Jump to content

Funkcje czatu są niedostępne

Recommended Posts

Problemy na 12.5 global nie było, na 13 EU jest, więc może da się naprawić. Nie da się wysyłać mmsow z aplikacji Google i nie działają tamże funkcje czatu. Przy mmsach pokazuje się komunikat, że sieć jest niedostępna.

IMG_20220302_160946.thumb.jpg.1602f2445f6acc5741107ae7f9ab9448.jpg

IMG_20220302_160743.jpg

• 2 weeks later...

W ustawieniach funkcji czatu pojawiła się fajna opcja do ustawienia od jakiegoś czasu. Jeśli jest problem z wysłaniem wiadomości po czacie (nie wszyscy mają dostęp, nie wszyscy włączają, inni jeszcze pstrykają w te i wewte), to wiadomość zostanie wysłana jako zwykły sms. Jeśli ktoś tam nie zagląda, to warto zajrzeć i włączyć. Poza aktualizacjami wiadomości trzeba również aktualizować carrier services. Obie te aplikacje mają wpływ na funkcjonowanie tej usługi.

Edited by brawo

• 2 months later...

Cześć, podłączę się pod wątek.

Na Mi10T Lite nie działają mi mms'y, nie jestem w stanie odbierać ani wysyłać, mam cały czas komunikaty, że nie udało się pobrać/wysłać wiadomości mms.

Co z tym mogę zrobić?

Pozdrawiam.

@qmax Pierwsze co bym zrobił to sprawdzenie czy telefon ma ustawione dobre APNy.
Klikasz po kolei ustawienia-->karty SIM i sieć mobilna-->klikasz kartę SIM-->punkty dostępu. Tam sprawdź ustawienia MMS czy są takie same jak podaje Twój operator.

Wysłane z Poco F3

@qmax Spróbuj sprawdzić ustawienia aplikacji od sms. Może coś tam trzeba zmienić lub zaznaczyć w jej ustawieniach. Ewentualnie dla sprawdzenia zainstaluj inną aplikację do obsługi smsów, na przykład Textra, i zobacz czy na niej działają mmsy.

Wysłane z Poco F3

5 godzin temu, wojted napisał:

@qmax Spróbuj sprawdzić ustawienia aplikacji od sms. Może coś tam trzeba zmienić lub zaznaczyć w jej ustawieniach. Ewentualnie dla sprawdzenia zainstaluj inną aplikację do obsługi smsów, na przykład Textra, i zobacz czy na niej działają mmsy.

Wysłane z Poco F3

Ok, zobaczę najpierw na uprawnienia, może w tym jest problem.

• ZduneX25 changed the title to Funkcje czatu są niedostępne