Skocz do zawartości

POCO X5 Pro/Redmi Note 12 Pro Speed - MIUI 14 Polska/Xiaomi.eu stabilne - V14.0.4.0.TMSCNXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony najnowszej aktualizacji stabilnej wersji MIUI dla urządzenia POCO X5 Pro 5G/Redmi Note 12 Pro Speed (nazwa kodowa: redwood).

Link do pobrania ROM-u: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_REDWOOD_V14.0.4.0.TMSCNXM_v14-13.zip/downloadhttps://androidfilehost.com/?fid=10620683726822080901

ROM można zainstalować zarówno przez tryb Recovery, jak i przez tryb Fastboot. Poradnik: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o kulturalną dyskusję, dotyczącą przede wszystkim tematyki tego wątku.

Opublikowano (edytowane)

Ktoś ma ten rom wgrany,wszystko w porządku z nim? 

Mam go pobranego i rozpakowane go do folderu miu wersją stabilna a w nawiasie jest opis,że to wersja testowa? 

Tą właśnie wersję wgrać czy może lepiej V14.0.3.0.TMSCNXM ?

Czym one się różnią?

Edytowane przez arek810316
Opublikowano
Ktoś ma ten rom wgrany,wszystko w porządku z nim? 
Mam go pobranego i rozpakowane go do folderu miu wersją stabilna a w nawiasie jest opis,że to wersja testowa? 
Tą właśnie wersję wgrać czy może lepiej V14.0.3.0.TMSCNXM ?
Czym one się różnią?
Mam go od kilku dni, wszystka gra, płatności, jest to wersja stabilna.

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

c567e643c15552c6917c1b975b6dc59a.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć.

Na oficjalnej stronie MIUI Polska nie ma TWRP dla urządzeń o nazwie kodowej Redwood (np. POCO X5 Pro). Czy można użyć TWRP od urządzeń Moonstone (np. POCO X5)?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jak wyłączyć w launcherze panel z dodatkami na skrajnym lewym ekranie? Wyłączyłem w opcjach Asystenta i coś tam jeszcze od Google, ale dalej jest. Chciałem zainstalować inny launcher Poco, lecz wywala błąd, bo w tym nie działa mi zmiana wielkości widgetów, na starym X3 było normalnie, nie było też tego dodatku.

Edycja: Udało się wyłączyć asystenta. Wystarczyło go włączyć ponownie w ustawieniach i znów wyłączyć. Trochę dziwnie zachowuje się ten telefon, ale działa.

Edycja2: Zegarek AoD się zawiesza, potrafi być nawet 20 minut do tyłu. :/

Edytowane przez mgcompany
Opublikowano

No jak nie ma oficjalnego to może jest unoficjal, trza by poszukać i poczytać czy prawidłowo działa.
Fastboot jest może bardziej upierdliwy w tym sensie że trzeba zapiąć się do kompa, ale przy tej metodzie jest 100% pewności że nie ma niespodzianek.

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, Netoper napisał(a):

No jak nie ma oficjalnego to może jest unoficjal, trza by poszukać i poczytać czy prawidłowo działa.
Fastboot jest może bardziej upierdliwy w tym sensie że trzeba zapiąć się do kompa, ale przy tej metodzie jest 100% pewności że nie ma niespodzianek.

Tylko za każdym razem przez flashboota, jak będę wygrywał aktualizuje, to będzie się wszystko wymazywalo? Bo tego jestem ciekaw 

Opublikowano

Nie skasuje jeśli wybierzesz skrypt aktualizacji, bo jest też skrypt first instal który czyści telefon.

Opublikowano
1 minutę temu, Netoper napisał(a):

Nie skasuje jeśli wybierzesz skrypt aktualizacji, bo jest też skrypt first instal który czyści telefon.

Dzięki, first używałem jak dziś pierwszy raz wygrywałem miui, niżej właśnie był skrypt aktualizacji ale lepiej się się upewnić niż coś uwalić 🙂

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Masz na forum wątek z nowszą wersją 14.0.6.0 z grudnia, a kolejna pojawi się kiedy Chińczykom się zachce, może przed chińskim nowym rokiem, albo po.