radzio99 Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Witajcie. Proszę o pomoc. Chciałem zmienić ROM na xiaomi.eu z Chińskiego. Jednak skopiowałem złą komendę w cmd i wymazałem wszystko z telefonu, łącznie z systemem i skopiowanym tam ROMem. Komp nie widzi telefonu. W Twrp pamięć wewnętrzna 0 MB .Poniżej zdjęcia. Co robić??
Kacper Skrzypek Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 Zrobić format w TWRP (o ile to możliwe), ewentualnie wgrać chiński ROM przez fastboot i potem nasz ponownie.
radzio99 Posted January 4, 2022 Author Posted January 4, 2022 Co masz na myśli jak zrobić format w Twrp i wgram rom, jeśli komputer nie widzi telefonu? oraz nie mogę wgrać od razu xiaomi.eu zamiast chińskiego romu?
Adam Błażejewski Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 14 minut temu, radzio99 napisał: Co masz na myśli jak zrobić format w Twrp Chodzi dokładnie o zrobienie "format data" w zakładce wipe i potwierdzenie jej. Jeśli to nie pomorze to trzeba pobrać chiński ROM w formacie TGZ, rozpakować go aż do uzyskania poszczególnych folderów i wgrania go programem MiFlash bez zaznaczonej opcji clean all and lock.
FromWP Posted January 4, 2022 Posted January 4, 2022 11 minut temu, radzio99 napisał: oraz nie mogę wgrać od razu xiaomi.eu zamiast chińskiego romu? Xiaomi.eu powinno się wgrywać bez kasowania systemu. Po skasowaniu może być z tym problem, dlatego sugestia żeby najpierw wgrać chiński rom (najlepiej w fastboot). Nawet masz komunikat że twrp skasowało, ale nie sformatowało automatycznie. Prawdopodobnie partycja data też nie sformatowana, dlatego 0.
Recommended Posts