Master Opublikowano 26 Stycznia 2022 Opublikowano 26 Stycznia 2022 13 godzin temu, VOytaZ napisał: Ja kopiuje przez ftp, szybciej leci niż kablem no można na pewno też to inaczej załatwić ale w sumie ciekawe w czym moze być problem... akurat wczoraj chciałem taki mały plik jeszcze skopiować sobie z telefonu na kompa z katalogu download i też nie dałem rady - znowu odłączenie urządzenia .... tak więc to nie tylko problem ze zdjęciami .... tak na szybkiego to może trzeba jakiegoś sterownika innego poszukać albo włączyć debugowanie USB w opcjach programistycznych .... no jeszcze pokombinuje w wolnej chwili
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2022 17 godzin temu, kaciek napisał: Wrócę jeszcze do mojego problemu z synchronizacją konta Google. Dziś zauważyłem że znaczki synchronizacji przy nazwach kont google kiedy synchronizacja jest wyłączona są czerwone, ja na mi 11 z tą tygodniówką android 12 z włączoną synchronizacją mam niebieskie i synchronizuje się tylko ręcznie więc powiadomienia przychodzą tylko jak wejdę do gmail, natomiast w moim Mi Note 10 Pro z tą samą tygodniówką android 11 kolor znaczków synchronizacji jest zielony i tam powiadomienia z gmail są wyświetlane natychmiast po odebraniu wiadomości mail. jest gdzieś możliwość zmiany rodzaju aktualizacji z ręcznej na automatyczną? ew. co można jeszcze wyczyścić by to naprawić. Cały czas próbuję instaluję i odinstalowuję i nic to nie daje. Nie wiem jak było wcześniejbo to dopiero druga aktualizacja po odblokowaniu BL. wcześniej na stocku byló wszystko ok. może macie jakieś rady, sprawdzę wszystko na razie poza całkowitym czyszczeniem. Ktoś miał podobny problem, może to pomoże: https://miuipolska.pl/forum/topic/57476-miui-22113/page/2/#comment-615212
kaciek Opublikowano 26 Stycznia 2022 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Dzięki, też to znalazłem i próbowałem. Niestety nie pomogło. Nadal synchronizacja googlowych aplikacji tylko ręcznie. Jestem już bezsilny. Może jakieś aplikacje odpowiadającą za synchronizację można by wyczyścić, ale niestety nie mam pojęcia jak ją znaleźć.Sendnięte z MI 11
mgreta Opublikowano 26 Stycznia 2022 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Co to za reuplod dla POCO F2 Pro z 22.01.2022 ? coś/ktos wie ? Jakies zmiany ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2022 Xiaomi puściło ze względu na brak możliwości wykonania zdjęć w niektórych sytuacjach (nie wiem jakich). 1
Ursusc360 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Jak wylaczyc ta zielona kropke na gornej belce (pojawia sie gdy aplikacja korzysta z mikrofonu)? Zakluca ona dzialanie dotyku w gornym obszarze swiecacej kropki, a przynajmniej te zaklucenia sa obecne w grze Pubg.
mgreta Opublikowano 27 Stycznia 2022 Opublikowano 27 Stycznia 2022 (edytowane) Jest nowy Magisk 24. https://magiskmanager.com/ https://9to5google.com/2022/01/27/magisk-v24-0-adds-android-12-support-debuts-zygisk-plus-more/ Jest coś na horyzoncie jeśli chodzi o TWRP na A12 ? Edytowane 27 Stycznia 2022 przez mgreta
Adam Błażejewski Opublikowano 27 Stycznia 2022 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Na chwilę obecną niestety nie. Nie działa deszyfrowanie. 1
majdanzse Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Czesć mam pytanie chce wrocić na miui 12.5.7 global przez fastboota, mam tą wersje miui Dev, lecz teraz pojawia sie pytanie na temat ARB sprawdziłem i numer ARB jest 1 czy mogę przez fastbota spokojnie wgrać tamto miui ? bo z tego co się oriętuje to na 4 nie można robić downgradu ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2022 ARB już od dawna nie jest problemem. Możesz wrócić. 1
majdanzse Opublikowano 28 Stycznia 2022 Opublikowano 28 Stycznia 2022 (edytowane) https://xiaomirom.com/en/rom/redmi-k40-mi-11x-poco-f3-alioth-europe-fastboot-recovery-rom/ z tej strony pobieram rom na fastbota i chce wgrać przez Miflash, chyba że macie inny sposób lub poradnik ? lub zły rom dobieram ten rom 22.1.19 jest swietny lecz brak kompatybilności z apka od kontrolerów niestety zmusza mnie do powrotu ... ;/ Edytowane 28 Stycznia 2022 przez majdanzse
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Stycznia 2022 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2022 Tak, MiFlash będzie OK w tej sytuacji. 1
Ursusc360 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Gdzie znalezc teraz dane na temat zurzycia energii przy wlaczonym ekranie (SOT)? W miui 13 nie widac tych danych tam gdzie zawsze byly czyli Oszczedzanie baterii - Ranking i ponizej w liscie bylo zurzycie energi przez wyswietlacz.
patrikos23 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 nie ma tej opcji, ewentualnie dodatkowa aplikacja ze sklepu play
fk4mil Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Ursusc360 napisał: Gdzie znalezc teraz dane na temat zurzycia energii przy wlaczonym ekranie (SOT)? I Nie wiem dlaczego, ale dane o ekranie dostepne i dzialajace sa tylko w wersji Miui.eu Stable... Tutaj tez jest, po instalacji na nowo romu, ale znika po kilku minutach, bo tak jakby nie zliczalo czasu. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez fk4mil
patrikos23 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 na wersji dev już długo tego nie ma, xiaomi z jakiś powodów to usunęło. Było już o tym sporo pisane
fk4mil Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 1 minutę temu, patrikos23 napisał: na wersji dev Wydaje mi sie ze wersja stable, to wczesniejsza wersja dev. I xiaomi nie usunelo, tylko jest cos zepsute, bo nie zlicza czasu. Pozniej wgram ta wersje na czysto, pokaze Ci ze na chwile info o "ekran" sie pojawia.
tymik29 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Na mi 11 po aktualizacji mam problem z aparatem tylnim a mianowicie z brakiem ostrości w zdjęciach z około 2 metrów przy dobrym oświetleniu a w oświetleniu pokojowym zdjęcia rozmazane bez ostrości nie do zaakceptowania. Czyściłam dane aplikacji ale brak efektu. Czy ktoś ma taki sam problem? Czy może problem występuje tylko z moim egzemplarzu tzn.i aparat uszkodził się mechanicznie. Z góry dziękuję za info
Master Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 W dniu 30.01.2022 o 19:25, tymik29 napisał: Na mi 11 po aktualizacji mam problem z aparatem tylnim a mianowicie z brakiem ostrości w zdjęciach z około 2 metrów przy dobrym oświetleniu a w oświetleniu pokojowym zdjęcia rozmazane bez ostrości nie do zaakceptowania. Czyściłam dane aplikacji ale brak efektu. Czy ktoś ma taki sam problem? Czy może problem występuje tylko z moim egzemplarzu tzn.i aparat uszkodził się mechanicznie. Z góry dziękuję za info przykładowe zdjęcie gdzieś z 2 metrów https://we.tl/t-nvmSy5JRbj wydaje się całkiem ok - normalny tryb nie ten pełny 108
tymik29 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 5 godzin temu, Master napisał: przykładowe zdjęcie gdzieś z 2 metrów https://we.tl/t-nvmSy5JRbj wydaje się całkiem ok - normalny tryb nie ten pełny 108 Na twoim zdjęciu wygląda wszystko dobrze(obiekty mają ostrość). Tak jeszcze w grudniu, wyglądy zdjęcia zrobione na moim Mi11 W chwili obecnej na na moi egzemplarzu przy robieniu zdjęć powyżej 2m twarze są rozmazane nie da się na te zdjęcia patrzeć. Kiedyś np. przy maksalnym przybliżeniu 30x i zrobieniu zdjęcia rejestracji samochodu np. z odległości 10 metrów było można otrzymać numery. W chwili obecnej plama pikseli 😭. Z bliskiej odległości robi przyzwoite zdjęcia. Widać tak jak by nie mógł ustawić ostrości. W trybie manualnym taka sama sytuacja.🥲
Master Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Godzinę temu, tymik29 napisał: Na twoim zdjęciu wygląda wszystko dobrze(obiekty mają ostrość). Tak jeszcze w grudniu, wyglądy zdjęcia zrobione na moim Mi11 W chwili obecnej na na moi egzemplarzu przy robieniu zdjęć powyżej 2m twarze są rozmazane nie da się na te zdjęcia patrzeć. Kiedyś np. przy maksalnym przybliżeniu 30x i zrobieniu zdjęcia rejestracji samochodu np. z odległości 10 metrów było można otrzymać numery. W chwili obecnej plama pikseli 😭. Z bliskiej odległości robi przyzwoite zdjęcia. Widać tak jak by nie mógł ustawić ostrości. W trybie manualnym taka sama sytuacja.🥲 no to faktycznie może coś fizycznie z aparatem .... może jeszcze spróbować zainstalować jakaś alternatywną aplikacje aparatu? ewentualnie na nowo system postawić po wipe data? a jak to nic nie da to zostaje chyba tylko z jakimś serwisem się skonsultować ....
tymik29 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 5 minut temu, Master napisał: no to faktycznie może coś fizycznie z aparatem .... może jeszcze spróbować zainstalować jakaś alternatywną aplikacje aparatu? ewentualnie na nowo system postawić po wipe data? a jak to nic nie da to zostaje chyba tylko z jakimś serwisem się skonsultować .... Próbowałem oczywiście innych aplikacji aparatu np gcam, open camera i to samo z dalszej odległości nie rodzi sobie z łapaniem ostrości. Pozostaje jeszcze wipe data ale poczekam chyba do kolejnej aktualizacji jeśli nic się nie zmieni to tak zrobię. Miałem tylko nadzieję, że wiele osób po tej aktualizacji tak sam problem ma. Ale nikt nie pisze tzn. że prawdopodobnie to tylko u mnie tak więc po roku posiadania tel. padł aparat główny Pozostaje makro i selfie Załączam zbliżenie 30x mojej rejestracji z około 15 metrów.
Master Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 24 minuty temu, tymik29 napisał: Próbowałem oczywiście innych aplikacji aparatu np gcam, open camera i to samo z dalszej odległości nie rodzi sobie z łapaniem ostrości. Pozostaje jeszcze wipe data ale poczekam chyba do kolejnej aktualizacji jeśli nic się nie zmieni to tak zrobię. Miałem tylko nadzieję, że wiele osób po tej aktualizacji tak sam problem ma. Ale nikt nie pisze tzn. że prawdopodobnie to tylko u mnie tak więc po roku posiadania tel. padł aparat główny Pozostaje makro i selfie Załączam zbliżenie 30x mojej rejestracji z około 15 metrów. no faktycznie kiepsko - w zasadzie tragicznie .... w sumie w mi11 jako taki zoom jest chyba tylko X2 - tzn cyfrowy bo teleobiektywu przecież nie ma w tym modelu - no aktualizacja niedługo będzie czasami są tam poprawki co do aparatu ale nie spodziewałbym się że to cos poprawi .... najlepiej chyba byłoby opisać problem i zgłosić temat w serwisie Xiaomi - może mieli już takie sytuacje to doradza co robić
kaciek Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 U mnie na MI 11 aparat ok, ale zrobiłem test i w kiepskim oświetleniu faktycznie nie łapie ostrości. Wcześniej tego nie było.Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka
tymik29 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 5 minut temu, kaciek napisał: U mnie na MI 11 aparat ok, ale zrobiłem test i w kiepskim oświetleniu faktycznie nie łapie ostrości. Wcześniej tego nie było. Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka Uff myślałem że jestem jedyny. U mnie nie tylko przy złym oświetleniu. Tzn. trzeba czekać i mieć nadzieję że wróci to co było miesiąc temu
kaciek Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Jak zaswiecilem światło to złapało ostrość, ale przy słabym świetle faktycznie w ogóle nie wyostrza. Kompletnie nic, próbowałem różnych sposobów i nic.Sendnięte z MI 11
Master Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 (edytowane) 22 minuty temu, kaciek napisał: Jak zaswiecilem światło to złapało ostrość, ale przy słabym świetle faktycznie w ogóle nie wyostrza. Kompletnie nic, próbowałem różnych sposobów i nic. Sendnięte z MI 11 ja nie widzę problemu z ostrością przed chwilą zrobiłem dwa zdjęcia w półmroku jedno z lampą drugie bez i jest całkiem nieźle myślę .... https://we.tl/t-WAP1JJzKcW https://we.tl/t-OgaWooovck https://we.tl/t-rUVEjoqSb6 Edytowane 4 Lutego 2022 przez Master
kaciek Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Tylko ostrości nie łapie jak przybliżysz zoom, tak przynajmniej zrozumiałem i tak testowałem u siebie. Bez przybliżenia też mam ok.Sendnięte z MI 11
tymik29 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 U mnie nawet jak jest dobre oświetlenie i robię zdjęcie to wszystkie obiekty które znajdują się w dalszej odległości nie mają ostrości są rozmazane . Gdy robię z zoomem to jest dramat pikseloza. Codziennie fotografowałem tablice z wynikami i od pewnego czasu nie można przeczytać wyników że zdjęcia z powodu braku ostrości.Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 40 minut temu, kaciek napisał: Tylko ostrości nie łapie jak przybliżysz zoom, tak przynajmniej zrozumiałem i tak testowałem u siebie. Bez przybliżenia też mam ok. Sendnięte z MI 11 no ja zrozumiałem s pierwszej wiadomości ze problem z ostrością jest nawet z 2 metrów w dobrym oświetleniu - sprawdzę u siebie jutro przy dziennym świetle te zoomy jak to wyjdzie i podeśle - też jestem ciekawy czy to problem softu czy jednak faktycznie coś z optyka aparatu szwankuje .... ogólnie do tej pory nie miałem problemów z aparatem ....
tymik29 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Najlepiej można to zauważyć fotografując ludzi, twarze są jak by poruszone rozmyte lub tablice ogłoszeniowe, tekstu nie da cię odczytać zdjęć powyżej z dwóch metrów. Kiedyś z dalszej odległości bez problemu. Oby tylko soft Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 5 Lutego 2022 Opublikowano 5 Lutego 2022 (edytowane) 13 godzin temu, tymik29 napisał: Najlepiej można to zauważyć fotografując ludzi, twarze są jak by poruszone rozmyte lub tablice ogłoszeniowe, tekstu nie da cię odczytać zdjęć powyżej z dwóch metrów. Kiedyś z dalszej odległości bez problemu. Oby tylko soft Wysłane z mojego M2011K2C przy użyciu Tapatalka dzień odległość jakieś 6-7 metrów pierwsze bez zooma drugie X2 potem X10 i x30 https://we.tl/t-5Yi432uu5L wydaje się w miarę ok - to było robione na najnowszej dostępnej rozwojowej wersji czyli tej z tego tematu no nowszej jeszcze nie ma chyba - ogólnie z tą ostrością nie widzę żadnych problemów czyli prawdopodobnie to cos z optyka aparatu ... Edytowane 5 Lutego 2022 przez Master
tymik29 Opublikowano 6 Lutego 2022 Opublikowano 6 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 12:17, Master napisał: dzień odległość jakieś 6-7 metrów pierwsze bez zooma drugie X2 potem X10 i x30 https://we.tl/t-5Yi432uu5L wydaje się w miarę ok - to było robione na najnowszej dostępnej rozwojowej wersji czyli tej z tego tematu no nowszej jeszcze nie ma chyba - ogólnie z tą ostrością nie widzę żadnych problemów czyli prawdopodobnie to cos z optyka aparatu ... Jeszcze się wstrzymam do aktualizacji i jak nic nie pomoże to trzeba oddać na gwarancję po roku użytkowania 😭
Master Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 (edytowane) 2 godziny temu, tymik29 napisał: Jeszcze się wstrzymam do aktualizacji i jak nic nie pomoże to trzeba oddać na gwarancję po roku użytkowania 😭 no niestety chyba tylko zostaje .... ogólnie ciekawa sprawa .... proszę dać znać przy okazji co tam w serwisie powiedzą i zostaje życzyć powodzenia! ps. kolejna aktualizacja wersji rozwojowej zapewne w czwartek wieczorem lub w piątek jak zazwyczaj Edytowane 7 Lutego 2022 przez Master
Master Opublikowano 7 Lutego 2022 Opublikowano 7 Lutego 2022 (edytowane) jeszcze takie pytanie i przy okazji ciekawostka - czy ktoś z szanownych użytkowników miał może taka sytuację - przy wysyłaniu smsów osoba odbierająca ma inną treść niż została wysłana - ja miałem takie sytuacje już wcześniej więc nie jest to na pewno wina tej ostatniej wersji rozwojowej - akurat dzisiaj pisałem SMS do znajomej osoby i ta mi odpisała że czegoś nie rozumie - przesłała mi zrzut ekranu z tym smsem a ja wysłałem jej swój zrzut gdzie jest dokładnie to co pisałem oczywiście obie wiadomości się różnią od siebie .... w sumie ciekawe bo wcześniej ani na oneplusie ani na LG ani na Samsungach nie miałem nigdy takiego czegos moze ktoś wie o co chodzi z takim dziwnym zachowaniem - ta osoba druga ma telefon poco X3 to tak daje znać na wszelki wypadek - ot dziwne .... chociaż ostatnio czytałem że jakieś google pixele to same sobie numery telefonów z książki wybierają i dzwonia o różnych porach dnia i nocy .... czyżby sztuczna inteligencja dostała swojego rozumu i robi co chce? Edytowane 7 Lutego 2022 przez Master
Rekomendowane odpowiedzi