Skocz do zawartości
  • 0

Jak przenieść apkę, której nie ma już w Sklepie Play (Mi Mover zawodzi)?

Pytanie

Opublikowano

Witam,

Pierwszy problem - jak w temacie. Mi Mover (najnowsza wersja na obu tel.) tylko udaje, że przenosi aplikacje, w rzeczywistości na docelowym tel. pojawia się lista apek "niby przeniesionych" z przyciskami "Zainstaluj" obok, które prowadzą do... Sklepu Play. No, to jakaś kpina, nie przenoszenie. Jak/czym skutecznie przenieść między jednym telefonem z MIUI a drugim tel. z MIUI aplikację, która została kiedyś zainstalowane ze Sklepu Play, a już jej tam nie ma? W tym przypadku chodzi o samą apkę (bez danych). Możliwe, że da się do zrobić funkcją "kopia pulpitu" poprzez chmurę Xiaomi (chwilowo nie mam jak tego zweryfikować).

Drugi problem - tu już chodzi o inną apkę, która jest normalnie dostępna, ale chodzi o jej przeniesienie z danymi (zalogowanego) użytkownika. Są w ogóle takie szanse, a jeśli są, to czym? Mam na myśli telefony (oba) bez odblokowanego BL i roota. W tym przypadku poprzez chmurę Xiaomi na pewno tak nie zadziała.  

Dziękuję i wesołych świąt :)

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, latet napisał:

Jak/czym skutecznie przenieść między jednym telefonem z MIUI a drugim tel. z MIUI aplikację, która została kiedyś zainstalowane ze Sklepu Play, a już jej tam nie ma?

Spróbuj przytrzymać na jednym telefonie ikonę aplikacji na pulpicie, powinna być opcja Udostępnij. Potem na drugim telefonie włączasz Bluetooth czy Mi Share i tak sobie udostępniasz, ja tak robiłem jak sobie przenosiłem apki na POCO X4 Pro 5G (kupiłem, ale chyba sprzedam - więcej w recenzji niedługo).

6 minut temu, latet napisał:

Drugi problem - tu już chodzi o inną apkę, która jest normalnie dostępna, ale chodzi o jej przeniesienie z danymi (zalogowanego) użytkownika. Są w ogóle takie szanse, a jeśli są, to czym?

Być może lokalną kopią zapasową, ale nie zawsze tak się da niestety. Czasem przeniesie, ale bez danych, czasem w ogóle odmówi przeniesienia, czasem przeniesie, ale i tak aplikacja się nie uruchomi i trzeba wyczyścić jej dane, żeby ruszyła.

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • Thanks 1
  • 0
Opublikowano
Godzinę temu, Kacper Skrzypek napisał:

Spróbuj przytrzymać na jednym telefonie ikonę aplikacji na pulpicie, powinna być opcja Udostępnij. Potem na drugim telefonie włączasz Bluetooth czy Mi Share i tak sobie udostępniasz

Dziękuję, zadziałało w taki sposób.