Skocz do zawartości

Xiaomi Mi 10T Lite - MIUI 13 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 13.0.11.0.SJSCNXM - Android 12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Mi 10T Lite (nazwa kodowa: gauguin).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote9Pro5G_MI10TLite_V13.0.11.0.SJSCNXM_v13-12.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na stable widzę używają tłumaczenia opartego jeszcze na liczbach... Na becie od maja jest tłumaczenie oparte na zmiennych. Mogę w teorii ustawić to na sztywno, ale jeśli oni zmienią zmienne, to nie będzie to miało odzwierciedlenia w tłumaczeniu. Zatem niestety musi tak być.

image.png

Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze takie pytanie, bo długo xiaomi eu nie miałem. Czy tak ma być, że wifi podczas bezczynności na wyłączonym ekranie jest usypiane (rozłącza się z routerem). Potem gdy odblokuje telefon, widzę, jak się samo ponownie łączy z routerem przez pierwsze kilka sekund. To jakaś forma oszczędzania energii? Gdzie to wyłączyć?

Edytowane przez marcin19883
Opublikowano
3 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Kojarzę, że na Mi 10T Lite też tak miałem. Niestety nie kojarzę, gdzie to można wyłączyć (o ile w ogóle można).

Kiedyś było można, coś mi się przypomina. Zauważyłem, że tak się dzieje w godzinach nocnych. Ok no trudno. Tak ma być. Przynajmniej jak czegoś słucham, to nie usypia wifi.

3 godziny temu, brawo napisał(a):

Popatrz w opcje asystent wifi. Mam inny telefon co prawda. Wszystko tam mam wyłączone.

Asystent jest domyślnie wyłączony.

Opublikowano

Czy ktoś kto ma najnowszą wersje miui z tego tematu napiszę czy ma któryś z tych problemów.

-gps działa zazwyczaj dobrze, ale zdarza się że nie łapie fixa i trzeba restartować system (np widzi 30 satelit ale i tak nie jest w stanie złapać pozycji)

-problem z zasięgiem sieci komórkowych, sygnał zanika i trzeba włączyć i wyłączyć tryb samolotowy żeby znowu załapało (sporadyczny problem ale się zdarza)

-zrywanie sieci wifi przy słabym sygnale gdzie inne smartfony pozwalają jeszcze na normalne korzystanie z tej sieci

-funkcja przeczytaj na głoś z ułatwień dostępu, po kliknięciu na tekst na ekranie który ma przeczytać komunikat "nie znaleziono tekstu w tym miejscu"

Z powodu tych problemów wróciłem do wersji miui 12.0.11 na Androidzie 10 i na tym systemie wyżej wymieniono problemy nie występują.