Wiskoler Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 Witam. Chciałbym odblokować bootloader a moim telefonie Redmi 5. Wersja oprogramowania to Global Stable 11.0.2.0. Telefon przygotowałem według istniejących poradników. Po uruchomieniu telefonu w trybie fastboot i podłączeniu do komputera, uruchamiam program Mi Unlock, loguję się w nim na swoje konto i przechodze do sekcji odblokowania. Klikam na Unlock, proces pokazuje cyferki od 0 do 100% i kończy działanie komunikatem "Couldn't unlock Can't get info, connet again" - Linia Verifying device ma zielonego "ptaszka", linia Unlocking jest na czerwono i ma czerwone przekreślone kółko. Czy da się w tym telefonie odblokować bootloader? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 Sterowniki zainstalowane?Próbowałeś na innym przewodzie i innym gnieździe USB?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted April 14, 2023 Author Share Posted April 14, 2023 (edited) 1 godzinę temu, Netoper napisał(a): Sterowniki zainstalowane? Próbowałeś na innym przewodzie i innym gnieździe USB? Sterowniki zainstalowane, system widzi telefon dlatego nie wpadłem na pomysł zmiany gniazda USB. Zaraz to przetrenuję. EDIT: Niestety efekt jest ten sam. Dodam jeszcze że próbuję to zrobić na Win 11 jeśli to ma jakieś znaczenie. EDIT2: Zmieniłem wersję programu do odblokowania na 5.5.224. Ten też zatrzymał się na tym samym, ale wypisał to co widać poniżej. Niby nie ma podłączonego konta MI. I rzeczywiście w polu "STAN ODBLOKOWANIA MI" jest klawiszek do dodania konta. Jak klikne na niego to chwilę pokazuje "Przygotowanie do dodania konta..." i za chwilę kończy się komunikatem "Nie udało się zweryfikować..." Konto w telefonie mam założone, tym samym kontem loguję się do aplikacji odblokowującej. Coś jeszcze moge zrobić? Edited April 14, 2023 by Wiskoler Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 Masz włożoną kartę sim z numerem przypisanym do konta? Dane mobilne włączone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted April 14, 2023 Author Share Posted April 14, 2023 (edited) 46 minut temu, FromWP napisał(a): Masz włożoną kartę sim z numerem przypisanym do konta? Dane mobilne włączone? Tak, mam kartę z numerem przypisanym do konta i dane mobilne działają. Doszedłem do wniosku że wyczyszczę dane telefonu do ustawień fabrycznych i założe nowe konto Xiaomi na inny numer telefonu. Może to coś da. EDIT: I niestety efekty są takie same. Wyczyściłem telefon do ustawień fabrycznych i próbowałem go odblokować przez starą wersję programu, wypisało mi że muszę użyć oryginalnego programu ze strony MI. Ściągnąłem najnowszą wersję i komunikat jest taki sam. Nie da rady odblokować... Edited April 14, 2023 by Wiskoler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 Trza spróbować na niższym windowsie.No i w opcjach programisty trzeba mieć dodane konto Xiaomi.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 3 godziny temu, Wiskoler napisał(a): Jak klikne na niego to chwilę pokazuje "Przygotowanie do dodania konta..." i za chwilę kończy się komunikatem "Nie udało się zweryfikować..." Wyloguj się z konta Xiaomi na telefonie i zaloguj ponownie. Może to pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted April 16, 2023 Author Share Posted April 16, 2023 W dniu 14.04.2023 o 18:28, Kacper Skrzypek napisał(a): Wyloguj się z konta Xiaomi na telefonie i zaloguj ponownie. Może to pomoże. Nic nie pomaga. Komunikat jest taki sam. W dniu 14.04.2023 o 18:13, Netoper napisał(a): Trza spróbować na niższym windowsie. No i w opcjach programisty trzeba mieć dodane konto Xiaomi. No właśnie, z niższym windowsem może być problem. Virtualbox z W7 postawiny na W11 nie daje rady, W7 widzi telefon, czyli przekazywanie USB działa, sterowniki zainstalowane. Konto Xiaomi dodane. Jeszcze poszukam jakiegoś dysku i zainstaluję rzeczywistą siódemkę, może tam pójdzie. Jak nie to sobie dam spokój. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted April 16, 2023 Share Posted April 16, 2023 Przez ciekawość wczoraj dla testu swojego starego RN4 pro odblokowałem i nie było problemów, Z tym że właśnie na W7 a Miunlocker bodajże w wersji z 2019r bo późniejsze miały jakieś problemy przy rn8p czy Poco, komunikaty o rolbacku czy o botloaderze a nie chciało mi się grzebać w skryptach konfiguracyjnych.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiskoler Posted April 17, 2023 Author Share Posted April 17, 2023 17 godzin temu, Wiskoler napisał(a): Jeszcze poszukam jakiegoś dysku i zainstaluję rzeczywistą siódemkę, może tam pójdzie. Jak nie to sobie dam spokój. Niestety, nawet czysta instalacja W7 nie podołała problemowi. Mówi się trudno i telefon powędruje nadal do szuflady. Z nim się nie pali bo to rezerwowy i awaryjny telefon. Dziękuję wszystkim za próby pomocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts