Marek78 Opublikowano 6 Września 2023 Opublikowano 6 Września 2023 Cześć. Właśnie wskoczyła aktualizacja do wysłużonego już mi boxa s. Po zakończeniu system pokazuje Androida 12 z zabezpieczeniami z 5 maj 2023. To spory przeskok bo ostatnia aktualizacja była do Androida 9 i zabezpieczenia z 5 lipiec 2021. I wszystko pięknie tylko wyświetla się co chwilę komunikat " java.lang.IllegalArgumentException " Co zrobić żeby nie o zniknęło? Kolejny problem to nie chce połączyć jak robię hot spot-a z Motoroli, gdzie wcześnie wszystko hulało. Gdy robię z drugiego telefonu redmi note 9 pro to bez problemu tak jak i przed aktualizacją. Nie chcę restartować urządzenia do ustawień fabrycznych bo będzie tam android 8 z tego co pamiętam. Jakieś rady?
Morvi Opublikowano 6 Września 2023 Opublikowano 6 Września 2023 Ustawienia fabryczne nie zrobią Ci downgradeu, więc zostaniesz przy obecnej wersji Androida.O ile przywrócenie ustawień i czyszczenie całości pamięci coś da.Próbuj Pan. Wysłane z mojego M2101K9G przy użyciu Tapatalka
sebczak Opublikowano 6 Września 2023 Opublikowano 6 Września 2023 U mnie aktualizacja przebiegła bez problemów. Jak narazie wszystko działa.Wysłane z mojego SM-A325F przy użyciu Tapatalka
langolier Opublikowano 6 Września 2023 Opublikowano 6 Września 2023 Ja też zrobiłem update dziś ale komunikatu nie mam. Ustawienia fabryczne to raczej byłoby chyba zdeinstalowanie wszystkich aplikacji dodanych przez Ciebie czyli konieczność instalacji od nowa + hasła...Spróbuj wejść do sklepu Play i zrobić update aplikacji wszystkich.
Marek78 Opublikowano 6 Września 2023 Autor Opublikowano 6 Września 2023 Dzięki za odpowiedź. No wszystkie aplikacje mam aktualne a to wyświetla się na każdej aplikacji jak i na samym menu. Chyba jedyne rozwiązanie to ustawienia fabryczne i na nowo zaktualizować. Nie widzę innej opcji jeśli u Ciebie po aktualizacji jest wszystko ok.
OgOn TST Opublikowano 6 Września 2023 Opublikowano 6 Września 2023 (edytowane) U mnie po aktualizacji nie widzi pendrive'a, jutro walczę z tym dalej. Edit: Przywrócenie ustawień fabrycznych naprawiło wszystkie problemy. Edytowane 7 Września 2023 przez OgOn TST
Marek78 Opublikowano 7 Września 2023 Autor Opublikowano 7 Września 2023 13 godzin temu, OgOn TST napisał(a): U mnie po aktualizacji nie widzi pendrive'a, jutro walczę z tym dalej. Edit: Przywrócenie ustawień fabrycznych naprawiło wszystkie problemy. No dobrze ale później zrobiłeś na nowo aktualizację? Bo rozumiem że jak zrobi się przywrócenie to ma się sprzęt jak po wyjęciu z pudełka.
langolier Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 Nie.Ma się czysty system jaki ostatnio był zainstalowany, bez żadnych ustawień czy aplikacji samodzielnie instalowanych.
decybel105 Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) Mam 2 mi-boxy, na jednym 3 letnim po aktualizacji wszystko jest ok, na drugim z kolei, który ma rok są bardzo dziwne problemy z wi-fi. Uprzedzę, że resetowałem już do ustawień fabrycznych, nawet przez hard reset. Nie łączy się z wifi na Funbox 6, wyświetla się komunikat "sieć wifi odrzuciła połączenie", próbowałem na 2,4 ghz i 5 ghz, wyłączałem opcję wifi 6, naprawdę wiele różnych ustawień. Wifi załącza się w pokrętny sposób - najpierw robię hot-spot na komórce łączę z nim miboxa na chwilę, następnie łącze się z funboxem i działa bez problemu do czasu wyłączenia wifi. Prawdziwe archiwum X. Co ciekawe na infolinii xiaomi zostałem poinformowany, że nic z tym nie zrobią, bo po sprawdzeniu numeru seryjnego okazuje się niby, że nie jest to urządzenie dedykowane na polski rynek (sprzęt kupiony w ELECTRO). edit Problem z wifi rozwiązałem przez wyłączenie w routerze WPA3/WPA2, ustawiłem na sztywno WPA2 Personal. Edytowane 9 Września 2023 przez decybel105
janpat Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 Witam. Działa u was wyjście cyfrowe spdif? Po aktualizacji brak sygnału po optyku.
Kamil Łaskarzewski Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) Hej mi z kolei po wyłączeniu włącza się samoistnie w różnych odstępach czasowych. Przed aktualizacją nie było takich problemów. Problem połowicznie rozwiązany. Problem pojawiał się gdy do MiBox miałem podpięty głośnik na BT. Takie połączenie powodowało przegrzewanie pewnie urządzenia i resetowało go. Na chwilę obecną od kilku dni nie mam problemów z resetem. Głośnik podłączony do MiBox kablem jack. Edytowane 12 Września 2023 przez Kamil Łaskarzewski update rozwiązania z resetem
bobekos1 Opublikowano 7 Września 2023 Opublikowano 7 Września 2023 (edytowane) Cześć wszystkim :) Nie widzę dużych zmian oprócz wyglądu interfejsu po aktualizacji… Jedynie to mam problem z dźwiękiem. Połączenie Soundbaru TCL z tym Xiaomi, nie słychać dźwięku choć wszystkie ruchy z pilota chodzą. Po którymś ponownym uruchomieniu soundbara pilotem, dźwięk już słychać. Temat się powtarza, nie wiem czy to wina tej aktualizacji bo wcześniej było ok? 🤔 Edytowane 7 Września 2023 przez bobekos1
tgt Opublikowano 8 Września 2023 Opublikowano 8 Września 2023 Hej, niestety w mibox4 po aktualizacji nie działa kilka aplikacji, m.in. iptv extreme, kodi. Aktualizacja lub ponowna instalacja nic nie zmienia. Działa smart iptv, netflix, cda, tidal. Niestety nie działa wyjście optyczne i nigdzie nie znalazłem ustawień aby je włączyć. Ma ktoś pomysł jak włączyć dźwięk przez wyjście optyczne.
langolier Opublikowano 8 Września 2023 Opublikowano 8 Września 2023 U mnie po ustawieniu wyłączania ekranu po 1h bezczynności i wyłączeniu MiBoxa po pewnym czasie...sam się włącza i włącza TV.Oczywiście mam włączone CEC.
bobekos1 Opublikowano 10 Września 2023 Opublikowano 10 Września 2023 (edytowane) U mnie już jest stabilnie ale nie do końca jestem zadowolony. Mianowicie po uruchomieniu tv załącza mi się Xiaomi, przyciski z pilota od Samsunga reagują ale nie słychać dźwięku menu/aplikacji z soundbara. Jak przejdę na tv to jest wszystko ok. Zauważyłem że po 1 uruchomieniu trzeba zaczekać jak się wszystko wgra, w ustawieniach Xiaomi uruchamiam ponownie urządzenie i po starcie jest już dźwięk w menu oraz aplikacji. 2 razy musi się uruchomić żeby zaczął Xiaomi łapać fazę? 🤔 Też ktoś ma podobnie? 😊 Edytowane 10 Września 2023 przez bobekos1
Jacek1l Opublikowano 10 Września 2023 Opublikowano 10 Września 2023 Witam MiBox S 4k Po aktualizacji nie mogłem wyjść z trybu o ograniczonym dostępie. Reset do ustawień fabrycznych, po uruchomieniu brak trybu o ograniczonym dostępie. Czy można jakoś ten tryb uruchomić, nie chodzi mi o sam tryb w YT, lecz tryb o ograniczonym dostępie jak do momentu aktualizacji. Tryb w którym przełączał się profil mi boxa i można było wybrać aplikacje z jakich można korzystać w tym trybie.
bobekos1 Opublikowano 10 Września 2023 Opublikowano 10 Września 2023 Wydaje mi się że chodzi tobie o to. Wejdź w menu ustawień i najedz na nazwę Uruchom ponownie. Wciśnij przycisk wyboru i trzymaj aż pojawi się komunikat...
pkonrad Opublikowano 11 Września 2023 Opublikowano 11 Września 2023 Mój Mi Box S nie widzi nowej aktualizacji domniemywam więc, że została ona wycofana przez Xiaomi z powodu dużej ilości błędów.
marek6521 Opublikowano 11 Września 2023 Opublikowano 11 Września 2023 Ciekawe czy wydadzą jakąś poprawkę na dniach, nie wiedziałem o problemach z tą aktualizacją i zainstalowałem. Teraz po wyłączeniu sam się uruchamia z czarnym ekranem, w ciągu dnia tego nie widać. Muszę wyłączać wszytko z listwy. Pewnie reset ustawień nic nie da?
Jacek1l Opublikowano 11 Września 2023 Opublikowano 11 Września 2023 W dniu 10.09.2023 o 20:56, bobekos1 napisał(a): Wydaje mi się że chodzi tobie o to. Wejdź w menu ustawień i najedz na nazwę Uruchom ponownie. Wciśnij przycisk wyboru i trzymaj aż pojawi się komunikat... Nie o to chodzi. Wcześniej pomiędzy ikonką powiadomień a zębatką ustawnień była ikonka jakby dwóch postaci - dorosłej i dziecka, teraz tej ikonki niema.
Senlo Opublikowano 11 Września 2023 Opublikowano 11 Września 2023 21 godzin temu, pkonrad napisał(a): Mój Mi Box S nie widzi nowej aktualizacji domniemywam więc, że została ona wycofana przez Xiaomi z powodu dużej ilości błędów. To przebij to... Dzisiaj włączyłem listwę zasilająca, gdzie jest podpięty Mi Box, TV i cała reszta pierduł, tak jak każdego dnia... No i wielkie zdziwienie mną szarpnęło, bo coś ekran główny inaczej wygląda. Wcześniej ignorowałem aktualizację, widząc codziennie ten pasek z "oneday cośtam"... Po prostu nauczyłem się, że aktualizowanie sprzętów od Xiaomi najczęściej przynosi różne problemy i lepiej to odwlec w czasie. ALE... Wygląda na to, że wszystko zainstalowało się samo, bądź też przy mojej lekkiej pomocy, np. wskutek naciśnięcia cielskiem na pilota w czasie snu (poprzedniej nocy przysnąłem z włączonym TV i Boxem, TV się wyłączył, więc z rana pstryknąłem listwę, lecę do roboty i nara). Tak więc zastałem dzisiaj Boxa zaktualizowanego do wersji Androida 12 (tak przypuszczam, bo ze screenów z internetu wywnioskowałem - nowy wygląd menu głównego), ALE... W ustawieniach widniał dalej Android 9. Dalej poprawki bezpieczeństwa oznaczone dla 2021 r... Poczytałem trochę w necie o aktualizacji i... I factory reset. Ten z menu ustawień. Przewróciłem dane do stanu fabrycznego. Po przywróceniu danych, wydaje mi się, że mam jakaś bardziej archaiczną wersję Android TV. Czemu tak sądzę? A no dlatego, że znacznie zmieniła się klawiatura systemowa (jest taka wielka, szeroka na cały ekran od lewej do prawej + nie mogę wybrać przyciskiem dużych liter tylko od razu są nad małymi...), a jak chcę dokonać przesunięcia ikon ulubionych aplikacji to kolorystyka czcionki tego menu jest niebieska, a wcześniej była szara. Wchodząc w opcje aktualizacji, Box ogłasza, że system jest aktualny. Nagle już nie widzi żadnej aktualizacji, nic nie wyszukuje. Żadnej chęci wyświetlenia tego "oneday srutututu". Cóż począć dalej? Wzystko działa. Każda aplikacja, której wcześniej używałem. Ale widzę, że to jest jakaś starsza wersja systemu. Czuję to i widzę. Co odwaliłem? Szanowni użytkownicy Xiaomi Boxa... Ja ten sprzęt od marca 2022 używałem, bez ŻADNYCH zastrzeżeń... A tu nagle jakiś problem z aktualizacją, która w sumie sama weszła, po której dalej widziałem w systemie, że to Android 9, którą może nawet niską częścią pleców włączyłem w czasie snu... Nie wiem co robić i jak dalej żyć... Ma ktoś jakieś pomysły?
bobekos1 Opublikowano 12 Września 2023 Opublikowano 12 Września 2023 A to nie było spowodowane aktualizacjami w sklepie play? Ja już się przyzwyczajam do "podwójnego" uruchomienia mi boxa. Póki co nie będę przywracal ustawień fabrycznych.
Harry Dwight Opublikowano 12 Września 2023 Opublikowano 12 Września 2023 Cześć. Zrobiłem aktualizację i żałuję. Player przestał działać, Prime Video się wiesza, a każde uruchomienie urządzenia trwa kilka minut. Czy mozna jakimś sposobem wrócić do poprzedniej wersji android 9 TV czy tylko HardReset?
ChuckyG Opublikowano 13 Września 2023 Opublikowano 13 Września 2023 3 urządzenia i brak aktualizacji 😭
Marek78 Opublikowano 13 Września 2023 Autor Opublikowano 13 Września 2023 W dniu 7.09.2023 o 22:38, bobekos1 napisał(a): Cześć wszystkim :) Nie widzę dużych zmian oprócz wyglądu interfejsu po aktualizacji… Jedynie to mam problem z dźwiękiem. Połączenie Soundbaru TCL z tym Xiaomi, nie słychać dźwięku choć wszystkie ruchy z pilota chodzą. Po którymś ponownym uruchomieniu soundbara pilotem, dźwięk już słychać. Temat się powtarza, nie wiem czy to wina tej aktualizacji bo wcześniej było ok? 🤔 Niestety mam to samo. Za pierwszym uruchomieniem nie słychać dźwięku. Po drugim uruchomieniu dźwięk już jest. W dniu 7.09.2023 o 15:07, langolier napisał(a): Nie. Ma się czysty system jaki ostatnio był zainstalowany, bez żadnych ustawień czy aplikacji samodzielnie instalowanych. Problem zniknął gdy zaktualizowałem jedną zapomnianą aplikację. Jedynie co to pozostaje że nie chce się łączyć przez Hot spot-a z Motorolę gdzie wcześniej wszystko hulało. W dniu 10.09.2023 o 06:53, bobekos1 napisał(a): U mnie już jest stabilnie ale nie do końca jestem zadowolony. Mianowicie po uruchomieniu tv załącza mi się Xiaomi, przyciski z pilota od Samsunga reagują ale nie słychać dźwięku menu/aplikacji z soundbara. Jak przejdę na tv to jest wszystko ok. Zauważyłem że po 1 uruchomieniu trzeba zaczekać jak się wszystko wgra, w ustawieniach Xiaomi uruchamiam ponownie urządzenie i po starcie jest już dźwięk w menu oraz aplikacji. 2 razy musi się uruchomić żeby zaczął Xiaomi łapać fazę? 🤔 Też ktoś ma podobnie? 😊 U mnie tak samo, muszę uruchomić ponownie urządzenie by było słychać dźwięk.
pkonrad Opublikowano 13 Września 2023 Opublikowano 13 Września 2023 3 urządzenia i brak aktualizacji Aktualizacja została wycofana przez Xiaomi z powodu bardzo dużej ilości błędów.
bobekos1 Opublikowano 13 Września 2023 Opublikowano 13 Września 2023 Ciekawe czy można wrócić do poprzedniej wersji... 🤔
Xymox4AD Opublikowano 13 Września 2023 Opublikowano 13 Września 2023 3 godziny temu, pkonrad napisał(a): Aktualizacja została wycofana przez Xiaomi z powodu bardzo dużej ilości błędów. Ok Ale to już pewne czy tylko domysł?
Netoper Opublikowano 13 Września 2023 Opublikowano 13 Września 2023 Skoro zniknęło z oficjalnego kanału no to jasna sprawa Nie pierwszy raz jest taka sytuacja że jakaś aktualizacja jest wadliwa i zostaje wycofana, raz szybciej raz wolniej, zależy od ilości zgłoszeń i upierdliwości bugów.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Xymox4AD Opublikowano 13 Września 2023 Opublikowano 13 Września 2023 (edytowane) 38 minut temu, Netoper napisał(a): Skoro zniknęło z oficjalnego kanału no to jasna sprawa Nie pierwszy raz jest taka sytuacja że jakaś aktualizacja jest wadliwa i zostaje wycofana, raz szybciej raz wolniej, zależy od ilości zgłoszeń i upierdliwości bugów. Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka No to wszystko oczywiste. Ale nic wcześniej nie było napisane o oficjalnym kanale dlatego moje pytanie powstało 😊 Ps. Mi bardziej chodziło żeby wiedzieć czy już można się przestać bać 😁 Edytowane 13 Września 2023 przez Xymox4AD Ps
bobekos1 Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 14 godzin temu, pkonrad napisał(a): Aktualizacja została wycofana przez Xiaomi z powodu bardzo dużej ilości błędów. Proszę o linka do tej oficjalnej strony mi boxa
pkonrad Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 31 minut temu, bobekos1 napisał(a): Proszę o linka do tej oficjalnej strony mi boxa Tej oficjalnej tzn. jakiej?
bobekos1 Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Gdzie jest informacja o aktualizacji
pkonrad Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Gdzie jest informacja o aktualizacji Nie ma takiej informacji na stronie. Update zniknął z serwerów Xiaomi.
Netoper Opublikowano 14 Września 2023 Opublikowano 14 Września 2023 Żeby nie było nieporozumień, to co wyżej pisałem -oficjalny kanał to chodziło o OTA/serwer Xiaomi.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi