Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, mateo912 napisał:

Czyli, jesli dobrze rozumie, muszę wgrać twrp komenda i jednocześnie wgrać system?
Wtedy twrp podmieni obecne recovery?

Kiedyś to wszystko było jakieś łatwiejsze emoji38.png
Za czasów LG G3 czy OnePlus 2 twrp itp było na porządku dziennym a teraz człowiek wypadł z obiegu emoji16.png

Wysłane z Mi11 Ultra

tylko najpierw ściągnij sobie tą paczkę z systemem żeby była już w telefonie jak odpali się to twrp .... ja też się już przyzwyczaiłem do wrzucania updatu bez twrp - tak jak to było jeszcze przy poprzedniej wersji - ale w sumie to chyba nawet lepiej z tym twrp bo pomijamy podłączanie fona do kompa - ja już miałem swego czasu sporo problemów z błędami i do końca nie wiem dalej o co w tym chodziło - teraz nie powinno być takich problemów :) ja zakładam że teraz po wykryciu nowej wersji pobieramy ja i odpalamy instalacje tam jest wtedy komunikat że uruchomi się recovery i wtedy już uruchomi się to twrp które wskoczyło przy instalacji tej wersji no i dalej już standardowo - wskazujemy paczkę z romem i lecimy z instalacją ....

Opublikowano
1 godzinę temu, mateo912 napisał:

Czyli, jesli dobrze rozumie, muszę wgrać twrp komenda i jednocześnie wgrać system?
Wtedy twrp podmieni obecne recovery?

Tak, uruchamiasz TWRP komendą (nie wgrywasz, no bo nie ma partycji recovery, ona jest w boot) i po tym wgrywasz paczkę z systemem. W niej jest zmodyfikowany boot.img z plikami TWRP, który po wgraniu sprawi, że zamiast recovery od Xiaomi będziesz mieć TWRP.

Opublikowano
Tak, uruchamiasz TWRP komendą (nie wgrywasz, no bo nie ma partycji recovery, ona jest w boot) i po tym wgrywasz paczkę z systemem. W niej jest zmodyfikowany boot.img z plikami TWRP, który po wgraniu sprawi, że zamiast recovery od Xiaomi będziesz mieć TWRP.
Jasne, teraz wszystko rozumiem

Wysłane z Mi11 Ultra

Opublikowano (edytowane)

Ok, myślałem że już wszystko ogarnąłem, ale nadal coś jest nie tak. 
Jakieś pomysły? 

Screenshot_2022-06-29-15-33-07.png

edit: 
ściągnąłem na nowo twrp i obraz pliku i nadal to samo

Edytowane przez mateo912
Opublikowano

Jest już od jakiegoś czasu nie wersja, ale pobiera się jak żółw. Ma już ktoś? Nie ma jakieś dużych problemów?

Sendnięte z MI 11

Opublikowano
9 minut temu, kaciek napisał:

Jest już od jakiegoś czasu nie wersja, ale pobiera się jak żółw. Ma już ktoś? Nie ma jakieś dużych problemów?

Sendnięte z MI 11

przed chwilą zainstalowana - poszło bezproblemowo, póki co wszystko ok

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...