kanapa Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 (edited) Czy macie jakieś realne doświadczenia z takimi elementami. Mam lub zamówiłem kilka gadżetów z Xiaomi i ewidentne brakuje mi w ich ofercie wersji EU. Do listwy wstawię wtyczkę ale na przykład przy gniazku uniwersalnym dołożenie za długiej przejściówki jest bez sensu. Macie jakieś konkretne doświadczenia i dobre wzorce? Edited June 15, 2015 by kanapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 http://www.aliexpress.com/item/Universal-USB-Wall-Socket-AC-110-250V-US-UK-EU-AU-Wall-Socket-2-Port-5/32265032171.html I po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted June 15, 2015 Author Share Posted June 15, 2015 (edited) Acess - jestes wielki. Właśnie tego mi brakowało. Masz tam konto? Wezmę 3 sztuki. Edited June 15, 2015 by kanapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 Na ALi kazdy moze zalozyc konto, maja nawet PL wersje strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted June 15, 2015 Author Share Posted June 15, 2015 (edited) Zamówię 1 sztukę i zobaczę co to warte. Edit Zamówione - jak dojdzie to napiszę co i jak. Edited June 15, 2015 by kanapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted June 15, 2015 Share Posted June 15, 2015 E fajne to. Może w końcu wezmę sobie listwę Xiaomi. Ciekawe czy szczęki rozporowe pasują ale chyba tak bo zwykle mają duży skok. Wysłane z MI Note Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 O kurcze ale fajne. Ciekawe czy sie wlasciciel mieszkania wkurzy jak po cichu wymienie ze dwa gniazdka na takie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Wygląda na trochę duże, więc może nie podejść pod polskie puszki na zwykłe gniazdka. Tapnięte z Xiaomi MI3W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Wygląda na trochę duże, więc może nie podejść pod polskie puszki na zwykłe gniazdka. Tapnięte z Xiaomi MI3W. Też tak obstawiam, widać to na zdjęciach z tej aukcji, nasze standardowe puszki są za małe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted June 16, 2015 Share Posted June 16, 2015 Sa tez takie modele tylko mniejsze na Ali, wystarczy poszukac Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted July 2, 2015 Author Share Posted July 2, 2015 Chwila i chęci były więc jest. Podobno to rozmiar puszki 80 mm więc w Castoramie dobrano mi adapter plus chwila pracy pilnikiem i jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek7 Posted July 5, 2015 Share Posted July 5, 2015 I jak się sprawuje bo zamierzam kupić kilka. Dokładnie chodzi o gniazda USB aby ładować telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted July 5, 2015 Author Share Posted July 5, 2015 (edited) Ładuje iPada i iPhone beze problema. Chałupy nie spaliło. Jak dla mnie jest ok tylko muszę dorwać miernik ponieważ teoretycznie na USB jest 1 A ładownia ale ładuje prawidłowo. Trzeba tych Chińczyków sprawdzić. Jeśli gdzieś dostaniesz wersje pod gniazdko fi 60 to extra. Edited July 5, 2015 by kanapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
degas Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 (edited) Dnia 5.07.2015, 23:56:33, kanapa napisał: ... Jeśli gdzieś dostaniesz wersje pod gniazdko fi 60 to extra. Jest i na fi 60: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Kempinski-Luxury-Wall-Electrical-Socket-Multifunction-5-hole-power-outlet-with-USB-charge-port/32221531361.html Firma dziwnie Polsko brzmiąca Edited November 11, 2015 by degas Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted November 11, 2015 Author Share Posted November 11, 2015 Kempinski to w Austrii marka luxusowa więc Chinczyk design ściągnął lub robi identyczny z oryginałem. U mnie okazuje sie że IPada wolno ładuje na USB i muszę drania ładować jego własna ładowarką jeżeli nie chce czekać za długo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ddr Posted November 13, 2015 Share Posted November 13, 2015 Z tym szybkim i wolnym ładowaniem to zazwyczaj jest tak, że coś trzeba zrobić z pinami danych, w niektórych urządzeniach zewrzeć, a w innych data+ przypiąć do masy przez odpowiedni rezystor. Obecnie zazwyczaj starcza zwarcie pinów danych, więc możesz albo zaopatrzyć się w taki kabelek, albo w gniazdku zlutować dwa środkowe styki. Druga sprawa to zabezpieczenia. W tanich crapach siedzi trafo, 4 diody prostownicze i kondensatorek do filtrowania napięcia i tyle. Jeżeli da się to łatwo rozebrać to poprosiłbym o foty, zobaczymy co to za cudo chińskiej myśli technicznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts