Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V14.0.1.0.TKDMIXM_v14-13.zip/download ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/ Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.
dar00 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Instalacja przebiegła pomyślnie. Puki co wszystko działa prawidłowo.Niestety po instalacji usunęło twrp.
Arly77 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 U mnie również tyle że mi TWRP zniknęło...Ps. Może pod 13 nie ma?
Kacper Skrzypek Opublikowano 17 Lutego 2023 Autor Opublikowano 17 Lutego 2023 Nie ma pod Androida 13 jeszcze. Gdyby był, to byłby w ROM-ie
dar00 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Wgrałem poprzednie twrp przez fastboot. Root i wszystko nadal działa.
Arly77 Opublikowano 17 Lutego 2023 Opublikowano 17 Lutego 2023 Wgrałem poprzednie twrp przez fastboot. Root i wszystko nadal działa.Robiłeś reset do fabrycznych?
biglou Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 Jak na razie wszystko w najlepszym porządku. Po jednym dniu mogę powiedzieć że nie znalazłem nic co by nie działało. Bateria jakby dostała nowe życie . Ponad 5h sot a zostało jeszcze 40%. Ogólnie wszystko wygląda na jakby lepiej dopracowane wizualnie, działa jakby płynniej(oczywiście subiektywnie).
dar00 Opublikowano 18 Lutego 2023 Opublikowano 18 Lutego 2023 Robiłeś reset do fabrycznych?Nie. Wgrałem bezpośrednio.Niestety właśnie zauważyłem, że mimo zainstalowania saftynet fix oraz pomyślnych testów seftynet nie działają mi płatności zbliżeniowe. U was działają? Może to wina wgrania twrp z Androida 12?
Pawel87 Opublikowano 20 Lutego 2023 Opublikowano 20 Lutego 2023 (edytowane) W dniu 18.02.2023 o 14:31, dar00 napisał(a): Nie. Wgrałem bezpośrednio. Niestety właśnie zauważyłem, że mimo zainstalowania saftynet fix oraz pomyślnych testów seftynet nie działają mi płatności zbliżeniowe. U was działają? Może to wina wgrania twrp z Androida 12? Działają bez problemu. Bez safetyNET. (Millenium) Edytowane 20 Lutego 2023 przez Pawel87
Tuti Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 można instalować przez ustawienia/aktualizcja bez czyszenia telefonu?
Netoper Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 Przy aktualizacji nie ma potrzeby aby czyścić telefon.Co nie zmienia faktu że warto kontrolnie porobić kopie.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
Pyrosh Opublikowano 21 Lutego 2023 Opublikowano 21 Lutego 2023 Dorzucę tylko od siebie, że przy robieniu apdejtu przez fastboot pod linuxem trzeba zmienić sobie w skrypcie ścieżkę do samego fastboota bo komunikat był taki, że nie rozpoznaje urządzenia Poza tym sama instalacja zdecydowanie szybsza niż poprzednie, jak ze stabilnością - zobaczymy
dar00 Opublikowano 22 Lutego 2023 Opublikowano 22 Lutego 2023 Po ponownym wgraniu ROMu przez fastboot wraz z przywróceniem ustawień fabrycznych oraz wgraniu ROOTa przez fastboot wszystko działa poprawnie również z płatnościami zbliżeniowymi.Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka
Avamet Opublikowano 16 Marca 2023 Opublikowano 16 Marca 2023 Witam.Posiadam Xiaomi 11T Pro z wgranym MIUI.EU 13.0.6.Przyszła mi aktualizacja 14.0.1.0 z poziomu telefonu która się pobrała na telefon.Proszę o info czy teraz przez recovery ją zainstalować? Czy dane w telefonie zostają?
FromWP Opublikowano 16 Marca 2023 Opublikowano 16 Marca 2023 Przez twrp (o ile posiadasz). Jeszcze kwestia czy to ta sama czy nowsza wersja Androida. Jak nowsza to zdarza się że potrzebna inna noweza wersja twrp. Dane zostają, chyba że sam zaznaczysz wipe.
dar00 Opublikowano 17 Marca 2023 Opublikowano 17 Marca 2023 Witam.Posiadam Xiaomi 11T Pro z wgranym MIUI.EU 13.0.6.Przyszła mi aktualizacja 14.0.1.0 z poziomu telefonu która się pobrała na telefon.Proszę o info czy teraz przez recovery ją zainstalować? Czy dane w telefonie zostają?Możesz 2grac z poziomu TWRP lub z poprzez menu aktualizacji (wtedy automatycznie się uruchomi TWRP). Dodatkowo jeżeli pobierzesz na komputer możesz zainstalować aktualizację przez FASTBOOT.Musisz natomiast pamiętać że jest to aktualizacja do Androida 13 dla którego nie ma jeszcze TWRP i zostanie ono usunięte.
wartox Opublikowano 28 Marca 2023 Opublikowano 28 Marca 2023 Zauważyliście lepszą stabilizację obrazu w oficjalnej aplikacji aparatu? Nawet bez włączania oddzielnej funkcji.
king89yaku Opublikowano 16 Maja 2023 Opublikowano 16 Maja 2023 Witam. Pytanie mam. Aktualnie nie mam dostępu do komputera by zaktualizować przez fastboot do wersji 14.2.0 który wyszedł wczoraj. Pobralem w wersji ZIP na telefon, czy mogę update przeprowadzi z poziomu telefonu? Ustawienia i tam 3 kropki i wybrać zainstaluj aktualizacje z pliku .ZIP Nie chciałbym stracić danych lub unieruchomić telefonu. Nie mam wgranego TWRP. Jest taka możliwość czy tylko komputer i fastboot. Dzięki
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Opublikowano 16 Maja 2023 Teraz, king89yaku napisał(a): Pobralem w wersji ZIP na telefon, czy mogę update przeprowadzi z poziomu telefonu? Nie masz TWRP, więc nie ma takiej możliwości, dopóki go nie wgrasz (o ile jest dostępne pod Androida 13).
Rekomendowane odpowiedzi