Master Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 (edytowane) tak patrzę przy okazji opcje programisty - może to jeszcze do tłumaczenia? w ogóle to trochę bogatsze to menu na andku 16 ... trzeba obadac co i jak bo część to w ogóle nie wiadomo co to jest ... 🙃 Edytowane 7 Listopada 2025 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Listopada 2025 Autor Opublikowano 7 Listopada 2025 10 minut temu, Master napisał(a): tak patrzę przy okazji opcje programisty - może to jeszcze do tłumaczenia? Xiaomi tego nie tłumaczyło, Google też sugeruje, żeby lepiej tego nie tłumaczyć, więc pozostanie nieprzetłumaczone.
Netoper Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 Na Indonezji Poco F7 (HoS2 A15) też brak tłumaczenia, więc chyba raczej zamierzone ze strony Xiaomi, bo i na romie Mi i EEA też było bez tłumaczenia, szukałem w goglu co to jest bo mnie zaintrygowała ta opcja.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 7 Listopada 2025 Opublikowano 7 Listopada 2025 no zdaje sobie sprawę że część zostanie jak jest ... ogólnie trochę rzuca to się w oczy przy przeglądaniu - bo reszta jest ładnie zrobiona - stąd i wzbudza ciekawość ... a i widzę że trochę opcji doszło i mają tłumaczenie 🙃 dobrze że nikt tam się za bardzo nie grzebie w tych ustawieniach ... w sumie najbardziej istotne to te debugowanie USB ... no i te ustawienia związane z animacjami ... tam jeszcze pamiętam że przestawienie jednej z opcji nic nie dawało bo była dalej aktywna - to tam gdzie są te wykorzystane zasoby i jest przełącznik (na samej górze) jego wyłączenie powinno zwiększyć dostępne zasoby ... tu jeszcze nie próbowałem ale to że to się nie wyłącza to było na poprzedniej wersji - tam chyba był komunikat że to zostanie zastosowane po ponownym uruchomieniu a nie było ... też chyba coś było że te przełączniki nie zawsze reagowały poprawnie - tzn przelaczenie z prawej strony faktycznie zmieniało ustawienia a trzeba było nadusic na sam opis po lewej 🙃 takie przewrotne trochę ... albo celowo zrobione 🙃
Master Opublikowano 12 Listopada 2025 Opublikowano 12 Listopada 2025 jeszcze taki detal - pewnie dla załoganta @ZduneX25 🙃
Piotr L Opublikowano 15 Listopada 2025 Opublikowano 15 Listopada 2025 (edytowane) Witam po zainstalowaniu hyper os 3 (dada) eu na xiaomi zaobserwowałem kilka problemów. Na aplikacji whatsapp nie widzi nazw kontaktów. Raz widzi raz nie oczywiście wszystkie uprawnienia i synchronizacje robiłem. Po przywróceniu do do hyper os 2 whatsapp działa normalnie. Następna rzecz to zegar na ekranie głównym który przy siatce 5x8 jest w postaci prostokąta i nie można zrobić żeby był przezroczysty. Jeszcze jedna rzecz odnośnie tłumaczenia przy udzielaniu uprawnień dalej jest tekst po angielsku. Czy będzie jakaś aktualizacja i poprawki czy może są jakieś porady co do tego ? Pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2025 przez Piotr L
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Listopada 2025 Autor Opublikowano 15 Listopada 2025 Jeśli chodzi o WhatsAppa, to sprawdź, czy w uprawnieniach nie masz opcji zaznaczonej, żeby wysyłało puste odpowiedzi (przy kontaktach). Reszta jest zrobiona i będzie okej w kolejnej wersji. 1
Piotr L Opublikowano 15 Listopada 2025 Opublikowano 15 Listopada 2025 Miałem z zaznaczeniem i bez nawet Whatsapp business zainstalowałem na chwilę. Po powrocie do hyper os 2 jest normalnie. Kilka razy instalowałem Whatsapp. A powinno być zaznaczone czy nie te puste wiadomości ? Dziękuję za informację bo telefon fajny ale oryginalne aplikacje z reklamami to porażka.
Kacper Skrzypek Opublikowano 15 Listopada 2025 Autor Opublikowano 15 Listopada 2025 Nie, nie powinno być zaznaczone. A którą opcję masz tu zaznaczoną? Nie miałem problemu z kontaktami nigdy.
Piotr L Opublikowano 15 Listopada 2025 Opublikowano 15 Listopada 2025 (edytowane) Miałem zawsze zezwala na wszystko. Wszedłem w uprawnienia i sprawdzałem. I tak samo zmieniałem w ustawieniach kontaktów skonfiguruj listę kontaktów i wybierałem google i xiaomi konto i to samo. Ale dziwne bo raz wskakiwały a raz pokazywało same numery telefonów. Czasami jest też tak że jak wchodzi się w wiadomości to nie pokazuje kontaktów tylko same numery i jak się wyjdzie i wejdzie i wracają nazwy kontaktów z powrotem. Jeśli chodzi o whatsaap to dodam że miałem nawet chwilę zainstalowane wiadomości i kontakty od google i nic to nie dało. Suwak zwracam puste wiadomości tak samo jak ma pan na zdjęciu. Edytowane 16 Listopada 2025 przez Piotr L
dudijack Opublikowano 17 Listopada 2025 Opublikowano 17 Listopada 2025 W dniu 15.11.2025 o 17:31, Kacper Skrzypek napisał(a): Reszta jest zrobiona i będzie okej w kolejnej wersji. Witaj, kiedy macie w planach wypuszczenie kolejnej wersji ?
Netoper Opublikowano 17 Listopada 2025 Opublikowano 17 Listopada 2025 Pewnie wtedy jak Xiaomi wypuści kolejną wersję CN.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi