mrosi Posted December 19, 2021 Share Posted December 19, 2021 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu Xiaomi Mi 10T / K30S Ultra (nazwa kodowa: apollo). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_HMK30SUltra_MI10T_V12.5.8.0.RJDCNXM_v12-11.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Czy ktoś z was jest w stanie wytłumaczyć, na czym dokładnie polega różnica w numeracji aktualizacji stabilnego MIUI Polska/Xiaomi. Mrosi podał link do wersji 12.5.8.0 RJDCNXM, a przecież jest jeszcze V12.5.9.0.RJDEUXM, V12.5.10.0.RJDEUXM wszystkie EEA, stabilne - nie jakieś tam beta. O co w tym wszystkim biega? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Pierwszą masz CN a druga EU, to jest zupełnie co innego Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Z tego co zrozumiałem, różnica polega na: CN (China) lub EU (EEA-Europa). To po jaką ch...ę zajmujemy się publikowaniem linków do softów China Stable, skoro ostatni stabilny EU (EEA) jest V12.5.10.0.RJDEUXM? 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 23 minuty temu, huzar napisał: To po jaką ch...ę zajmujemy się publikowaniem linków do softów China Stable 🤔 Bo to forum o custom romach miuipolska (miuieu) które bazują na chińskich romach i mają w oznaczeniach cn. Właśnie o takim romie jest ten post, przerobionym stabilnym cn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
huzar Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 Podsumowując, do Mi 10T/K30S Ultra (apollo) można sobie wybrać najnowszy firmware, który (pomijając wersje nieoficjalne) oraz program beta - jest w co najmniej kilku wersjach: 1. MIUI Stable Firmware Release Version: V12.5.8.0.RJDCNXM, China, 2. MIUI Stable Firmware Release Version: V12.5.10.0.RJDEUXM, EEA, 3. MIUI Weekly Firmware Release Version: 21.12.8 China/EU /Polska, Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 20, 2021 Share Posted December 20, 2021 21 minut temu, huzar napisał: Podsumowując I jeszcze nieoficjalna 4. V12.5.8.0.RJDCNXM stabilna wersja miuipolska (bazująca na stabilnej China) z tego wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmyjvke Posted December 22, 2021 Share Posted December 22, 2021 Czy tylko u mnie występuje problem z galerią na tej wersji? Po tapnięciu w film/zdjęcie zawartość wyświetla się na ułamek sekundy, po czym ekran robi się czarny (poza paskiem powiadomień), a następnie po dłuższej chwili wywala do ekranu głównego. Usunięcie pamięci podręcznej galerii nic nie dało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 22, 2021 Share Posted December 22, 2021 Wyślij log (https://xiaomi.eu/community/threads/guide-logging-with-adb-logcat.63684/). Usuwałeś jakieś aplikacje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimmyjvke Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 Niestety log ma więcej niż 2MB, więc wrzucam link do wetransfera: https://we.tl/t-MFLumIjWXm Nic nie usuwałem, zrobiłem update systemu wg. procedury jak zawsze. Po paru dniach testów zauważyłem też, że życie baterii uległo znacznemu skróceniu względem wersji 12.5.7.0. Porównanie byłoby pewnie bardziej miarodajne, gdybym zrobił full wipe, ale nie mam na razie serca do robienia backupu i stawiania od 0 wszystkiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted December 27, 2021 Share Posted December 27, 2021 (edited) Przed aktualizacją kiedyś usuwałeś jakiekolwiek aplikacje? Log odnosi się do aplikacji Wyświetl bezprzewodowo (com.milink.service). Mieliśmy już takie zgłoszenia i zawsze problem był powodowany przez odinstalowywanie (np. przez ADB) przez użytkowników tej konkretnej aplikacji (choć teoretycznie aplikacja była przygotowana na taki przypadek, po prostu Xiaomi popełniło błąd - już naprawiony - który powodował wysypywanie się Galerii). Zainstaluj tę aplikację z powrotem i Galeria już nie będzie się wysypywać. Edited December 27, 2021 by Kacper Skrzypek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts