Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

23310.png

• Poprawki zabezpieczeń z marca 2023 r. dla większości urządzeń
  • Dodana możliwość włączenia bądź wyłączenia ikon alarmu, Trybu cichego, NFC i Bluetooth
  • Od 21 kwietnia koniec wersji beta dla m.in. POCO F3 – Xiaomi kończy wsparcie. Szczegóły tutaj
  • Od 19 stycznia wszystkie nowe aktualizacje można wgrywać zarówno poprzez tryb recovery (TWRP), jak i przez tryb Fastboot. Szczegóły tutaj
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

devices_weekly_23021800.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka:

• Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+)
  • Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000)
  • Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100)
  • Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100)
  • Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100)
  • Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100)
  • Redmi K40 Gaming [ares] (Dimensity 1200)
  • POCO F3 GT [aresin] (Dimensity 1200)
  • Redmi Note 10 Pro (5G) / POCO X3 GT [chopin] (Dimensity 1100)

Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym.

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Thanks 1
Opublikowano

Nie masz roota? W Google Play urządzenie jest certyfikowane? SafetyNet przechodzi? (w sumie gdyby nie przechodziło, to płatności Google Pay by nie działały...)

Generalnie trudno będzie się temu przyjrzeć, bo nikt w ekipie nie ma Xiaomi 12X. 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Tartary napisał(a):

Dalej ten sam problem z Revolut. "Ta aplikacje na jest już zgodna z twoim urządzeniem". 12x

Poco F4, Revolut bez problemów

Fajnie, że jest wreszcie możliwość wyświetlania ikony włączonego NFC

Edytowane przez 0kti
Opublikowano
1 minutę temu, Tartary napisał(a):

@Kacper Skrzypeknie mam roota. Wszystko inne działa. Problem od ostatniej aktualizacji i ktoś to jeszcze zgłaszał w temacie poprzedniego softu. Kolega ma 12x na globalnej wersji i nie ma tego problemu. 

Wiem, że ktoś inny jeszcze zgłaszał, ale ta inna osoba miała roota i on mógł (ale nie musiał) mieć na to wpływ. Tak jak pisałem przedtem, na Xiaomi 12 nie mam takiego komunikatu.

Opublikowano

Przekazałem dalej do zespołu, ale tak jak się spodziewałem wiele w tym logu nie ma. Nadal nie wiadomo, co konkretnie powoduje problem.

03-11 09:45:04.338  4827  4985 I Finsky  : [215] iph.A(12): AU: Cannot update unavailable app: pkg=com.revolut.revolut,restriction=UNAVAILABLE_DEVICE_HARDWARE

• Like 1
Opublikowano

Pisałem o tym w poprzednim wątku, więc zacytuję:

10 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Zgłaszałem problem, generalnie temat jest znany. Wygląda na to, że to kwestia jakichś uprawnień, bo z jakiegoś powodu dzwonek zapisywany jest przez system w katalogu, do którego dostęp powinien mieć tylko system i aplikacja Motywy. Być może dialer nie ma do niego dostępu... Twórca poprawek nie może tego przetestować, bo nie ma drugiej karty SIM (i jest spoza Europy).

Opublikowano
Przekazałem dalej do zespołu, ale tak jak się spodziewałem wiele w tym logu nie ma. Nadal nie wiadomo, co konkretnie powoduje problem.
03-11 09:45:04.338  4827  4985 I Finsky  : [215] iph.A(12): AU: Cannot update unavailable app: pkg=com.revolut.revolut,restriction=UNAVAILABLE_DEVICE_HARDWARE

Użytkownik nie zmieniał id telefonu przypadkiem?

Wysłane z mojego 2112123AG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam ten sam telefon co ty, Miui 23.2.6 , wszystko działa poprawnie w kwestii Revoulta. Dziś zaktualizuje do wersji 23.3.7 i dam ci znać.

Opublikowano (edytowane)

wrzucone bezproblemowo - pobrane updaterem i przez twrp - poprawki bezpieczeństwa na mi11 są już z marca - włączenie / wyłączenie ikonek w pasku statusu to pisaliśmy już kiedyś o tym na forum :) część narzekała że się pojawiła ikona NFC potem jak tego nie było to były narzekania że nie ma ... a wystarczyło zrobić właśnie to co pojawia się w tej wersji :) czyli każdy jest zadowolony ... fajnie że to w końcu jest ...

ps. choć nie do końca chyba działa to dobrze - ikonka włączonego NFC owszem jest widoczna ale nie w trybie pulpitu - dopiero pojawia się w pasku po rozwinięciu panelu sterowania :) a chyba nie o to w tym chodzi - bo po rozwinięciu panelu i tak widać przecież czy NFC jest włączone czy nie ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
4 minuty temu, Master napisał(a):

ps. choć nie do końca chyba działa to dobrze - ikonka włączonego NFC owszem jest widoczna ale nie w trybie pulpitu - dopiero pojawia się w pasku po rozwinięciu panelu sterowania :) a chyba nie o to w tym chodzi - bo po rozwinięciu panelu i tak widać przecież czy NFC jest włączone czy nie ...

Jaki tryb pulpitu masz na myśli? U mnie ikona na Ekranie głównym/pulpicie pokazuje się normalnie.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Jaki tryb pulpitu masz na myśli? U mnie ikona na Ekranie głównym/pulpicie pokazuje się normalnie.

pisząc o pulpicie mam na myśli to co w załączeniu - czyli mówiąc inaczej ekran główny (może to lepsze określenie) - NFC jest włączone ale ikonki na pasku nie na (kiedyś na tej wcześniejszej wersji - kiedy to dodano - ikonka NFC była widoczna - teraz nie - a widać ją (pojawia się) za to jak rozwinie się panel sterowania)

ps. muszę w końcu zrobić reset do ustawień fabrycznych to może nie będzie tego błędu pobierania w motywach :) te ikonki na dole pasują do motywu jak świnia do siodła 🙃

Screenshot_2023-03-11-11-03-40-199_com.miui.home.jpg

Screenshot_2023-03-11-11-09-31-800_com.miui.home.png

Edytowane przez Master
Opublikowano
Nic nie zmieniałem. Po poprzedniej aktualizacji tak się zrobiło.
Ja stawiam na problem z regionem urządzenia. W wersji xiaomi.eu mamy region domyślnie ustawiony na którego zmiane nie mamy wpływu. Mogę się mylić ale każdy punkt zaczepienia jest dobry.

Opublikowano
8 minut temu, dudijack napisał(a):

W wersji xiaomi.eu mamy region domyślnie ustawiony na którego zmiane nie mamy wpływu.

Przecież region można zmienić. To raczej nie to.

8 minut temu, Master napisał(a):

NFC jest włączone ale ikonki na pasku nie na

I w ustawieniach paska statusu masz włączoną ikonę NFC tak?

Opublikowano
6 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

I w ustawieniach paska statusu masz włączoną ikonę NFC tak?

dokładnie - tak jak widać na zrzutach ekranu - w panelu sterowania jest włączone NFC a na pasku statusu jest ikona - po zamknięciu panelu sterowania na ekranie głównym w pasku już nie jest widoczna - mimo że NFC jest dalej włączone ...

Opublikowano
1 minutę temu, Master napisał(a):

tak jak widać na zrzutach ekranu

No właśnie na zrzutach ekranu nie ma tego menu o które mi chodzi ;) Ustawienia > Powiadomienia i Centrum funkcji > Pasek statusu. O to menu mi chodzi, wrzuć zrzuty z zaznaczonym i odznaczonym NFC.

Opublikowano (edytowane)

No właśnie na zrzutach ekranu nie ma tego menu o które mi chodzi ;) Ustawienia > Powiadomienia i Centrum funkcji > Pasek statusu. O to menu mi chodzi, wrzuć zrzuty z zaznaczonym i odznaczonym NFC.

proszę uprzejmie

ps. np ikona trybu cichego jest ok - widać ją i na ekranie głównym i po rozwinięciu panelu - jeśli wyłączę w centrum funkcji NFC to ikony nie ma i na ekranie głównym i nie widać jej też w pasku po rozwinięciu panelu - czyli też ok

Screenshot_2023-03-11-11-32-14-990_com.android.settings.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano

A inne nowe przełączniki (Bluetooth, Tryb cichy, alarm) działają poprawnie, tzn. gdy je wyłączysz to tych ikon nie ma?

Twórca poprawki generalnie sprawdzał to na urządzeniach które mają aparat na środku górnej części telefonu, a nie z boku. Możliwe że dla Mi 11 potrzebna jest inna implementacja, ale on nie ma Mi 11, żeby to zrobić...

Opublikowano (edytowane)

A inne nowe przełączniki (Bluetooth, Tryb cichy, alarm) działają poprawnie, tzn. gdy je wyłączysz to tych ikon nie ma?

Twórca poprawki generalnie sprawdzał to na urządzeniach które mają aparat na środku górnej części telefonu, a nie z boku. Możliwe że dla Mi 11 potrzebna jest inna implementacja, ale on nie ma Mi 11, żeby to zrobić...

bardzo możliwe - ale to też właśnie ciekawe że - tak jak wrzuciłem poprzednio zrzuty ekranu - że ta ikona jest poprawnie wyświetlana po rozwinięciu panelu sterowania a znika na ekranie głównym ... posprawdzam też inne przełączniki - tak jak pisałem - tryb cichy jest ok - widać go cały czas w pasku statusu - tak więc tu no problem - alarm to cały czas się wyświetla - tyle że z lewej strony paska statusu (tak było i na poprzednich wersjach) - ogólnie posprawdzam jeszcze pozostałe ikonki :)

ps. ikonka bluetootha no problem - widoczna i na ekranie głównym i po rozwinięciu panelu sterowania - jeśli wyłączę ja przełącznikiem w pasku statusu to znika - a jak włączę przełącznik to się pojawia - więc wszystko działa jak trzeba - chyba tylko problem jest z tą ikonka NFC ...

Screenshot_2023-03-11-11-32-14-990_com.android.settings.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano

Mi 11 ultra chińska wersja

- nadal Harman Kardon wyłącza się po restarcie

- ikona wifi calling Orange na pierwsze miejsce przechodzi 

- ikona NFC tak samo zachuje się jak napisał Master

Opublikowano
18 minut temu, Pitors napisał(a):

U mnie citibank nie działa od ponad miesiąca. Wykrywa roota cały czas, ale to wina apki, bo inne aplikacje działają.

U mnie działa Citibank 

Opublikowano

Mi takie coś się pojawiało , nie mogłem dodać palca znowu przeinstalowałem magisk na kanał canary i znowu mogłem użyć czytnika

Don't drink and root 2201122G

Opublikowano
21 minut temu, Tartary napisał(a):

Ale ja nie mam roota, więc może dlatego działa Citibank. Natomiast z niewiadomych przyczyn nie działa Revolut

To u mnie działa revolut a mam roota 😛

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Jimmy napisał(a):

Mi 11 ultra chińska wersja

- nadal Harman Kardon wyłącza się po restarcie

- ikona wifi calling Orange na pierwsze miejsce przechodzi 

- ikona NFC tak samo zachuje się jak napisał Master

no zobacz ... a ja przed chwilą sprawdziłem Harman Kardona i cały czas jest jako ON ... też mam mi 11 chińska wersję (co prawda nie ultra) ... z ta ikona to dobrze żeby ktoś potwierdził jeszcze na innych modelach ... np z aparatem przednim po środku a nie z lewej ... może to tylko przypadłość naszego układu kamerki ... no ale pozostałe ikonki są w porządku (tzn tryb cichy czy bluetooth)

Edytowane przez Master
Opublikowano

Ukrywanie ikon powinno normalnie działać na urządzeniach z aparatem pośrodku. Z aparatem po lewej może być różnie, niestety Igor Eisberg który ogarnia poprawki nie ma żadnego telefonu z takim aparatem żeby to sprawdzić i poprawić.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...