Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna jestem posiadaczką redmi note 10 pro. Przez ostatnie kilka dni wszystko działało jak należy, natomiast dziś bez powodu ekran zmienił odcień na żółty, biel jest delikatnie żółtawa, zdjęcia mają nienaturalny odcień. W ustawieniach wszystko wydaje się być właściwie zaznaczone, znalazłam podpowiedź żeby wyłączyć dynamiczne kolory w chrome ale nic nie pomogło. Co zrobić żeby kolory wróciły do normy?

Opublikowano (edytowane)

Jeżeli to nie automatyczny tryb nocny, i jest widoczne w Chrome głównie to było coś właśnie z Chrome. 

Poszukaj #dynamic-color-gamut w chrome://flags

Tutaj na forum też o tym było swego czasu parę wątków. Doprecyzuj problem. Cały telefon, samo chrome  inne objawy. Jakieś ustawienia?

Edytowane przez frrancuz
Opublikowano (edytowane)

Mam wyłączony tryb nocny. Weszłam w chrome://flags i wyłączyłam dynamic-color-gamut i nie pomogło. Aktualizację chrome też usunęłam.

Cały telefon ma taki odcień, zdjęcia pożółkłe, biały kolor jest żółtawy, czarny też wygląda bardziej na szaro-żółty. Jeszcze kilka godzin wstecz wszystkie kolory były normalne. Oprócz tego żółtawego koloru nic innego się nie dzieje

Edytowane przez aga84s
Opublikowano
4 minuty temu, aga84s napisał:

Tryb czytania też jest wyłączony

To jeszcze pozostaje temperatura barwowa w Ustawienia ekranu, schemat kolorów. Może zmieniłaś na ciepły.

Opublikowano

W moim 11T Pro, nówka z pudełka, 

patrząc pod kątem i z boku również ekran wpada w żółty odcień, na wprost jest ok... czy to normalne zjawisko w amoledach ?

Opublikowano

Czasem żółtawa poświata pojawia się, jak coś zwali się z czujnikiem światła i zgłupieje automatyczna jasność.

Zadam może głupie pytanie, czy próbowałaś wyłączyć i włączyć?

Jak wydaje się wszystko w porządku to reset do ustawień fabrycznych, jak to nie pomoże to serwis.