Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy macie jakieś realne doświadczenia z takimi elementami.

Mam lub zamówiłem kilka gadżetów z Xiaomi i ewidentne brakuje mi w ich ofercie wersji EU.

Do listwy wstawię wtyczkę ale na przykład przy gniazku uniwersalnym dołożenie za długiej przejściówki jest bez sensu.

42d50e4a575a22f22e6eb20e9662b5a8.jpg

Macie jakieś konkretne doświadczenia i dobre wzorce?

Edytowane przez kanapa
Opublikowano (edytowane)

Zamówię 1 sztukę i zobaczę co to warte.

Edit

Zamówione - jak dojdzie to napiszę co i jak.

Edytowane przez kanapa
Opublikowano

E fajne to. Może w końcu wezmę sobie listwę Xiaomi. Ciekawe czy szczęki rozporowe pasują ale chyba tak bo zwykle mają duży skok.

Wysłane z MI Note Pro

Opublikowano

Wygląda na trochę duże, więc może nie podejść pod polskie puszki na zwykłe gniazdka.

Tapnięte z Xiaomi MI3W.

Też tak obstawiam, widać to na zdjęciach z tej aukcji, nasze standardowe puszki są za małe.

HTB1cI4jHXXXXXcxXVXXq6xXFXXXv.jpg

HTB1uBXmHXXXXXbaXVXXq6xXFXXXZ.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chwila i chęci były więc jest.

post-5281-1435863320,5315_thumb.jpg

post-5281-1435863335,0061_thumb.jpg

post-5281-1435863343,7015_thumb.jpg

post-5281-1435863355,6158_thumb.jpg

post-5281-1435863365,0684_thumb.jpg

Podobno to rozmiar puszki 80 mm więc w Castoramie dobrano mi adapter plus chwila pracy pilnikiem i jest.

Opublikowano (edytowane)

Ładuje iPada i iPhone beze problema. Chałupy nie spaliło.

Jak dla mnie jest ok tylko muszę dorwać miernik ponieważ teoretycznie na USB jest 1 A ładownia ale ładuje prawidłowo.

Trzeba tych Chińczyków sprawdzić.

Jeśli gdzieś dostaniesz wersje pod gniazdko fi 60 to extra.

Edytowane przez kanapa
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kempinski to w Austrii marka luxusowa więc Chinczyk design ściągnął lub robi identyczny z oryginałem.

U mnie okazuje sie że IPada wolno ładuje na USB i muszę drania ładować jego własna ładowarką jeżeli nie chce czekać za długo.

Opublikowano

Z tym szybkim i wolnym ładowaniem to zazwyczaj jest tak, że coś trzeba zrobić z pinami danych, w niektórych urządzeniach zewrzeć, a w innych data+ przypiąć do masy przez odpowiedni rezystor. Obecnie zazwyczaj starcza zwarcie pinów danych, więc możesz albo zaopatrzyć się w taki kabelek, albo w gniazdku zlutować dwa środkowe styki.

Druga sprawa to zabezpieczenia. W tanich crapach siedzi trafo, 4 diody prostownicze i kondensatorek do filtrowania napięcia i tyle. Jeżeli da się to łatwo rozebrać to poprosiłbym o foty, zobaczymy co to za cudo chińskiej myśli technicznej.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...