Skocz do zawartości

Mi Box S (MDZ-22-AB) - aktualizacja do Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie tak, a jakby ktoś chciał sobie jednak zaktualizować Box'a "ręcznie" do Android 12 (czego na dzień dzisiejszy nie polecam) niżej wrzucam link do softu:

r4467 [LATEST RELEASE]
https://android.googleapis.com/packages/ota-api/package/b4bb324aaa0cd607b52d9135878f0fa6169eaf08.zip

Instalacja:
1. Pobierz najnowszą wersję softu z linka powyżej.
2. Zmień nazwę pliku na update.zip bez dwukrotnego powtarzania rozszerzenia .zip, zapisz go na dysku USB sformatowanym w FAT32 i podłącz go do urządzenia.
3. Aby przejść do trybu odzyskiwania, wykonaj następujące czynności:
a) Odłącz Mi Box S od gniazdka.
b) Umieść pilota jak najbliżej urządzenia, naciśnij i przytrzymaj jednocześnie przycisk „środkowy” i przycisk „wstecz”, podłącz Mi Box S do gniazdka elektrycznego i poczekaj, aż przejdzie w tryb odzyskiwania.
c) Wybierz „Zastosuj aktualizację z EXT” i wreszcie „Aktualizuj z udisk”, poczekaj, aż oprogramowanie zostanie zainstalowane.
d) Po zakończeniu wybierz „Uruchom ponownie system teraz” i poczekaj, aż urządzenie uruchomi się ponownie, jednak proces ładowania trwa trochę czasu.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, pkonrad napisał(a):

@Xymox4AD

Na tą chwilę tak. Dla starszego BOXa nie było nowego update.

A powiedz mi czy to jest możliwe że się niedawno zmienił bardzo delikatnie UI? (MDZ-16-AB). Kumpel mówi że zauważył różnice w wyglądzie.

A przecież aktualizacji systemu nie było. Chyba że aktualizacja innego modułu 🤔

Edytowane przez Xymox4AD
Opublikowano
40 minut temu, Xymox4AD napisał(a):

A powiedz mi czy to jest możliwe że się niedawno zmienił bardzo delikatnie UI? (MDZ-16-AB). Kumpel mówi że zauważył różnice w wyglądzie.

A przecież aktualizacji systemu nie było. Chyba że aktualizacja innego modułu 🤔

Tak, ale to update otrzymał launcher czyli aplikacja Android TV.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
18 minut temu, pkonrad napisał(a):

Tak, ale to update otrzymał launcher czyli aplikacja Android TV.

Dzięki wielkie. Lubię odpowiedzi konkret 👌

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Poczekaj kilka(naście) dni na OTA, żeby znowu wtopy nie było.
A jeśli Ci wszystko działa poprawnie to przemyśl czy jest sens aktualizować, nowych funkcji/użyteczności nie dołozyli

Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
13 godzin temu, Mr X napisał(a):
Wiesz jak to zrobić? 

Ja już wgrałem update z pliku :)

20231009_073938.jpg 20231009_074213.jpg 20231009_074414.jpg 20231009_074452.jpg 20231009_074726.jpg 20231009_074858.jpg

Wszystkie aplikacje z których korzystałem czyli: YouTobe, Netflix, HBO Max, Prime Video, SkyShowtime, Player, Polsat Box Go, Apple TV+ Canal+ Disney+ działają prawidłowo. Jednak Mi Box chodzi zauważalnie wolniej. Jest mniej responsywny, wolniej reaguje na polecenia i ogólnie zaczął zamulać w interfejsie. Różnica jest moim zdaniem spora, oczywiście na minus.

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
W dniu 9.10.2023 o 12:17, pkonrad napisał(a):

No to u mnie wyraźnie wolniej działa po update.

A robiłeś wipe po tym skoku na A12? Jeśli tak, pamiętasz ile wolnej pamięci na dysku zostaje na tym ROM?

Mógłbyś też sprawdzić ile wolnego RAM zostaje po odpaleniu boxa?

Edytowane przez Davlar
Opublikowano
A robiłeś wipe po tym skoku na A12? Jeśli tak, pamiętasz ile wolnej pamięci na dysku zostaje na tym ROM?
Mógłbyś też sprawdzić ile wolnego RAM zostaje po odpaleniu boxa?
Córka już zabrała BOXa do akademika.
Opublikowano
18 godzin temu, eMeLek napisał(a):

Czy ktoś może sprawdzić czy po najnowszej aktualizacji pojawiła się "aplikacja" Miracast?

Mam taką w swoim sklepie play, najnowsze oprogramowanie. 

20231013_101436.jpg

Opublikowano
W dniu 9.10.2023 o 07:49, pkonrad napisał(a):

Ja już wgrałem update z pliku :)

20231009_073938.jpg 20231009_074213.jpg 20231009_074414.jpg 20231009_074452.jpg 20231009_074726.jpg 20231009_074858.jpg

Wszystkie aplikacje z których korzystałem czyli: YouTobe, Netflix, HBO Max, Prime Video, SkyShowtime, Player, Polsat Box Go, Apple TV+ Canal+ Disney+ działają prawidłowo. Jednak Mi Box chodzi zauważalnie wolniej. Jest mniej responsywny, wolniej reaguje na polecenia i ogólnie zaczął zamulać w interfejsie. Różnica jest moim zdaniem spora, oczywiście na minus.

Wrzucisz link? 

Opublikowano
W dniu 19.10.2023 o 17:31, dzanas69 napisał(a):

Piszą na zagranicznych forach, że dzisiaj była dostępna nowa kompilacja( krótko) - STTC.230106.001/4560. Ktoś, coś...?

Pojawiła się też u nas. Zaktualizowałem przez OTA. Wcześnie zaktualizowałem tą felerną wersją. Po aktualizacji system chodził jeszcze wolniej . Kodi nadal łapało laga / zacinało się... .

Wcisnąłem na dłużej przecisk na opcji resetuj -> box odpalił się w trybie awaryjnym. Wtedy przestał działać pilot. Wyłączyłem i włączyłem boxa. Wszystko się ładuje ale nie widzi pilota ani sieci WiFi !!! Co zrobić żeby znowu zobaczył pilota ? 

BOX aktualizacja.jpg

Ok. Poradziłem sobie. Podpiąłem myszkę i powłączałem WiFi i sparowałem pilota 😊

• Like 2