Kacper Skrzypek Posted February 19, 2022 Share Posted February 19, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Redmi Note 10 Pro (nazwa kodowa: sweet). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V13.0.4.0.SKFMIXM_v13-12-fastboot.zip/download ROM dostępny jest wyłącznie w wersji fastboot, w związku z brakiem (póki co) w pełni działającego TWRP dla tego modelu pod Androida 12. Instalacja tej odmiany ROMu wygląda następująco: 1. Pobieramy ROM na dysk twardy komputera. 2. P-klik na plik ROM -> Właściwości. W zakładce "Ogólne" pliku odhaczamy opcję "odblokuj" ("Unlock"): Ma to zapobiec uruchomieniu blokowania rozpakowania pliku ROM przez zabezpieczenia systemu Windows 10. 3. Z pomocą programu typu WinRAR czy 7-Zip rozpakowujemy plik do folderu. Powinniśmy otrzymać taki zestaw plików: 3. Uruchamiamy telefon w trybie fastboot (tak, jak do instalacji TWRP, do logo MiBunny grzebiącego w pleckach robocika) ). 4. W zależności od systemu w komputerze (Linux, Mac OS, Windows) wybieramy stosowny plik z listy. Zakładamy zatem, że mamy komputer z systemem Windows. a) Jeśli chcemy zainstalować ROM "na czysto", z całkowitym wyczyszczeniem telefonu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat b) Jeśli chcemy jedynie zaktualizować system, zainstalować ROM na istniejącą już, starszą wersję MIUI Polska / Xiaomi.eu, uruchamiamy wersję windows_fastboot_update_rom.bat 5. Analogicznie postępujemy w przypadku komputerów z systemami Linux i Mac OS. 6. Czekamy do zakończenia procedury, czyli do samoczynnego restartu telefonu. 7. Po uruchomieniu telefonu odłączamy go od komputera. W zależności od wyboru opcji a) lub b) (odpowiednio) konfigurujemy telefon lub po prostu go używamy. Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morowiec Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 Wszystko fajnie ,ale czy mi się tylko wydaje że reakcje haptycznie są tak słabe że nawet jak jest na max to nie ma różnicy Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted February 20, 2022 Share Posted February 20, 2022 13 godzin temu, Morowiec napisał: Wszystko fajnie ,ale czy mi się tylko wydaje że reakcje haptycznie są tak słabe że nawet jak jest na max to nie ma różnicy Zacznijmy od tego, że w tym telefonie nie ma wibracji. Po prostu ich nie czuć, porównałem do jakiegoś randomowego starego ASUSA i tam wibracje mogły mnie bez problemu obudzić, gdzie w tym telefonie przy wibracjach z komunikatorów jak telegram/messenger nic nie czuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacoGURU Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Dlaczego po aktualizacji wyświetla , że znaleziono nowa aktualizację i dodatkowo pokazuje tą poprzednia 13.0.2.0? Próba wejścia w aktualizację kończy się błędem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 21, 2022 Author Share Posted February 21, 2022 Nie powinno tak robić.. Spróbuj może wyczyścić dane aplikacji Aktualizacje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacoGURU Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 O widzisz, o tym zapomniałem. Poszło, dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek.siwak Posted February 21, 2022 Share Posted February 21, 2022 Cześć, to moje pierwsze Xiaomi, czy możliwy jest downgrade to wersji 12 w trybie fastboot ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 22, 2022 Author Share Posted February 22, 2022 Nie, jak wracasz do 12 to wgraj TWRP, zrób w nim format data i wgraj 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek04 Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 12 godzin temu, tomek.siwak napisał: Cześć, to moje pierwsze Xiaomi, czy możliwy jest downgrade to wersji 12 w trybie fastboot ? Jest aż tak źle na 13? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyJapanese Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 Cześć. Czy u was też ten asystent miui jest tak ubogi? Nie da się praktycznie nic zmienić, ani dodać ani usunąć. Może to jest ta stara wersja? Jak to naprawić? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted February 22, 2022 Author Share Posted February 22, 2022 Nowa wersja asystenta u nas jest na razie tylko na betach. Za jakiś tydzień albo dwa zacznie trafiać do wersji stabilnych, więc może w następnej aktualizacji będzie już ta nowsza wersja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacoGURU Posted February 22, 2022 Share Posted February 22, 2022 11 godzin temu, maciek04 napisał: Jest aż tak źle na 13? Nie zauważyłem, aby była jakaś tragedia na 13, u mnie wszystko jest ok, po tej aktualizacji nawet jakby lepiej z baterią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sirdo Posted March 1, 2022 Share Posted March 1, 2022 Ma ktoś pomysł jak naprawić emoji? Kilka które otrzymałem (sms apk z romu) wyświetla się jako '??'. Ogonki wyłączone jak coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janus PAK Posted March 5, 2022 Share Posted March 5, 2022 (edited) Cześć, wczoraj zainstalowałem aktualizację i tak mam dwa problemy: Po podłączeniu telefonu z samochodem poprzez BT, wyłącza się w telefonie przesyłanie multimediów, czyli brak możliwości słuchania muzyki z telefonu na radiu w samochodzie. Drugie to w aplikacji DUO od Google bardzo cicho działa mikrofon. Co można z tym zrobić? Edited March 5, 2022 by Janus PAK Link to comment Share on other sites More sharing options...
noisxy Posted March 6, 2022 Share Posted March 6, 2022 Ja znowu mam bardzo częsty problem z rozjechanymi okienkami od messengera. Na poprzedniej wersji tego nie miałem, a na tej często jak kliknę kółeczko od messengera (dymek) to on jest cały rozjechany, nie da się ani odczytać wiadomości, ani napisać. Ma ktoś jakikolwiek pomysł jak się z tym uporać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
irasek85 Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 Bardzo fajny i funkcjonalny soft i bateria bardzo dobrze trzyma. Nie zauważyłem żadnych problemów (2tyg uzytkowania). Polecam. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted March 7, 2022 Share Posted March 7, 2022 (edited) 3 godziny temu, irasek85 napisał: Bardzo fajny i funkcjonalny soft i bateria bardzo dobrze trzyma. Nie zauważyłem żadnych problemów (2tyg uzytkowania). Polecam. Dałem się namówić i rzeczywiście, bateria totalna zmiana, a to była jedyna bolączka poprzedniej wersji, Dodam że aktualizowałem przez fastboota, nie stawiałem od nowa. Od aktualizacji pozioma linia. Edited March 7, 2022 by KANAR Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Po rozpakowaniu pobranej paczki układ plików różni się od pokazanego w pierwszym poście. Mam tak, czy to jest poprawne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 10, 2022 Author Share Posted March 10, 2022 Tak, to jest poprawne. W pierwszym poście jest stary układ, w nowych wątkach będzie już nowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Dzięki za info, to tylko czekam te 7 dni i działam dalej. Jeszcze jedno pytanie w takim razie: jak będę zmieniał soft z europejskiego na ten Wasz, to chyba trzeba zastosować ten pierwszy raz opcje z czyszczeniem danych, dobrze myślę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 10, 2022 Author Share Posted March 10, 2022 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANAR Posted March 21, 2022 Share Posted March 21, 2022 Witam, kiedy będzie nowa wersja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted March 21, 2022 Author Share Posted March 21, 2022 Wtedy, kiedy wyda ją Xiaomi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sirdo Posted March 26, 2022 Share Posted March 26, 2022 Orientuje się ktoś czy w kolejnym wydaniu w ustawieniach wi-fi powróci opcja wyboru sieci automatycznie w asystencie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyWest Posted April 18, 2022 Share Posted April 18, 2022 Czy jest już trwp recovery pod tą wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacoGURU Posted April 19, 2022 Share Posted April 19, 2022 Nie ma. Nawet gdyby było recovery, to ta konkretna wersja w tym poście jest pod fastboota.Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomek1993 Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Nie wiem,czy to problem MIUI czy parobków z OLX ale aplikacja sama z siebie wylogowuje mnie praktycznie za każdym razem ... Dzieje sie to na MIUI 13,ciekawe co oni uczynili ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnyWest Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Idzie przejść z tego romu na global, bez utraty danych? Można wgrać przez fastboot bez czyszczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Nie ,musisz czyscic tak samo na odwrotSent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Dziwne, pojawiła mi się dziś aktualizacja na aktualizatorze wersja 13.0.7.0, taka powinna być na wersję pro? ( Na razie nie może wygenerować linka do pobrania) Jestem w tej chwili na wersji 13.0.4.0 , RN 10 Pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Tak wygladaSent from my 2201122C using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzanas69 Posted April 29, 2022 Share Posted April 29, 2022 Ok, dzięki za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts