ZduneX25 Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 Xiaomi patentuje wielonumerową kartę SIMCzytaj dalej >
Master Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 ciekawe kiedy w końcu pozbędą się tych kart całkowicie ... od dawna już mówi się o cyfrowych simach ... ale w praktyce słabo to wygląda ... u nas chyba Orange ma taką funkcjonalność ale tylko dla wybranych modeli telefonów ...
brawo Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 38 minut temu, Master napisał(a): ciekawe kiedy w końcu pozbędą się tych kart całkowicie Nigdy. A co ci przeszkadzają tradycyjne karty? Co najwyżej powinna być opcja do skorzystania z esim.
Master Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 25 minut temu, brawo napisał(a): Nigdy. A co ci przeszkadzają tradycyjne karty? Co najwyżej powinna być opcja do skorzystania z esim. mi osobiście jest to dokładnie obojętne czy karta będzie w wersji E czy zwykłej kiedyś po prostu o tym było dość głośno że są przymiarki do tej wersji E i jakoś temat ucichł (coś pamiętam że chyba Apple chciało całkowicie na to przejść) ... zalety to oczywiście dla producentów telefonów - można byłoby w ogóle zrezygnować z szufladki albo zrobić ją tylko na kartę SD - oszczędność plastiku czyli modna teraz ekologia - łatwiejsza i wygodniejsza zmiana operatorów i przenoszenie numeru itp itd ... zobaczymy co tam przyszłość przyniesie w temacie ale najwyraźniej tradycyjne simy mają się świetnie i na emeryturę się nie wybierają ...
Netoper Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 ciekawe kiedy w końcu pozbędą się tych kart całkowicie ... od dawna już mówi się o cyfrowych simach ... ale w praktyce słabo to wygląda ... u nas chyba Orange ma taką funkcjonalność ale tylko dla wybranych modeli telefonów ... Na dzień dzisiejszy to już chyba wszyscy mają ofertę dla esim, a te wybrane modele no to zależy już od producenta czy zaimplementował esim w danym modelu telefonu.Co do pozbycia się kart, to tak jak z gotówką, ludzie się przyzwyczaili płacić kartą a jak jest awaria to szok bo nie ma przy tyłku analogowej waluty żeby choćby bilet na komunikację kupić.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 1 godzinę temu, Netoper napisał(a): Na dzień dzisiejszy to już chyba wszyscy mają ofertę dla esim, a te wybrane modele no to zależy już od producenta czy zaimplementował esim w danym modelu telefonu. Co do pozbycia się kart, to tak jak z gotówką, ludzie się przyzwyczaili płacić kartą a jak jest awaria to szok bo nie ma przy tyłku analogowej waluty żeby choćby bilet na komunikację kupić. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka tak - pisałem o Orange bo pamiętam że gdzieś widziałem o tym info od nich jako nowość w uslugach - ale sprawdziłem też u siebie w T-Mobile że jest taka mozliwosc dla wybranych telefonów - Xiaomi tam nie widziałem - były za to Samsungi .... a z tymi kartami to też prawda - co więcej ja po ostatnich problemach jakie miałem z płatnościami zbliżeniowymi (udało się temat rozwiązać - przy kilku okazjach pisałem o tym na forum) to na wszelki wypadek wychodząc na miasto mam gdzieś schowana zawsze kartę fizyczna ot tak na wszelki wypadek ... oczywiście przy awarii terminalu i tak nic to nie da - ale profilaktycznie nie zaszkodzi 🙃 a właśnie zawsze znajdziemy gdzieś w okolicy bankomat ... więc tym bardziej warto mieć analoga ze sobą ...
Netoper Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 A nawet nie sprawdzałem czy Xiaomi ma w ogóle jakiś fon z esimem. W samsungu s21ultra mam ale to wskoczyło dopiero w jesiennym updacie, w s20Fe 5g nie widzę. W Xiaomi może jest w ostatnich flagowcach.Plusem karty fizycznej jest jeszcze to że jak fon padnie to kartę przekładam do innego fona i od razu mam łączność ze światem Znowu esim ponoć mniej prądu ssie, ciekawe ile czasu w praktyce można zyskać, czy w ogóle jest to zauważalne Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
ohara Opublikowano 14 Stycznia 2024 Opublikowano 14 Stycznia 2024 (edytowane) Wiadomo już jakie smartfony mają esim?na stronie popularnych sklepów brak informacji. Edytowane 14 Stycznia 2024 przez ohara
kris68 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Opublikowano 14 Stycznia 2024 Master miałem kilka razy esim w zegarku, telefonie i potem mnie to wkurzało, w przypadku aktualizacji coś się uwalało nie raz i proś się operatora żeby na nowo uruchomili, tragedia. Przysyłali mi na maila kod QR do zeskanowania, żeby uruchomić esim i raz się udało, a potem 3 razy nie, bo wywalało-zly kod QR.... A co do tego co napasłeś "coś pamiętam, że chyba Apple chciało całkowicie na to przejść" - dokładnie tak jest. W USA nie kupisz już iPhona na normalne karty sim , są tylko na esimy - nie bardzo rozumiem ten krok na ich rynku. Przylatujesz do US na 3 mies. Odwiedzić rodzinę i przy okazji chcesz sobie kupić najnowszego iPhona bo trochę taniej, a tu kupa- są tylko na abo.a nie na kartę i obcokrajowcowi nie sprzedadzą iPhona- to ja dziękuje na takie udogodnienia. X 13 z tego co pamiętam ma opcje na 1 esimkę, ale ciekawy jestem jak to wygląda w przypadku jak co tydzień wychodzi HOS czy nie wywali karty, a sprawdzać mi się nie chce.
Rekomendowane odpowiedzi