Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z systemem miui. Przez długi okres czasu myślałem, że to problem z telefonem lecz dzisiaj odkryłem że się myliłem. Problem polega na tym że po restarcie telefonu nie działa dotyk przez jakiś czas. Czasem nawet pół dnia. Próbowałem różnych softów miui. Zawsze robiłem aktualizację do najnowszej wersji. Problem pozostawał. Dzisiaj wgrałem cały nowy soft stable prze miflash wraz z kasowaniem wszystkich danych. Po restarcie znowu problem z dotykiem. Przez adb wgrałem cwm później softa na androidzie 5. po restarcie wyświetlacz działa. Przełączyłem na drugi system miui, po restarcie problem z dotykiem, znowu restart do andka 5 i dotyk działa. Jakieś sugestie?

Edytowane przez ZduneX25
Opublikowano

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem.

Popraw proszę temat, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

oryginalna od xiaomi. problem tylko na ich sofcie. Ma ktoś jeszcze może problem z dotykiem żeby przetestować inny soft i sprawdzić czy przejdzie problem. Może xiaomi coś umieszcza w softach ze wybrane telefony świrują zeby wysyłać je do nich do naprawy i tym sposobem zarabiać na serwisie. Problem występuje na każdym sofcie miui różne wersje v6 i sprawdzałem v5 również to samo.

Opublikowano

nikt nic nie wie? Acid może ty coś wiesz co jest w sofcie że blokuje wyświetlacz. Czyżby xiaomi stosowało metodę postarzania sprzętu?

Tak, postarzają niedawno wydany sprzęt i to akurat jednej osobie na całym świecie... A tym bardziej jak Xiaomi wg Twojej teorii miałoby zarabiać na serwisie? Dla Ciebie wymiana gwarancyjna za darmo to zarobek?

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...