PabloPCK Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 (edited) Witam, próbuję instalować system zgodnie z instrukcją https://miuipolska.pl/jak-zainstalowac-xiaomi-eu-na-xiaomi-11t-pro/ w punkcie 4 z działu 3.1 mam błąd Cytat Z:\Downloads\2022_tel\platform-tools_r33.0.3-windows\platform-tools>fastboot.exe boot twrp.img fastboot: error: cannot load 'twrp.img': No such file or directory bo faktycznie trwp.img nie mam w tym katalogu. Z linków jakie znalazłem nigdzie nie można pobrać TRWP... Pomijając wcześniejszy błąd spróbowałem zrobić 3.2 i dostaję taki komunikat. Cytat Z:\Downloads\2022_tel\platform-tools_r33.0.3-windows\platform-tools>adb.exe push xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V13.0.7.0.SKDMIXM_v13-12.zip data/media/ * daemon not running; starting now at tcp:5037 * daemon started successfully adb: error: failed to get feature set: no devices/emulators found Edited November 7, 2022 by PabloPCK
PabloPCK Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 Chyba źle zacząłem tłumaczenie. To jest to co zrobiłem: Cytat Z:\Downloads\2022_tel\platform-tools_r33.0.3-windows\platform-tools>fastboot devices fbeb7e3c fastboot Z:\Downloads\2022_tel\platform-tools_r33.0.3-windows\platform-tools>fastboot.exe -w Erasing 'userdata' OKAY [ 0.432s] F2FS-tools: mkfs.f2fs Ver: 1.15.0 (2022-05-20) Info: Disable heap-based policy Info: Debug level = 1 Info: Trim is disabled Info: Set conf for android Info: Enable Project quota Error: Sparse mode is only supported for android Z:\Downloads\2022_tel\platform-tools_r33.0.3-windows\platform-tools/make_f2fs failed: 4294967295 fastboot: error: Cannot generate image for userdata bo tu jest chyba pierwszy problem...
Kacper Skrzypek Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 36 minut temu, PabloPCK napisał(a): Chyba źle zacząłem tłumaczenie. To jest to co zrobiłem: No istotnie, fastboot -w obecnie jest zbędne. Nie wiem, czemu to się ostało w tym poradniku, ale powinno zostać usunięte. TWRP znajdziesz tutaj: https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files, nazwa kodowa vili.
PabloPCK Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 Dzięki, już to pobieram. Czyli teraz tylko te 2 komendy mam wykonać, będąc w katalogu z plikami TWRP? Cytat fastboot.exe boot twrp.img Cytat adb.exe push xiaomi.eu_multi_xxx..zip data/media/
Kacper Skrzypek Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Tą drugą potrzebujesz tylko wtedy, gdy nie widzi pamięci w komputerze po uruchomieniu TWRP (bo normalnie powinien widzieć). Sugeruję zrobienie jeszcze raz formatu data w TWRP (wipe > format data na dole > wpisać yes > zaakceptować).
PabloPCK Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 (edited) zrobiłem Cytat fastboot.exe boot twrp-3.6.2_12-v6.3_A12-vili-skkk.img i na telefonie pojawiły mi się przyciski po chińsku. W eksploratorze plików mam telefon. Szukam instrukcji do tego bo gdzieś ją widziałem przeglądając forum. Powinienem się obawiać tego, że nie jest po angielsku? bo tu nie wiem jak się poruszać. Edited November 7, 2022 by PabloPCK
Kacper Skrzypek Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Jeśli masz menu z 8 opcjami to trzecia po prawej i dalej ikona globusa.
PabloPCK Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 (edited) Zmieniłem język. Wybrałem Instaluj pojawiła mi się lista katalogów, ale wszystkich pustych. Bezpośrednio z Windows nie mogę wgrać pliku xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V13.0.7.0.SKDMIXM_v13-12 na telefon. Podaje, że został odłączony. Wchodząc na telefon jest pamięć widoczna ale też podpisana chińskimi znaczkami. Może to jest jakiś problem? Edited November 7, 2022 by PabloPCK
Kacper Skrzypek Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 8 minut temu, PabloPCK napisał(a): Bezpośrednio z Windows nie mogę wgrać pliku xiaomi.eu_multi_XM11TPro_V13.0.7.0.SKDMIXM_v13-12 na telefon. Podaje, że został odłączony. Właśnie dlatego napisałem: 26 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Sugeruję zrobienie jeszcze raz formatu data w TWRP (wipe > format data na dole > wpisać yes > zaakceptować). Po tym będziesz musiał jeszcze uruchomić ponownie TWRP, a ponieważ nie masz go zainstalowanego na stałe, to musisz jeszcze je zainstalować - Advanced > Flash Current TWRP
PabloPCK Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 Format zrobiony, kabel połączeniowy wymieniony. W Windows pokazał się tel i po polsku pamięć wewnętrzna i się plik kopiuje ufff, mam nadzieję, że to już koniec przygód i wszystko już pójdzie poprawnie. Bardzo dziękuję za pomoc
Adam Błażejewski Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Recommended Posts