Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć

Posiadam od kilku dni telefon Xiaomi 11 T. Telefon ogólnie fajny, ale niestety zbyt głośne rozmowy telefoniczne przy minimalnym ustawieniu suwaka głośności 1/5.

Czy też tak macie ?

Czy można to jakoś wyciszyć bardziej ? Jest to bardzo irytujące

Telefon mogę oddać do sklepu, ale jest zbyt fajny żeby oddawać :)

• 3 weeks later...
Posted

Mam tak samo w 11T Pro. Niestety ten typ już tak ma Wszyscy wokół mnie słyszą co mówi mój rozmówca.

Wysłane z mojego Xiaomi 11T Pro przy użyciu Tapatalka

Posted

Dzięki za informację :)

Myślałem, że to tylko u mnie był problem. Telefon z odkurzaczem oddałem do sklepu. Oddali pieniądze. Trochę było mi szkoda, ogólnie telefon OK. Teraz można kupić 300 zl taniej. Może poprawią soft. 

Posted (edited)

Mam tel 2 dni. I faktycznie, że rozmowę słychać przez osoby stojące z boku ale jakoś mnie to bardzo nie boli.. ale mam problem z dźwiękiem połączenia przychodzącego. Ustawiam dany utwór a mam ciągle ten sam. Nie wiem gdzie jest problem.

@antykat czy masz podłączony telefon w aucie przez bluetooth ? Przesiadłem się właśnie z Mi 10 Lite 5G na omawianą 11T i odtwarzanie muzyki w aucie jest masakrycznie ciche. Próboję różnych rzeczy ale nieskutecznie... 

Edited by aromat
Posted
W dniu 15.11.2021 o 20:20, aromat napisał:

odtwarzanie muzyki w aucie jest masakrycznie ciche. Próboję różnych rzeczy ale nieskutecznie... 

Ustawienia - Dodatkowe ustawienia - Opcje programistyczne - Wyłącz głośność absolutną.

Posted

Jak będzie możliwość bardziej wyciszenia rozmów telefonicznych to telefon jeszcze raz kupię. Może będzie taniej. Już jest taniej o 300 zł :)

Posted
Ustawienia - Dodatkowe ustawienia - Opcje programistyczne - Wyłącz głośność absolutną.
No właśnie w tym problem, że to nic konkretnie nie daje. I jeżeli mam za cicho to ta funkcja na logike powinna byc włączona.... Wyłączenie głośności absolutnej jak nazwa mówi... Ogranicza poziom głośności.
Posted

Ta funkcja blokuje głośność i niekompatybilność, jak jest właśnie wyłączona to urządzenia bluetooth nie mają ograniczeń.

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie wiem czy byl uodate xzy kwestia ze zmienilem region na Burki Nafaso i problem z cichą muzyką przez Bluetooth zniknął i rozmowy sa na normalnym poziomie.

Posted

czy ktoiś testował  V12.5.16.0.RKDEUXM (EOG) bo wyszło w ostatnich dniach

czy dalej tam są głośne rozmowy ?

albo macie jakiś workaround?

Posted
W dniu 7.12.2021 o 13:59, kniemcz napisał:

czy ktoiś testował  V12.5.16.0.RKDEUXM (EOG) bo wyszło w ostatnich dniach

czy dalej tam są głośne rozmowy ?

albo macie jakiś workaround?

Testuję. Tzn użytkuje normalnie, jest ciszej, tak jakby zmienili głośność minimalną o 2 kreski jeszcze w dół.   Problem który widzę, android auto odtwarzanie z YT przez usb  po pierwszym odtworzonym filmie  ginie całkowicie dźwięk z telefonu w systemie audio samochodu ( głośności na max) po zresetowaniu czytaj ponownym podłączeniu usb sytuacja wraca do normy.

Posted
Dnia 29.11.2021 o 12:39, aromat napisał:

Nie wiem czy byl uodate xzy kwestia ze zmienilem region na Burki Nafaso i problem z cichą muzyką przez Bluetooth zniknął i rozmowy sa na normalnym poziomie.

Czytam, nie mam zamiaru zmieniać regionu. To nie jest rozwiązanie. Telefon za 2500 tys ma śmigać bez problemów dlatego pytam na forum jak działa

Posted

Rzeczywiście wielki problem zmienić region. Na twoim miejscu oddałbym telefon i kupil iphona.

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • Haha 1
Posted
Dnia 16.12.2021 o 19:41, aromat napisał:

Rzeczywiście wielki problem zmienić region. Na twoim miejscu oddałbym telefon i kupil iphona.

Wysłane z mojego 21081111RG przy użyciu Tapatalka

Oddałem telefon już dawno, jeszcze jak był po 2500 zł

Teraz chciałbym kupić ponownie bo chyba innych telefonów nie ma lepszych za 2100

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted (edited)

Hej, coś chińczyki poprawili z oprogramowaniem w Xiaomi 11 T ? Warto teraz kupić ?

Edited by marekos
Posted

A te warto to ile/co dla Ciebie znaczy? Bo tak zadałeś pytanie że nie wiadomo o co pytasz.

Posted
Dnia 18.03.2022 o 21:40, Netoper napisał:

A te warto to ile/co dla Ciebie znaczy? Bo tak zadałeś pytanie że nie wiadomo o co pytasz.

Czy za cenę xiaomi 11 T można coś lepszego kupić ?

Posted

To jeszcze doprecyzuj co dla Ciebie jest lepsze, jakieś konkretne parametry? właściwości?, wygląd?

Posted (edited)

Tak jak napisał kolega wyżej, trzeba określić na czym nam najbardziej zależy. Tutaj mamy duży dobry wyświetlacz amoled z odświeżaniem 120Hz. Mocny procesor i pozostałe podzespoły. Dobre głośniki stereo. Także dostajemy dobrą wydajność, niezłą baterię z bardzo szybkim ładowaniem. Jeżeli to są nasze priorytety to warto kupić.

11T pro w wersji  8/256GB można kupić za około 2250 zł w oficjalnym Hiszpańskim sklepie Xiaomi. Także to dobry zakup. Darmowa dostawa do Polski trwa tydzień.

Edited by marciniozo
Posted

Hmm, no 11T pro zrobisz niezłe zdjęcia. W dobrym świetle nawet bardzo dobre. Tryb nocny też daje radę. Podobnie z wideo. Mamy 4K w 60 klatkach.  Jednak nie jest to top w aparatach. 

Jeżeli aparat to pierwszy priorytet to nie wiem czy to właściwy wybór. Nie żeby aparat był tutaj słaby, jest dobrze, jednak to jest jakaś wybitna jednostka. Z tym, ze w okolicach 2 tys zł coś znacznie lepszego może być ciężko znaleźć. 

Posted

No na wydajności oczywiście. Z tymi podzespołami Mi 11t pro śmiga aż miło. 

W sumie aparat nie jest zły. Nie wiem jak to wygląda w Mi 8, ale powinno być lepiej. Jak bardzo tego nie wiem. 

Jeszcze chyba jest promocja na Mi 11t i 11t pro w oficjalnym sklepie Xiaomi w Hiszpanii. Trzeba zmienić na polski i do tego kupon na 5 euro.

https://www.goboo.com/goods/120942.144194?tt_affiliateID=171762&tt_campaignID=34474&tt_materialID=12&tt_reference=0t004n9t3iq1&tt=34474_12_171762_0t004n9t3iq1&utm_source=tradetracker&utm_medium=affiliate&utm_campaign=34474&utm_content=digidip FR&clickID=12::171762::0t004n9t3iq1::::1647859632&nfl=144194_1_ES_363

Posted

A jak jest z rozmowami telefonicznymi w Xiaomi 11 T i PRO ? Nadal jest głośno że słychać rozmowę na dwa metry ?

W dniu 27.03.2022 o 20:08, marekos napisał:

A jak jest z rozmowami telefonicznymi w Xiaomi 11 T i PRO ? Nadal jest głośno że słychać rozmowę na dwa metry ?

Zmiana oprogramowania coś zmieniła ?

Hej, jak Wam sprawuje się ten telefon w codziennym użytkowaniu ? 

• 1 month later...
Posted

Mam 11T od 1,5 miesiąca. U mnie był wielki skok (z Samsung Note 4, Android 6.0.1) więc jestem zachwycony możliwościami konfiguracji i takimi oczywistościami jak VoLTE czy dual SIM.
Aparat foto nie urywa nic ale radzi sobie.
Duży minus dla mnie to brak gniazda jack do słuchawek (mam przejściówkę ale z nią problemy z rozmowami przy załączającym się wygaszaczu ekranu - opisałem to w innym wątku technicznym).
Czytnik linii papilarnych i jego lokalizacja - dla mnie mega wygodne rozwiązanie.
Brak możliwości zamiany drugiego SIM na kartę pamięci mi nie przeszkadza, mimo "tylko" 128GB pamięci.
5G nie sprawdzałem bo żadna z moich taryf nie ma go.
Trochę wadzą możliwości ustawiania dual SIM - przydałaby się jeszcze jedna funkcja.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

A jak jest z rozmowami telefonicznymi ? Dalej słychać rozmówcę na kilka metrów ? 11 T podobał mi się, ale musiałem oddać z powodu głośnych rozmów tel. na minimalnym poziomie suwaka :(

Edited by marekos