Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Poprawki błędów 4 sierpnia - koniec aktualizacji beta dla Xiaomi MIX 4 i Xiaomi 12X. Informacja 22 września - koniec aktualizacji beta dla serii Mi 11 i Redmi K40S/POCO F4. Informacja Pełna lista zmian: polska, angielska Informacja – POCO F5 Pro ROM-y Xiaomi.eu (zarówno w wersji beta, jak i stabilnej) cierpią na problem braku możliwości wykonywania połączeń telefonicznych na globalnej wersji POCO F5 Pro (chińskiego Redmi K60 to nie dotyczy). Wygląda na to, że Xiaomi ma różne warianty modemów w globalnych i chińskich wersjach ROM-u. Aby przywrócić możliwość dzwonienia, trzeba wgrać modem z wersji Global EEA. Pobierz modem i rozpakuj wszystkie pliki do jakiegokolwiek folderu. W tymże folderze trzeba otworzyć Wiersz poleceń bądź PowerShell (w Windowsie 11 opcja Uruchom w Terminalu). Uruchom telefon w trybie Fastboot (vol- i power). Wgraj modem komendą fastboot flash modem_ab modem.img. Uruchom telefon komendą fastboot reboot. Nie wiemy, czy i kiedy Xiaomi ujednolici modemy w tym modelu. Nie możemy też zastąpić chińskiego modemu jego globalnym odpowiednikiem, ponieważ ROM ma wspierać zarówno POCO F5 Pro, jak i Redmi K60; nie wiemy, jak globalny modem zachowuje się na chińskim modelu. Wgrywanie odpowiedniego modemu w zależności od wariantu telefonu również nie wchodzi w grę, ponieważ nie istnieje żadna możliwość odróżnienia wariantów telefonu w trybie Fastboot, a ponadto taki modem przestałaby działać po aktualizacji Androida (Global jest wydawany zawsze później niż ROM chiński). Przepraszamy za utrudnienia — niestety, nie mamy na nie żadnego wpływu. Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka: Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+) Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000) Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100) Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100) Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Masz jeszcze Redmi Note 8T? Zainstaluj Androida 13 Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 Ultra? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 i 13 Pro? Nowe, hybrydowe ROMy Xiaomi.eu/MIUI Polska: Jak zainstalować ROM po raz pierwszy? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2
Jimmy Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Wrzucone. Oby było lepiej z baterią niż poprzednio.
Master Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 też wrzucone - pobranie i instalacja bezproblemowo ... działanie? oby tak samo 🙃 tak więc pobieramy i wrzucamy no i dajemy znać co i jak ... z changeloga dużo nie wynika ... ale np jeśli chodzi o baterię to jakoś nie pamiętam żeby tym się chwalili ... więc zobaczymy temat w praktyce 🙃
kaciek Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 U mnie z aparatem jakby lepiej, ale nadal jakość przybliżenia pozostawia dużo do życzenia. Dla porównania zdjęcie normalne i X2 różnica w jakości jest kolosalna!Sędnięte z MI12X
Master Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) 29 minut temu, kaciek napisał(a): U mnie z aparatem jakby lepiej, ale nadal jakość przybliżenia pozostawia dużo do życzenia. Dla porównania zdjęcie normalne i X2 różnica w jakości jest kolosalna! Sędnięte z MI12X fakt ... coś zdecydowanie jest nie tak ... dobrze byłoby żeby napisała jeszcze jakaś osoba w tym temacie która ma mi 12x ... to by ostatecznie potwierdziło sprawę i miałbyś pewność że moduł aparatu jest ok ... sprawdź jeszcze moze jak to wyjdzie w trybie pro - o ile taki jest dostępny ... bo zakładam że tu robiłeś w tym standardowym (zdjęcie) - ciekawe czy będzie różnica ... no i zainstaluj na próbę alternatywna apke dla aparatu to też dużo wyjaśni w temacie ... ps. znalazłem takie zestawienie apek pod aparata ... https://www.xiaomidna.com/featured/best-camera-apps-for-xiaomi-smartphones/ Edytowane 10 Czerwca 2023 przez Master
kaciek Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Dzięki za pomoc, na pro jest tak samo zlie po przybliżeniu. Mam jeszcze mi11 i na nim jest wszystko ok.Sędnięte z MI12X
Master Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 no to tu mamy w zasadzie cztery opcje ... jedna to zainstalowanie i sprawdzenie na alternatywnej aplikacji aparatu (jak będzie ok tzn że problem jest w apce systemowej) jak będzie to samo to znaczy że jest problem z modułem aparatu ... druga opcja to zaczekanie aż jakiś użytkownik 12x odezwie się na forum ... tu można też odwiedzić wątek poświęcony temu modelowi i tam np napisać do osób które się udzielały z prośbą o sprawdzenie tematu ... (oczywiście o ile siedzą już na tych nowych wersjach systemu) kolejna opcja to zaczekanie na kolejną dev beta (może to wykryje i poprawi ekipa Xiaomi bo raczej tu zespół z miui polska podejrzewam że w ta apke systemowa nie ingeruje ani nie ma takiej możliwości) no i czwarta opcja - wipe i powrót do wersji majowej gdzie ten problem nie występował - z tego co pisałeś ...
kaciek Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Na innych jest ok. Czyli problem z aplikacją. @Kacper da się wgrać starszą wersję aplikacji aparatu?Sędnięte z MI12X
simcold Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 Xiaomi 12. Pomimo ustawienia 120hz odświeżania na sztywno przy bezczynności ustawia na 60hz. Niestety na zrzucie tego nie widać gdyż aktywowanie opcji zrzutu gestem czy przyciskami odrazu wywołuje podniesienie z 60 na 120Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 ja bym obstawiał że to celowo tak jest zrobione dla oszczędzania baterii ... płynność interfejsu jest zauważalnie większa przy 120 no ale to tylko przy zmianach widocznych na ekranie - przy statycznym obrazie widocznie nie ma potrzeby trzymania na sztywno 120 Hz ... ciekawe jak to wygląda np przy odtwarzaniu video ...
simcold Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 No dziwne. Bo albo się ustawia na sztywno 60 120 albo żeby sobie samo sterowało. Jedno się kłóci z drugimWysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) 9 minut temu, simcold napisał(a): No dziwne. Bo albo się ustawia na sztywno 60 120 albo żeby sobie samo sterowało. Jedno się kłóci z drugim Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka no właśnie ... ja u siebie włączyłem w opcjach programisty wyświetlanie odświeżania to jest cały czas 120 - niezależnie od tego czy przewijam ekran czy jest statyczny przez dłuższy czas ... w mi 11 nie ma ustawiania dynamicznego - tylko sztywne 60 albo 120 ... w sumie jeśli w mi 12 są trzy ustawienia tj 60 120 lub dynamiczne - to przy ustawieniu 60 lub 120 powinno tyle trzymać cały czas ... a tu wygląda - z tego co piszesz - że te 120 na sztywno to jest i tak w pewnym sensie dynamiczne i teraz tylko kwestia czy to błąd softu czy celowo zrobili żeby podbić statystyki baterii 🙃 Edytowane 10 Czerwca 2023 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2023 Przeczytajcie uważnie informację pod wyborem odświeżania.
Master Opublikowano 10 Czerwca 2023 Opublikowano 10 Czerwca 2023 (edytowane) no to może u kolegi z mi 12 to jest bo u mnie brak 🙃 pewnie dlatego że ten model nie ma dynamicznej zmiany - a są tylko sztywne nastawy ... z drugiej strony jeśli tak jest to po co w ogóle ta informacja? 🙃 edit - sprawdziłem co będzie np na jutubie - automatycznie przełącza się ze 120 na 60 - czyli jednak jest zmiana dynamiczna zależnie od treści ... w sumie to dobrze bo nie ma sensu odświeżać obrazu na 120 przy video które ma maks 60 klatek a często i mniej ... Edytowane 10 Czerwca 2023 przez Master
simcold Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Ja wiem o co chodzi i co jest napisane ale jak sztywno się ustawia to uważam że powinno być sztywno a nie dynamicznie. Trochę z logiką to się kłóci. Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
simcold Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Coś nie tak. Ustawiło się na stałe 60 bez przyczyny. Po ustawieniu na stałe 60 później 120 i ustawieniu na domyślną włączyło się na 120Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Olek619 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Na poprzedniej becie można bezpiecznie zainstalować najnowszą stabilna wersję ? (V14.0.9.0.TKACNXM)
Master Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) Godzinę temu, Olek619 napisał(a): Na poprzedniej becie można bezpiecznie zainstalować najnowszą stabilna wersję ? (V14.0.9.0.TKACNXM) zwróć uwagę na datę poprawek zabezpieczeń - jeśli jest ta sama lub nowsza to można - ale w tej sytuacji co piszesz to nie bardzo ... bo poprzednia beta miała już poprawki z czerwca a ta stabilna ma z maja ... tu changelog tej stable System Updated Android Security Patch to May 2023. Increased system security. Basic experience Improved system architecture comprehensively boosts the performance of both pre-installed and third-party apps while saving power. czyli jeśli chcesz potestować ta wersję stable to bez wipe data i czystej instalki się nie obejdzie ... Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Master
Master Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) 9 godzin temu, simcold napisał(a): Ja wiem o co chodzi i co jest napisane ale jak sztywno się ustawia to uważam że powinno być sztywno a nie dynamicznie. Trochę z logiką to się kłóci. wypada zgodzić się z tym co napisałeś ... w zasadzie to przy wyborze 120 Hz powinien pojawić się jeszcze wybór do zaznaczenia - statyczna / dynamiczna i wtedy każdy ustawilby sobie tak jak mu pasuje oczywiście przy wyborze 60 tej opcji już nie powinno być ... to trochę na podobnej zasadzie jak jakiś czas temu doszły te przełączniki ikonek w pasku statusu ... tzn najpierw były narzekania że jakaś ikonka jest potem jak jej nie było to były narzekania że nie ma ... a teraz każdy jest zadowolony bo można sobie ustawić co ma być a co nie ... no ale z tego co widzę na zrzucie to w mi 12 tam możesz z domyślnej przejść na własna i zakładam że jak tam dasz np 120 hz to wtedy będzie to sztywne ustawienie? na mi 11 tego nie ma akurat więc do wyboru jest tylko dynamiczna 120 (mimo że o tym nie wiemy ...) i zakładam że sztywna 60 ... 🙃 Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Master
Olek619 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Godzinę temu, Master napisał(a): zwróć uwagę na datę poprawek zabezpieczeń - jeśli jest ta sama lub nowsza to można - ale w tej sytuacji co piszesz to nie bardzo ... bo poprzednia beta miała już poprawki z czerwca a ta stabilna ma z maja ... tu changelog tej stable System Updated Android Security Patch to May 2023. Increased system security. Basic experience Improved system architecture comprehensively boosts the performance of both pre-installed and third-party apps while saving power. czyli jeśli chcesz potestować ta wersję stable to bez wipe data i czystej instalki się nie obejdzie ... Ustawienia podają tak...
Master Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 (edytowane) Godzinę temu, Olek619 napisał(a): Ustawienia podają tak... no jeśli są jeszcze majowe to powinno być ok ... czasami te poprawki w betach nie są dla wszystkich urządzeń ... np dla mi 11 poprzednia beta miała już czerwcowe poza tym pisales o poprzedniej becie a ta która jest u ciebie to jeszcze jest jedno wydanie wcześniej 🙃 dlatego masz majowe poprawki ... poprzednia była z końca maja i miała już czerwcowe ... Edytowane 11 Czerwca 2023 przez Master
Olek619 Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 A generalnie data poprawek zabezpieczeń to jedyna potencjalna przeszkoda w przejściu z MIUI 14 dev na 14 stable?
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2023 Nie, nie jedyna. Apki na stable są zazwyczaj starsze niż na becie, więc część z nich po wgraniu bez czyszczenia danych może się "wysypywać" (ale to już kwestia losowa).
simcold Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 wypada zgodzić się z tym co napisałeś ... w zasadzie to przy wyborze 120 Hz powinien pojawić się jeszcze wybór do zaznaczenia - statyczna / dynamiczna i wtedy każdy ustawilby sobie tak jak mu pasuje oczywiście przy wyborze 60 tej opcji już nie powinno być ... to trochę na podobnej zasadzie jak jakiś czas temu doszły te przełączniki ikonek w pasku statusu ... tzn najpierw były narzekania że jakaś ikonka jest potem jak jej nie było to były narzekania że nie ma ... a teraz każdy jest zadowolony bo można sobie ustawić co ma być a co nie ... no ale z tego co widzę na zrzucie to w mi 12 tam możesz z domyślnej przejść na własna i zakładam że jak tam dasz np 120 hz to wtedy będzie to sztywne ustawienie? na mi 11 tego nie ma akurat więc do wyboru jest tylko dynamiczna 120 (mimo że o tym nie wiemy ...) i zakładam że sztywna 60 ... Jeśli dasz na sztywno 120 to przy bezczynności przełączy się na 60 więc działa jak domyślne.....Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 11 Czerwca 2023 Opublikowano 11 Czerwca 2023 33 minuty temu, simcold napisał(a): Jeśli dasz na sztywno 120 to przy bezczynności przełączy się na 60 więc działa jak domyślne..... no właśnie nie ... przynajmniej nie na mi 11 - przy ustawieniu 120 hz - taki nastaw jest cały czas - też przy statycznym ekranie - czyli tak jak piszesz bezczynności ... na 60 przełącza np. na odpalonej aplikacji jutuba ... a tak cały czas jest sztywne 120 ...
simcold Opublikowano 12 Czerwca 2023 Opublikowano 12 Czerwca 2023 No to na 12 tak nie jest..Wysłane z mojego 2201123G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 12 Czerwca 2023 Opublikowano 12 Czerwca 2023 niektóre modele mają adaptacyjne dostosowywanie częstotliwości odświeżania nawet od 1hz ... to w ogóle super przy bezczynności i statycznym ekranie ... ale tak jak wysyłałes ten zrzut ekranu z ustawień wyświetlacza to widać że jest to bardziej zaawansowane niż w mi 11 ...
simcold Opublikowano 13 Czerwca 2023 Opublikowano 13 Czerwca 2023 niektóre modele mają adaptacyjne dostosowywanie częstotliwości odświeżania nawet od 1hz ... to w ogóle super przy bezczynności i statycznym ekranie ... ale tak jak wysyłałes ten zrzut ekranu z ustawień wyświetlacza to widać że jest to bardziej zaawansowane niż w mi 11 ... Super dlaczego? Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 13 Czerwca 2023 Opublikowano 13 Czerwca 2023 (edytowane) no głównie pod kątem oszczędzania baterii ... nie wiem czy Xiaomi ma jakiś model z takim trybem ... wiem że takie coś ma np Oppo czy One plus ... iPhony nowe chyba też o ile pamiętam ... jeśli coś nie pogarsza komfortu korzystania z fona a oszczędza baterie to jest to na pewno mile widziane ... ps. tu jest dość ciekawy artykuł w tym temacie ... https://indianexpress.com/article/technology/tech-news-technology/tech-indepth-ltpo-vs-non-ltpo-adaptive-refresh-rate-on-phones-8043808/ Edytowane 13 Czerwca 2023 przez Master
simcold Opublikowano 13 Czerwca 2023 Opublikowano 13 Czerwca 2023 no głównie pod kątem oszczędzania baterii ... nie wiem czy Xiaomi ma jakiś model z takim trybem ... wiem że takie coś ma np Oppo czy One plus ... iPhony nowe chyba też o ile pamiętam ... jeśli coś nie pogarsza komfortu korzystania z fona a oszczędza baterie to jest to na pewno mile widziane ... ps. tu jest dość ciekawy artykuł w tym temacie ... https://indianexpress.com/article/technology/tech-news-technology/tech-indepth-ltpo-vs-non-ltpo-adaptive-refresh-rate-on-phones-8043808/Kiedyś qzaglebilem się w ltpo. Do dzisiaj żaden producent wyświetlaczy nie poruszył porównania wersji 1 i kolejnych. A po 2 to mimo mniejszego poboru prądu przy 1 w dynamicznym strownik odpowiadający za działanie płynne 1-120 też pobiera prąd . Na sztywno jak masz 120 utrzymuje ten sterownik stała wartosc. Nikt o tym nie pisze ale za zmiany też coś odpowiada i niekoniecznie samo 1-120 musi być bardziej energooszczędne. Tak samo jest z procesorami. Jeżeli ustawisz prockowi żeby podbijał moc stopniowo a nie drastycznie to wydluze mniejszy pobór prądu Wysłane z mojego 2211133G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 13 Czerwca 2023 Opublikowano 13 Czerwca 2023 (edytowane) no temat jest ciekawy ... co by nie mówić ... znalazłem jeszcze ciekawy artykuł w tym temacie ... właśnie czytam ... https://www.androidauthority.com/what-is-ltpo-display-3055301/ tu bardziej technicznie i szczegółowo to opisali ... https://www.techradar.com/news/ltpo-phone-screens-explained no i tutaj co deklaruje Samsung https://www.oled-info.com/samsung-announces-new-variable-refresh-rate-technology-its-latest-amoled Samsung says that at 10Hz the display consumes as little as 60% of the power compared to 120Hz Edytowane 13 Czerwca 2023 przez Master
Alucard Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) Na 11 ultra nie da się zmienić "Oszczędzania energii" dla danej aplikacji, po zmianie wraca na "Oszczędzanie baterii miui". Tzn niby zmienia ale po wejściu ponownie w tę opcję zmienia na oszczędzanie miui, więc raczej nie zmienia bo dostaje powiadomienie z pewnej aplikacji że ją zamyka Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Alucard
Master Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 2 godziny temu, Alucard napisał(a): Na 11 ultra nie da się zmienić "Oszczędzania energii" dla danej aplikacji, po zmianie wraca na "Oszczędzanie baterii miui". Tzn niby zmienia ale po wejściu ponownie w tę opcję zmienia na oszczędzanie miui, więc raczej nie zmienia bo dostaje powiadomienie z pewnej aplikacji że ją zamyka mogę sprawdzić u siebie na mi 11 jak to wygląda ale napisz w szczegółach w czym problem bo nie bardzo rozumiem - co znaczy zmienić oszczedzanie energii bo po zmianie wraca do oszczędzanie baterii miui? ustawienie innej opcji niż domyślna (oszczędzanie miui) powoduje automatyczna zmianę na tą domyślna? no bo mamy tylko opcje jak w załączniku - ja większość mam ustawione na domyślne (czyli oszczędzanie miui) a te z których dostaje często powiadomienia mam ustawione bez ograniczeń i z tego co sprawdziłem tak jest cały czas - zakładam że nie o to chodzi?
Alucard Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) @MasterDokładnie o to mi chodziło😜 spróbuj wejść w tę opcję w aplikacji na której masz ustawione "Bez ograniczeń". Mi od razu przeskakuje na domyślne. To "Bez ograniczeń" mi chyba nie działa bo choć miałem tak ustawione to i tak zamykało mi aplikacje z której korzystam cały czas. Najlepsze jest to, że przy domyślnym ustawieniu tej aplikacji mi nie zamyka... Z tym przełączaniem może tak być specjalnie, dla mnie to dziwne, że od razu sugeruje to domyślne ustawienie a nie ostatnie użyte Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Alucard
Master Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 (edytowane) 16 minut temu, Alucard napisał(a): @MasterDokładnie o to mi chodziło😜 spróbuj wejść w tę opcję w aplikacji na której masz ustawione "Bez ograniczeń". Mi od razu przeskakuje na domyślne. To "Bez ograniczeń" mi chyba nie działa bo choć miałem tak ustawione to i tak zamykało mi aplikacje z której korzystam cały czas. Najlepsze jest to, że przy domyślnym ustawieniu tej aplikacji mi nie zamyka... poprzestawialem wszędzie u siebie - zamyka aplikacje? czyli jak ustawiasz u siebie bez ograniczeń to ubija ta aplikacje? ale to nasz tylko tak z jakąś apka konkretnie czy ze wszystkimi? na razie jak patrzę to u mnie trzyma te ustawienia i nic w sumie się nie dzieje ... pozmienialem gdzie się dało - na bez ograniczeń - uruchamiałem - potem pozmieniałem na oszczędzanie miui - też uruchamiałem - zero problemów ... nic nie przestawia samo z siebie - też z aplikacjami nie ma problemów ... może to tylko z jedną u Ciebie coś nie tak? daj znać co to za apka to sprawdzę czy u mnie też będzie wymuszało zmianę tego ustawienia ... Edytowane 14 Czerwca 2023 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi