro Speed (nazwa kodowa: redwood). Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_REDWOOD_V14.0.4.0.TMSCNXM_v14-13.zip/download, https://androidfilehost.com/?fid=10620683726822080901 ROM można zainstalować zarówno przez tryb Recovery, jak i przez tryb Fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.
arek810316 Opublikowano 26 Września 2023 Opublikowano 26 Września 2023 (edytowane) Ktoś ma ten rom wgrany,wszystko w porządku z nim? Mam go pobranego i rozpakowane go do folderu miu wersją stabilna a w nawiasie jest opis,że to wersja testowa? Tą właśnie wersję wgrać czy może lepiej V14.0.3.0.TMSCNXM ? Czym one się różnią? Edytowane 26 Września 2023 przez arek810316
Sylvasster 68 Opublikowano 26 Września 2023 Opublikowano 26 Września 2023 Ktoś ma ten rom wgrany,wszystko w porządku z nim? Mam go pobranego i rozpakowane go do folderu miu wersją stabilna a w nawiasie jest opis,że to wersja testowa? Tą właśnie wersję wgrać czy może lepiej V14.0.3.0.TMSCNXM ? Czym one się różnią?Mam go od kilku dni, wszystka gra, płatności, jest to wersja stabilna.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
cyberboss Opublikowano 1 Listopada 2023 Opublikowano 1 Listopada 2023 Cześć. Na oficjalnej stronie MIUI Polska nie ma TWRP dla urządzeń o nazwie kodowej Redwood (np. POCO X5 Pro). Czy można użyć TWRP od urządzeń Moonstone (np. POCO X5)?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Listopada 2023 Autor Opublikowano 1 Listopada 2023 Nie można, nie zadziałają.
Paulo300 Opublikowano 12 Listopada 2023 Opublikowano 12 Listopada 2023 Czy ta nowa wersja z dnia 10/11/2023 ma taką samą nazwę/numer ?
mgcompany Opublikowano 25 Listopada 2023 Opublikowano 25 Listopada 2023 (edytowane) Jak wyłączyć w launcherze panel z dodatkami na skrajnym lewym ekranie? Wyłączyłem w opcjach Asystenta i coś tam jeszcze od Google, ale dalej jest. Chciałem zainstalować inny launcher Poco, lecz wywala błąd, bo w tym nie działa mi zmiana wielkości widgetów, na starym X3 było normalnie, nie było też tego dodatku. Edycja: Udało się wyłączyć asystenta. Wystarczyło go włączyć ponownie w ustawieniach i znów wyłączyć. Trochę dziwnie zachowuje się ten telefon, ale działa. Edycja2: Zegarek AoD się zawiesza, potrafi być nawet 20 minut do tyłu. :/ Edytowane 25 Listopada 2023 przez mgcompany
marr Opublikowano 30 Listopada 2023 Opublikowano 30 Listopada 2023 W dniu 25.11.2023 o 08:43, mgcompany napisał(a): Zegarek AoD się zawiesza Potwierdzam. To samo dzisiaj zauwazylem
Piotr Juszczak Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 cześć czy jest działające TWRP dla tego modelu? czy za każdym razem muszę instalować rom przez Fashboot?
Netoper Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Oficjalnego dla 5Pro nie ma.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Piotr Juszczak Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 8 godzin temu, Netoper napisał(a): Oficjalnego dla 5Pro nie ma. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Czyli zostaje tylko wygrywanie aktualizacji przez flashboota?
Netoper Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 No jak nie ma oficjalnego to może jest unoficjal, trza by poszukać i poczytać czy prawidłowo działa.Fastboot jest może bardziej upierdliwy w tym sensie że trzeba zapiąć się do kompa, ale przy tej metodzie jest 100% pewności że nie ma niespodzianek.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Piotr Juszczak Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Netoper napisał(a): No jak nie ma oficjalnego to może jest unoficjal, trza by poszukać i poczytać czy prawidłowo działa. Fastboot jest może bardziej upierdliwy w tym sensie że trzeba zapiąć się do kompa, ale przy tej metodzie jest 100% pewności że nie ma niespodzianek. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Tylko za każdym razem przez flashboota, jak będę wygrywał aktualizuje, to będzie się wszystko wymazywalo? Bo tego jestem ciekaw
Netoper Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Nie skasuje jeśli wybierzesz skrypt aktualizacji, bo jest też skrypt first instal który czyści telefon.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Piotr Juszczak Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 1 minutę temu, Netoper napisał(a): Nie skasuje jeśli wybierzesz skrypt aktualizacji, bo jest też skrypt first instal który czyści telefon. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Dzięki, first używałem jak dziś pierwszy raz wygrywałem miui, niżej właśnie był skrypt aktualizacji ale lepiej się się upewnić niż coś uwalić 🙂 1
mszlukasik Opublikowano 3 Grudnia 2023 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Cześć. Link do pliku z ROM nie działa. Bardzo proszę o aktualizację. Na stronie miui polska link też nie działa.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2023 Są robione rebuildy. Będzie działać jak będą wrzucone.
dratek999 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Wyjaśni mi ktoś dlaczego oficjalnie pobrany rom do update przez fastboot nie jest kompatybilny?
arek810316 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Czy wyszedł jakiś nowy rom? Ktoś już aktualizował? Takie coś mi się ukazuję
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Grudnia 2023 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2023 Tak, wyszła nowa wersja. Jeszcze nie miałem chwili by dodać wątek, zrobię to dzisiaj.
Piotr Juszczak Opublikowano 2 Stycznia 2024 Opublikowano 2 Stycznia 2024 (edytowane) Wiadomo kiedy będzie jakaś nowa aktualizacja? Edytowane 2 Stycznia 2024 przez Piotr Juszczak
mgcompany Opublikowano 3 Stycznia 2024 Opublikowano 3 Stycznia 2024 Masz na forum wątek z nowszą wersją 14.0.6.0 z grudnia, a kolejna pojawi się kiedy Chińczykom się zachce, może przed chińskim nowym rokiem, albo po.
Rekomendowane odpowiedzi