Jump to content

Redmi Note 9 Pro EU - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.3.0.SJZMIXM - Android 12

Recommended Posts

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 9 Pro EU (nazwa kodowa: joyeuse).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_HMNote9ProEU_V14.0.3.0.SJZMIXM_v14-12.zip/download

ROM można zainstalować zarówno przez recovery, jak i fastboot. Szczegóły tutaj.

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Jest jakaś możliwość sprawdzenia stanu baterii w telefonie?
Tzn wiem że jest na pewno . . Głupio pisze
Tylko co polecacie i jak się u Was sprawdza?
Jak długo trzyma wasza bateria ?

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

Mam obecnie dość starą wersję systemu tj. MIUI by xiaomi.eu 11.0.2 (Android 10). Jak wybieram "sprawdź dostępność aktualizacji" to żadnych nie znajduje. Czy można bezpiecznie zainstalować wyżej wrzuconą wersję? Liczę się z pełnym formatem, nawet lepiej żeby wszystko od nowa poinstalować ale kwestia czy ten ROM będzie odpowiedni i czy tym tutorialem dołączonym da się to zrobić.

Jak można podłączyć radio z telefonu do głośnika bluetooth mając włączone słuchawki jack. ??
Jak to zrobić?

Mam kabel Jack z dwoma końcami jack i jest już głos na zewnątrz.
Tylko jak na głośnik bluetooth?

A ja mam pytanie z innej beczki , brak możliwości pobrania MMS, APN już poprawiałem , ustawiałem sam raz jeszcze , próba na samym wifi , danych , razem , osobno , co prawda nie sprawdzałem na innej apce , ale po to mam apki od Xiaomi żeby ich używać co nie , sieć Plus , ktoś ma jakiś pomysł co jeszcze sprawdzić ?

@Ciutniak W Plusie na aplikacji Wiadomości Google przechodzą MMS-y bez problemu.

Inna sprawa, że skoro w Wiadomościach Google jest chat RCS, to nie ma sensu bawić się z MMS. Głownie z uwagi na limit pojedynczego pliku do 100 Mb.

Problem w tym że na wcześniejszych wersjach Xiaomi.eu, czy też na romie indonezja na tej wersji nie kojarzę sobie takiej sytuacji, choć z drugiej strony prawie w ogólnie nie korzystam z MMS , mam klienta który to czasem wysyła taka wiadomość. 

Kiedyś sobie coś kojarzę że zmieniało się w ustawieniach apn, ale za cholery nie mogę teraz sobie tego przypomnieć czy odnaleźć tych informacji.

22 minuty temu, WD40 napisał(a):

@MariiFitSpróbuj ROM-u Evolution X. Tam nie ma takiego problemu.

A pytanie , korzystasz z tego romu na Note 9 Pro, czy też korzystałeś? Raczej pierwsza opcja sądząc po wpisie , jakie wrażenia? W miarę dobrze zoptymalizowany soft? Ja wiem że z g..na bata nie ukręcisz, ale może wyciąga więcej z podzespołów niż reszta rom'ów.

Właśnie z ciekawości sprawdziłem apke wiadomości od Google, bez problemów odczytało wiadomość MMS , a co jest najciekawsze , apka od Xiaomi pobrała właśnie załączone zdjęcia z MMS 🤣

A mam jeszcze jedno pytanie , raczej może taka sondę uliczna 🤣 dorzuca ktoś sobie opcje do aktualizowania apek systemowych, taka opcja jaka jest na wersji global ? Tak z ciekawości pytam 😀

Edited by Ciutniak

@Ciutniak W ciągu ostatniego miesiąca przeszedłem na Redmi Note 9 Pro ze stocka na Xiaomi EU 14.0.3.0, potem na Project Elixir a obecnie Evolution X.

Dokonałem też migracji recovery z TWRP na Orange Fox.

Z Xiaomi EU próbowałem tez rok temu, ale wróciłem do stocka, bo telefonu używała bliska osoba. Teraz fonik wrócił, więc mogę pobawić się choćby takimi drobiazgami jak Dolby Atmos.

Na Redmi Note 6 Pro testowałem również Xiaomi EU a potem Pixel Eperience, LineageOS i Pixel Experience Plus. Obecnie także jest na Evolution X.

Edited by WD40

• 2 months later...

Dzień dobry .
Wczoraj wyparowały z telefonu mojego wszystkie kontakty .
Były zsynchronizowane z google. Bo zawsze dostawałam komunikat że jest synchronizacja.
Jak przywrócić?
To akurat z tabletu zdjęcie ale tak też jest w telefonie tylko nie potrafię przywrócić.
b47ed4ce2ee07c5ec3f9bb65d49347db.jpg

• 1 month later...

Pytanie 😃 znalazłem info odnośnie integrity API które to blokuje np google wallet , że niby jest root itp itd na terenie, że ogolni saftynet jest integrowany w romie xiaomi.eu , ale z racji zaostrzenia , a raczej zmiany sprawdzenia cts właśnie za pomocą integrity Xiaomi będzie wypuszczać rebuildy Romów , i tu moje pytanie kiedy można spodziewać się tego na tej wersji ? Wiem że romów jest mnóstwo i potrzeba czasu na każdy , ale tak mnej więcej ? Za miesiąc dwa ? Ktoś coś ogarnia w temacie ?

32 minuty temu, Ciutniak napisał(a):

Pytanie 😃 znalazłem info odnośnie integrity API które to blokuje np google wallet , że niby jest root itp itd na terenie, że ogolni saftynet jest integrowany w romie xiaomi.eu , ale z racji zaostrzenia , a raczej zmiany sprawdzenia cts właśnie za pomocą integrity Xiaomi będzie wypuszczać rebuildy Romów , i tu moje pytanie kiedy można spodziewać się tego na tej wersji ? Wiem że romów jest mnóstwo i potrzeba czasu na każdy , ale tak mnej więcej ? Za miesiąc dwa ? Ktoś coś ogarnia w temacie ?

no masz do pobrania już ta nową wersję ...

Screenshot_2023-11-14-22-09-27-420_com.android.chrome.jpg

• Thanks 1

Próbowałem walczyć z Xiaomi.EU, ale to była nieustanna walka o działanie podstawowych funkcji jak: NFC, aplikacji bankowych, Netflixa, Prime.

Machnąłem ręką popróbowałem customów. Nawet Androida 14 miałem na Evolution X. Zawsze było coś nie tak.

Przywróciłem stocka i Redmi poleciał do szuflady.

Obecnie używam Edge 40. 

• 2 weeks later...

Hehe, mam to samo :P z 3-4 dni temu było wszystko ok, miałem Evo x a14 i było spoko , integrity 2/3 zielone ( 3/3 jedynie jest na zablokowanym bl ) ale chciałem sprawdzić inny cm i się zaczęło , co chwila błąd z integrity :(

Na chwilę obecną są dwa sposoby 

root i flash modułu 

zablokowanie bl i stock rom

ja wybrałem drugą opcję ale z małą modyfikacja 

czyli debloat miui :D

usunięte nie chciane apki oraz kilka innych rzeczy i powiem że to nawet jakoś idzie :) do tego wszytko działa nawet w miarę :)

6 godzin temu, Netoper napisał(a):

Zainstaluj TWRP przez fastboot.

Wgrałem przez fastboot najnowszego Orangefox. Teoretycznie w releasenotes piszą, że z dodanym szyfrowaniem dla androida 14. Ale nadal /sdcard wygląda jak zaszyfrowane (kaszana z nazw plików) / wyglada ok jak i /sdcard1. Jak wrzucę obraz romu na kartę i zainstaluję z karty to zainstaluje sie poprawnie pomimo zaszyfrowanego /sdcard?