Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Lipca 2023 Opublikowano 19 Lipca 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 11 Lite 5G (nazwa kodowa: renoir). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_MI11Lite5G_V14.0.10.0.TKICNXM_v14-13.zip/download, https://androidfilehost.com/?fid=10620683726822066615 ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
Szaliczku Opublikowano 30 Lipca 2023 Opublikowano 30 Lipca 2023 (edytowane) Telefon po tej aktualizacji w końcu przestał być jednym wielkim pokazem slajdów, także git Edytowane 30 Lipca 2023 przez Szaliczku
Cyrus Opublikowano 10 Września 2023 Opublikowano 10 Września 2023 Witam. Przesiadłem się pierwszy raz na wersję stabilną z dev. Nie bardzo wiem jakie są różnice w stosunku do dev. Generalnie ROM działa dobrze, ale... 1. Nie działa lokalizacja telefonu przez chmurę Xiaomi tzn. jak chcę zlokalizować telefon poprzez zlokalizuj pokazuje komunikat: "Nie udało się zlokalizować. Może to być spowodowane jedną z następujących przyczyn: - Twoje urządzenie jest wyłączone lub włączony jest Tryb samolotowy (nic takiego nie ma oczywiście miejsca) i - Twoje urządzenie nie jest połączone z internetem ani GPS lub nie wykryto karty SIM (mam włączony internet, połączenia działają normalnie, GPS też). Lokalizacja działa tylko jak w telefonie zaznaczę opcję o wysyłaniu lokalizacji przed wyłączeniem telefonu. Po wyłączeniu i włączeniu telefonu lokalizacja w chmurze Xiaomi jest wskazywana poprawnie wraz z czasem kiedy telefon był wyłączany. Oczywiście jak chcę zlokalizować na bieżąco sytuacja jak opisano wyżej. Metody znalezione w necie nie działają w tym zlikwidowanie starego i założenie nowego konta Xiaomi. 2. W ustawieniach opcja Tapeta nie jest aktywna. 3. Brak możliwości włączenia kopi zapasowej zdjęć Google z poziomu Galerii MIUI. Ktoś ma może pomysł na rozwiązanie tych problemów?
nexxus2 Opublikowano 12 Listopada 2023 Opublikowano 12 Listopada 2023 Witam. Czy ktoś jest zorientowany, o co chodzi z tą nową aktualizacją systemu z 10/11/2023 ? Ma ten sam numerek co obecnie zainstalowany.
Kacper Skrzypek Opublikowano 12 Listopada 2023 Autor Opublikowano 12 Listopada 2023 Poprawka na Google Pay.
Licht Opublikowano 2 Grudnia 2023 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Ta druga aktualizacja z końcówką 10, to rozumiem także dopieszczanie ? Czy należy zatem rozumieć, że ten model nie będzie już wspierany przez Xiaomi ?
nexxus2 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Opublikowano 12 Grudnia 2023 W MIUI Downloader pojawiła mi się informacja o dostępności wersji V14.0.12.0 z poprawkami bezpieczeństwa 11/2023. Pobierać, czy czekać jak pojawi się u was ???
Rekomendowane odpowiedzi