pitt_99 Posted March 2, 2022 Share Posted March 2, 2022 Problemy na 12.5 global nie było, na 13 EU jest, więc może da się naprawić. Nie da się wysyłać mmsow z aplikacji Google i nie działają tamże funkcje czatu. Przy mmsach pokazuje się komunikat, że sieć jest niedostępna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 2, 2022 Share Posted March 2, 2022 MMS-y działają (zezwól na dostęp do ID Telefonu w uprawnieniach). RCSa nie jestem w stanie sprawdzić, u mnie też niewspierany (nie wiem, jakiego masz operatora). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pitt_99 Posted March 2, 2022 Author Share Posted March 2, 2022 Dzięki, MMS działają, dziwne że apka nie poprosiła o to uprawnienie. Może RCS też zacznie działać kiedyś. Mam Viking mobile, czyli de facto Play. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 2, 2022 Share Posted March 2, 2022 No to taka sama sytuacja jak u mnie. Możliwe, że brakuje jej czegoś, co jest na globalu, a nie ma u nas (czyli np. plików APEX bezpośrednio od Google'a), ale bez porównania czy sprawdzenia trudno powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 U mnie funkcje chatu z bólami, ale ruszyły, nadałem uprawnienia i pobrałem wszystkie możliwe, aktualizację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brawo Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 (edited) W ustawieniach funkcji czatu pojawiła się fajna opcja do ustawienia od jakiegoś czasu. Jeśli jest problem z wysłaniem wiadomości po czacie (nie wszyscy mają dostęp, nie wszyscy włączają, inni jeszcze pstrykają w te i wewte), to wiadomość zostanie wysłana jako zwykły sms. Jeśli ktoś tam nie zagląda, to warto zajrzeć i włączyć. Poza aktualizacjami wiadomości trzeba również aktualizować carrier services. Obie te aplikacje mają wpływ na funkcjonowanie tej usługi. Edited March 11, 2022 by brawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted June 4, 2022 Share Posted June 4, 2022 Cześć, podłączę się pod wątek. Na Mi10T Lite nie działają mi mms'y, nie jestem w stanie odbierać ani wysyłać, mam cały czas komunikaty, że nie udało się pobrać/wysłać wiadomości mms. Co z tym mogę zrobić? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 @qmax Pierwsze co bym zrobił to sprawdzenie czy telefon ma ustawione dobre APNy.Klikasz po kolei ustawienia-->karty SIM i sieć mobilna-->klikasz kartę SIM-->punkty dostępu. Tam sprawdź ustawienia MMS czy są takie same jak podaje Twój operator.Wysłane z Poco F3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted June 5, 2022 Share Posted June 5, 2022 (edited) @wojtedAPN'y ustawione, przestało działać po aktualizacji. Edited June 5, 2022 by qmax Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 @qmax Spróbuj sprawdzić ustawienia aplikacji od sms. Może coś tam trzeba zmienić lub zaznaczyć w jej ustawieniach. Ewentualnie dla sprawdzenia zainstaluj inną aplikację do obsługi smsów, na przykład Textra, i zobacz czy na niej działają mmsy.Wysłane z Poco F3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
qmax Posted June 6, 2022 Share Posted June 6, 2022 5 godzin temu, wojted napisał: @qmax Spróbuj sprawdzić ustawienia aplikacji od sms. Może coś tam trzeba zmienić lub zaznaczyć w jej ustawieniach. Ewentualnie dla sprawdzenia zainstaluj inną aplikację do obsługi smsów, na przykład Textra, i zobacz czy na niej działają mmsy. Wysłane z Poco F3 Ok, zobaczę najpierw na uprawnienia, może w tym jest problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts