Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym pozbyć się brandu Orange w moim Redmi Note 10 pro. Zależy mi żeby zrobić to bez odblokowywania bootloadera (google pay). Wystarczy żeby to był zwykły soft fabryczny. Wiadomo że na sofcie z Orange na aktualizacje nie mam co liczyć szybkie o ile wgl:) 

Screenshot_2022-02-17-19-52-49-029_com.android.settings.jpg

Opublikowano

Bez odblokowania botloadera softu nie zmienisz, po odblokowaniu podczas wgrywania softu można z powrotem go zablokować.

W dziale tutoriale są poradniki nt. odblokowania botloadera, oraz o wgrywaniu romu za pomocą miflash

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Widziałem te toutoriale. Ale nie do końca ogarniam jak to ugryźć:( sądziłem że jeśli chce zmienić na oficjalny to nie będę musiał odblokować... :|

Opublikowano

Niestety jak się zmienia rom trza zrobić odblokowanie, to jest standard, ale jak podczas wgrywania romu zaznaczysz opcję zablokowania BL, no masz fona jak z fabryki i wszystko normalnie działa, łącznie z certyfikacją i płatnościami.

Opublikowano

Dobra. Rozumiem. Dziś wyślę prośbę o odblokowanie. Za tydzień więc dopiero będę mógł wgrać rom. Rozumiem że muszę znaleźć wyższy od tego co mam? Czyli jeśli mam 12.5.3 to muszę conajmniej taki sam lub 12.4.7 np? 

Opublikowano

Każdy u mnie znajomy który odblokował bootloader nie miał problemu z używaniem Google Pay, ale niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę.

Opublikowano

Zdecydowana większość fonów z pozostawionym odblokowanym BL nie przechodzi certyfikacji przez co nie działają płatności Google.

Opublikowano
20 minut temu, rafas9226 napisał:

Wyrzuca błąd o nieoficjalnym oprogramowaniu

A zrobiłeś tak jak na filmiku? Trzeba mieć dwie paczki aktualizacyjne, Orange i ta którą chcesz wgrać. Bez podmiany nazwy pliku romu zaraz po weryfikacji nie da się tego wgrać. Czyli musiałbyś mieć paczkę z romem Orange, a prawdopodobnie nie masz.

Opublikowano (edytowane)

Ktoś wyjaśnieni co on w tym filmiku robi? Nie ogarniam jego języka. W którym momencie trzeba podmienić? 

Edytowane przez rafas9226
Opublikowano
1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał:

W linku, który ci wysłałem, jest link do paczki z Orange.

Mam załapałem :) w którym momencie podmiankę trzeba zrobić? Po weryfikacji? 

Opublikowano

A co mi szkodzi. Zobaczę co wyjdzie. :) dzięki

No nie wierzę że taki głupi sposób a działa... Fakt że po wygraniu złapał bootloop i wipe musiałem zrobić ale wstał i działa:)

Screenshot_2022-02-25-08-02-13-861_com.android.settings.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...