ZduneX25 Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 Kompaktowa i niedroga drukarka laserowa Xiaomi Laser Printer K100Czytaj dalej >
skay77 Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 1300 zł na Ali prawie darmoWysłane z mojego 2201122G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 ostatnio właśnie szukałem takiej niedużej laserówki żeby na parapecie na oknie postawić - w zastępstwie atramentowej gdzie mam problemy z podajnikiem - do tej pory jako tako mi się sprawdzała ale ze ciągam się po sądach i Komornikach bezustannie to bardzo się przydaje - zależało mi żeby dostać coś możliwie kompaktowego w czarnym kolorze i ze skanerem - bo czasem się przydaje i fajnie żeby to było takie all in one no i żeby nie wydać za dużo ... wziąłem HPka od jakiegoś typa z olxa - M1132 - i na razie jest wszystko ok - może żadna nowość ale spełniała moje wymagania a do tego wyszła bardzo tanio ...
Test Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 Chłopie wszystko fajnie, tylko właściwie tak czytam i zastanawiam się czy wszystko w porządku u Ciebie ? Nie zrozum mnie źle, oczywiście że zdaję sobie sprawę iż każdy ma prawo pisać co mu się podoba, ale chyba zauważyłeś, że ten topik jest o czymś zupełnie innym niż piszesz ? Ktoś wchodząc tutaj, jak ja przed chwilą, raczej spodziewa się konkretów w tym temacie, tymczasem... No właśnie, spoko że kupiłeś tanio HP z OLX, ale no i...? Można odnieść wrażenie, że odpowiadasz tylko po to, by nabić licznik postów, weź trochę bądź powściągliwy i oszczędź czasu innym na czytanie opowieści "innej treści". Nie jestem tu moderatorem, ale myślę, że zupełnie spokojnie można by Twoją, jak również teraz i moją wypowiedź usunąć z tego tematu.
Master Opublikowano 24 Lutego 2023 Opublikowano 24 Lutego 2023 nie sądziłem że mamy tu zawody w nabijaniu postów 🙃 widocznie nie jestem w temacie - a tak na serio - moja odpowiedź dotyczyła raz tego co napisał załogant skay77 - czyli dość wysokiej ceny tego sprzętu - może ktoś szuka akurat kompaktowej laserówki - to zawsze to co napisałem może się przydać - sam brałem pod uwagę Xiaomi model K200 bo to całkiem fajny sprzęt ale cena skutecznie zniechęciła ... pomijam już nawet dostępność w naszym regionie ...
Test Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 To tylko moje osobiste wrażenie, możliwe że ktoś ma odmienne zdanie na ten temat. Po prostu spodziewałem się znaleźć tu informacje na konkretnie założony temat, ale OK. Nie zamierzam siać zamętu, bo to również nie jest tematem tego wątku. Jeśli o tej drukarce mowa, to owszem, cena wydaje się być lekko wysoka (ja ją widzę na Ali za niewiele ponad 900zł), ale Xiaomi już od jakiegoś czasu przestało być firmą tanią. Cóż...niewiele da się z tym zrobić, zawsze można nie kupować, jednak praktyka pokazuje, że takie "strajki" na niewiele się zdają, bogate koncerny mają to zwyczajnie gdzieś, nie oddadzą Ci produktu za pół ceny, choćby mieli go wyrzucić, zezłomować czy przerobić na coś innego, negocjacje cenowe wchodzą w grę tylko na targowisku . Można owszem znaleźć tańszą drukarkę, ale czasem biorąc pod uwagę inne czynniki niż sama cena urządzenia, finalnie jesteśmy w plecy. W przypadku tej drukarki, koszty eksploatacji mogą mieć spore znaczenie dla kogoś, kto używać jej będzie dość intensywnie. No i jeszcze dochodzi kwestia sentymentu do produktów danej firmy. Ja na przykład jestem gotów zapłacić nieco więcej za produkt firmy, której ekosystemu używam od wielu lat, mimo że nie jest to ani najtańsze ani niezawodne jak by się chciało rozwiązanie. Posiadam ponad setkę różnych sprzętów Xiaomi, wszystkie zintegrowane w jednej aplikacji, mega wygodnie zautomatyzowane lub dające się za jej pomocą sterować, cóż - ciężko by mi było się przestawić...
Master Opublikowano 25 Lutego 2023 Opublikowano 25 Lutego 2023 no tak ... co do zamawiania z Ali czy ogólnie chińskich sklepów tego typu sprzętu to widzę tu zasadniczo dwa problemy - raz - zabezpieczenie sprzętu do wysyłki i sama wysyłka - osobiście trochę bałbym się zamawiać tego typu urządzenie z racji możliwych uszkodzeń ... a dwa - możliwe opłaty importowe - tu jest z tym różnie co już zresztą było poruszone przy okazji zakupów np z Trading Shenzen ... kolejna sprawa to dostęp i ceny materiałów eksploatacyjnych - tu nie wiem akurat jak to wygląda u Xiaomi - no ale to i kwestia korzystania - w warunkach domowych przy okazyjnych wydrukach wykorzystanie całego tonera to zajmie pewnie lata a co do sentymentu - jak najbardziej się zgadzam - też kupuje sprzęt (głównie komputerowy) tym się kierując - w zasadzie od 35 lat korzystam z produktów tej samej firmy bo nigdy się na nich nie zawiodłem a i robię trochę przy okazji na złość konkurencji 🙃 a co do Xiaomi - mi 11 to mój pierwszy sprzęt tej firmy i bardzo możliwe że nie ostatni ...
Rekomendowane odpowiedzi