Kacper Skrzypek Posted March 28, 2023 Share Posted March 28, 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 9 Pro EU (nazwa kodowa: joyeuse). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V14.0.3.0.SJZMIXM_v14-12.zip/download ROM można zainstalować zarówno przez recovery, jak i fastboot. Szczegóły tutaj. Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted March 30, 2023 Share Posted March 30, 2023 Trzeba robić format jeśli jest 14 miui ?? Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 30, 2023 Author Share Posted March 30, 2023 Nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qulerek Posted April 8, 2023 Share Posted April 8, 2023 Jest szansa na naprawę Android Auto ? W MIUI 12 było ok a 13 i 14 obraz rozmazany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted May 20, 2023 Share Posted May 20, 2023 W dniu 30.03.2023 o 16:02, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie. Jeśli mam miui 13.0.2.0 to też nie muszę robić formatu po instalacji w twrp? Wolałbym nie tracić wszystkich danych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 20, 2023 Author Share Posted May 20, 2023 7 minut temu, Samurajson napisał(a): Jeśli mam miui 13.0.2.0 to też nie muszę robić formatu po instalacji w twrp? Wolałbym nie tracić wszystkich danych. Nie, nie musisz (jeśli masz Xiaomi.eu oczywiście już). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samurajson Posted May 20, 2023 Share Posted May 20, 2023 Tak, mam. Dzięki wielkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted May 27, 2023 Share Posted May 27, 2023 Będzie może jeszcze jedna aktualizacja?? Czy już jest koniec wsparcia?Pozdrawiam Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted May 27, 2023 Share Posted May 27, 2023 Poproszę o podpowiedź jak wyłączyć to --> czyli paski powiadomień na ekranie blokady. nie mam już pomysłu.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted May 27, 2023 Share Posted May 27, 2023 @MariiFit Ustawienia -> powiadomienia i centrum kontroli -> następnie klikasz okno ekran blokady -> tam format -> wybierasz nie wyświetlaj powiadomień . Jeśli o to ci chodzi 😂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 27, 2023 Share Posted May 27, 2023 Ewentualnie wejść we właściwości danej aplikacji i w opcjach powiadomień odebrać uprawnienie do wyświetlania na ekranie blokady.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted July 19, 2023 Share Posted July 19, 2023 Jest jakaś możliwość sprawdzenia stanu baterii w telefonie?Tzn wiem że jest na pewno . . Głupio pisze Tylko co polecacie i jak się u Was sprawdza?Jak długo trzyma wasza bateria ?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rst00 Posted July 20, 2023 Share Posted July 20, 2023 Mam obecnie dość starą wersję systemu tj. MIUI by xiaomi.eu 11.0.2 (Android 10). Jak wybieram "sprawdź dostępność aktualizacji" to żadnych nie znajduje. Czy można bezpiecznie zainstalować wyżej wrzuconą wersję? Liczę się z pełnym formatem, nawet lepiej żeby wszystko od nowa poinstalować ale kwestia czy ten ROM będzie odpowiedni i czy tym tutorialem dołączonym da się to zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 20, 2023 Author Share Posted July 20, 2023 Tak, będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzrem235 Posted July 22, 2023 Share Posted July 22, 2023 Czy jest możliwość zainstalowania romu jeżeli aktualny rom to Pixel Experience 12? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted July 22, 2023 Author Share Posted July 22, 2023 Powinno się udać (oczywiście z formatem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted July 25, 2023 Share Posted July 25, 2023 Jak można podłączyć radio z telefonu do głośnika bluetooth mając włączone słuchawki jack. ?? Jak to zrobić?Mam kabel Jack z dwoma końcami jack i jest już głos na zewnątrz.Tylko jak na głośnik bluetooth?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 A ja mam pytanie z innej beczki , brak możliwości pobrania MMS, APN już poprawiałem , ustawiałem sam raz jeszcze , próba na samym wifi , danych , razem , osobno , co prawda nie sprawdzałem na innej apce , ale po to mam apki od Xiaomi żeby ich używać co nie , sieć Plus , ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze sprawdzić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 @Ciutniak W Plusie na aplikacji Wiadomości Google przechodzą MMS-y bez problemu. Inna sprawa, że skoro w Wiadomościach Google jest chat RCS, to nie ma sensu bawić się z MMS. Głownie z uwagi na limit pojedynczego pliku do 100 Mb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 Też nie mogłam odebrać MMS z Play do mnie też do Play Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 @MariiFitSpróbuj ROM-u Evolution X. Tam nie ma takiego problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 Problem w tym że na wcześniejszych wersjach Xiaomi.eu, czy też na romie indonezja na tej wersji nie kojarzę sobie takiej sytuacji, choć z drugiej strony prawie w ogólnie nie korzystam z MMS , mam klienta który to czasem wysyła taka wiadomość. Kiedyś sobie coś kojarzę że zmieniało się w ustawieniach apn, ale za cholery nie mogę teraz sobie tego przypomnieć czy odnaleźć tych informacji. 22 minuty temu, WD40 napisał(a): @MariiFitSpróbuj ROM-u Evolution X. Tam nie ma takiego problemu. A pytanie , korzystasz z tego romu na Note 9 Pro, czy też korzystałeś? Raczej pierwsza opcja sądząc po wpisie , jakie wrażenia? W miarę dobrze zoptymalizowany soft? Ja wiem że z g..na bata nie ukręcisz, ale może wyciąga więcej z podzespołów niż reszta rom'ów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 (edited) Właśnie z ciekawości sprawdziłem apke wiadomości od Google, bez problemów odczytało wiadomość MMS , a co jest najciekawsze , apka od Xiaomi pobrała właśnie załączone zdjęcia z MMS 🤣 A mam jeszcze jedno pytanie , raczej może taka sondę uliczna 🤣 dorzuca ktoś sobie opcje do aktualizowania apek systemowych, taka opcja jaka jest na wersji global ? Tak z ciekawości pytam 😀 Edited July 31, 2023 by Ciutniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted July 31, 2023 Share Posted July 31, 2023 (edited) @Ciutniak W ciągu ostatniego miesiąca przeszedłem na Redmi Note 9 Pro ze stocka na Xiaomi EU 14.0.3.0, potem na Project Elixir a obecnie Evolution X. Dokonałem też migracji recovery z TWRP na Orange Fox. Z Xiaomi EU próbowałem tez rok temu, ale wróciłem do stocka, bo telefonu używała bliska osoba. Teraz fonik wrócił, więc mogę pobawić się choćby takimi drobiazgami jak Dolby Atmos. Na Redmi Note 6 Pro testowałem również Xiaomi EU a potem Pixel Eperience, LineageOS i Pixel Experience Plus. Obecnie także jest na Evolution X. Edited July 31, 2023 by WD40 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted October 1, 2023 Share Posted October 1, 2023 Dzień dobry .Wczoraj wyparowały z telefonu mojego wszystkie kontakty .Były zsynchronizowane z google. Bo zawsze dostawałam komunikat że jest synchronizacja.Jak przywrócić?To akurat z tabletu zdjęcie ale tak też jest w telefonie tylko nie potrafię przywrócić.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 Pytanie 😃 znalazłem info odnośnie integrity API które to blokuje np google wallet , że niby jest root itp itd na terenie, że ogolni saftynet jest integrowany w romie xiaomi.eu , ale z racji zaostrzenia , a raczej zmiany sprawdzenia cts właśnie za pomocą integrity Xiaomi będzie wypuszczać rebuildy Romów , i tu moje pytanie kiedy można spodziewać się tego na tej wersji ? Wiem że romów jest mnóstwo i potrzeba czasu na każdy , ale tak mnej więcej ? Za miesiąc dwa ? Ktoś coś ogarnia w temacie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted November 14, 2023 Share Posted November 14, 2023 32 minuty temu, Ciutniak napisał(a): Pytanie 😃 znalazłem info odnośnie integrity API które to blokuje np google wallet , że niby jest root itp itd na terenie, że ogolni saftynet jest integrowany w romie xiaomi.eu , ale z racji zaostrzenia , a raczej zmiany sprawdzenia cts właśnie za pomocą integrity Xiaomi będzie wypuszczać rebuildy Romów , i tu moje pytanie kiedy można spodziewać się tego na tej wersji ? Wiem że romów jest mnóstwo i potrzeba czasu na każdy , ale tak mnej więcej ? Za miesiąc dwa ? Ktoś coś ogarnia w temacie ? no masz do pobrania już ta nową wersję ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariiFit Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Pytanie ?Nie działa proces opisany w integrity fix.Jest będzie jeszcze możliwość płatności portfel google??Czy działa u Was ?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 22, 2023 Share Posted November 22, 2023 Próbowałem walczyć z Xiaomi.EU, ale to była nieustanna walka o działanie podstawowych funkcji jak: NFC, aplikacji bankowych, Netflixa, Prime. Machnąłem ręką popróbowałem customów. Nawet Androida 14 miałem na Evolution X. Zawsze było coś nie tak. Przywróciłem stocka i Redmi poleciał do szuflady. Obecnie używam Edge 40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciutniak Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Hehe, mam to samo z 3-4 dni temu było wszystko ok, miałem Evo x a14 i było spoko , integrity 2/3 zielone ( 3/3 jedynie jest na zablokowanym bl ) ale chciałem sprawdzić inny cm i się zaczęło , co chwila błąd z integrity Na chwilę obecną są dwa sposoby root i flash modułu zablokowanie bl i stock rom ja wybrałem drugą opcję ale z małą modyfikacja czyli debloat miui :D usunięte nie chciane apki oraz kilka innych rzeczy i powiem że to nawet jakoś idzie :) do tego wszytko działa nawet w miarę :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
canis_lupus Posted December 5, 2023 Share Posted December 5, 2023 Po pobraniu romu, wchodzi mi normalnie w OrangeFox, ale internal memory wydaje się nieodszyfrowane. Co robić, jak żyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 Wgrać nowsze TWRP.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
canis_lupus Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 2 godziny temu, Netoper napisał(a): Wgrać nowsze TWRP. Czy recovery zainstaluje się poprawnie kiedy wcześniejsze recovery nie jest w stanie odszyfrować wewnętrznej pamięci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 Zainstaluj TWRP przez fastboot.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
canis_lupus Posted December 6, 2023 Share Posted December 6, 2023 6 godzin temu, Netoper napisał(a): Zainstaluj TWRP przez fastboot. Wgrałem przez fastboot najnowszego Orangefox. Teoretycznie w releasenotes piszą, że z dodanym szyfrowaniem dla androida 14. Ale nadal /sdcard wygląda jak zaszyfrowane (kaszana z nazw plików) / wyglada ok jak i /sdcard1. Jak wrzucę obraz romu na kartę i zainstaluję z karty to zainstaluje sie poprawnie pomimo zaszyfrowanego /sdcard? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts