Skocz do zawartości

Xiaomi 11T Pro - MIUI 14 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 14.0.1.0.TKDMIXM - Android 13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi 11T Pro (nazwa kodowa: vili).

Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V14.0.1.0.TKDMIXM_v14-13.zip/download

ROM można wgrać zarówno przez fastboot, jak i recovery - instrukcja tutaj: https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-miui-polska/

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

Instalacja przebiegła pomyślnie. Puki co wszystko działa prawidłowo.

Niestety po instalacji usunęło twrp.

Opublikowano

Jak na razie wszystko w najlepszym porządku. Po jednym dniu mogę powiedzieć że nie znalazłem nic co by nie działało. Bateria jakby dostała nowe życie . Ponad 5h sot a zostało jeszcze 40%. Ogólnie wszystko wygląda na jakby lepiej dopracowane wizualnie, działa jakby płynniej(oczywiście subiektywnie).

Opublikowano
Robiłeś reset do fabrycznych?
Nie. Wgrałem bezpośrednio.

Niestety właśnie zauważyłem, że mimo zainstalowania saftynet fix oraz pomyślnych testów seftynet nie działają mi płatności zbliżeniowe.

U was działają? Może to wina wgrania twrp z Androida 12?
Opublikowano (edytowane)
W dniu 18.02.2023 o 14:31, dar00 napisał(a):

Nie. Wgrałem bezpośrednio.

Niestety właśnie zauważyłem, że mimo zainstalowania saftynet fix oraz pomyślnych testów seftynet nie działają mi płatności zbliżeniowe.

U was działają? Może to wina wgrania twrp z Androida 12?

Działają bez problemu. Bez safetyNET. (Millenium)

Edytowane przez Pawel87
Opublikowano

Przy aktualizacji nie ma potrzeby aby czyścić telefon.
Co nie zmienia faktu że warto kontrolnie porobić kopie.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Dorzucę tylko od siebie, że przy robieniu apdejtu przez fastboot pod linuxem trzeba zmienić sobie w skrypcie ścieżkę do samego fastboota bo komunikat był taki, że nie rozpoznaje urządzenia :)

Poza tym sama instalacja zdecydowanie szybsza niż poprzednie, jak ze stabilnością - zobaczymy :)

Opublikowano

Po ponownym wgraniu ROMu przez fastboot wraz z przywróceniem ustawień fabrycznych oraz wgraniu ROOTa przez fastboot wszystko działa poprawnie również z płatnościami zbliżeniowymi.

Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Posiadam Xiaomi 11T Pro z wgranym MIUI.EU 13.0.6.Przyszła mi aktualizacja 14.0.1.0 z poziomu telefonu która się pobrała na telefon.Proszę o info czy teraz przez recovery ją zainstalować? Czy dane w telefonie zostają?

Opublikowano

Przez twrp (o ile posiadasz). Jeszcze kwestia czy to ta sama czy nowsza wersja Androida. Jak nowsza to zdarza się że potrzebna inna noweza wersja twrp. Dane zostają, chyba że sam zaznaczysz wipe.

Opublikowano
Witam.Posiadam Xiaomi 11T Pro z wgranym MIUI.EU 13.0.6.Przyszła mi aktualizacja 14.0.1.0 z poziomu telefonu która się pobrała na telefon.Proszę o info czy teraz przez recovery ją zainstalować? Czy dane w telefonie zostają?
Możesz 2grac z poziomu TWRP lub z poprzez menu aktualizacji (wtedy automatycznie się uruchomi TWRP). Dodatkowo jeżeli pobierzesz na komputer możesz zainstalować aktualizację przez FASTBOOT.

Musisz natomiast pamiętać że jest to aktualizacja do Androida 13 dla którego nie ma jeszcze TWRP i zostanie ono usunięte.
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Pytanie mam. Aktualnie nie mam dostępu do komputera by zaktualizować przez fastboot do wersji 14.2.0 który wyszedł wczoraj. 

Pobralem w wersji ZIP na telefon, czy mogę update przeprowadzi z poziomu telefonu?

Ustawienia i tam 3 kropki i wybrać zainstaluj aktualizacje z pliku .ZIP

Nie chciałbym stracić danych lub unieruchomić telefonu.

Nie mam wgranego TWRP.

Jest taka możliwość czy tylko komputer i fastboot.

Dzięki 

Opublikowano
Teraz, king89yaku napisał(a):

Pobralem w wersji ZIP na telefon, czy mogę update przeprowadzi z poziomu telefonu?

Nie masz TWRP, więc nie ma takiej możliwości, dopóki go nie wgrasz (o ile jest dostępne pod Androida 13).