Jump to content

Wtyczka elektryczka - przejściówka z China/USA na PL

kanapa

Recommended Posts

Czy macie jakieś realne doświadczenia z takimi elementami.

Mam lub zamówiłem kilka gadżetów z Xiaomi i ewidentne brakuje mi w ich ofercie wersji EU.

Do listwy wstawię wtyczkę ale na przykład przy gniazku uniwersalnym dołożenie za długiej przejściówki jest bez sensu.

42d50e4a575a22f22e6eb20e9662b5a8.jpg

Macie jakieś konkretne doświadczenia i dobre wzorce?

Edited by kanapa

Wygląda na trochę duże, więc może nie podejść pod polskie puszki na zwykłe gniazdka.

Tapnięte z Xiaomi MI3W.

Też tak obstawiam, widać to na zdjęciach z tej aukcji, nasze standardowe puszki są za małe.

HTB1cI4jHXXXXXcxXVXXq6xXFXXXv.jpg

HTB1uBXmHXXXXXbaXVXXq6xXFXXXZ.jpg

• 3 weeks later...

Ładuje iPada i iPhone beze problema. Chałupy nie spaliło.

Jak dla mnie jest ok tylko muszę dorwać miernik ponieważ teoretycznie na USB jest 1 A ładownia ale ładuje prawidłowo.

Trzeba tych Chińczyków sprawdzić.

Jeśli gdzieś dostaniesz wersje pod gniazdko fi 60 to extra.

Edited by kanapa

• 4 months later...

Dnia 5.07.2015, 23:56:33, kanapa napisał:

...

Jeśli gdzieś dostaniesz wersje pod gniazdko fi 60 to extra.

Jest i na fi 60:

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Kempinski-Luxury-Wall-Electrical-Socket-Multifunction-5-hole-power-outlet-with-USB-charge-port/32221531361.html

Firma dziwnie Polsko brzmiąca :)

Edited by degas

Kempinski to w Austrii marka luxusowa więc Chinczyk design ściągnął lub robi identyczny z oryginałem.

U mnie okazuje sie że IPada wolno ładuje na USB i muszę drania ładować jego własna ładowarką jeżeli nie chce czekać za długo.

Z tym szybkim i wolnym ładowaniem to zazwyczaj jest tak, że coś trzeba zrobić z pinami danych, w niektórych urządzeniach zewrzeć, a w innych data+ przypiąć do masy przez odpowiedni rezystor. Obecnie zazwyczaj starcza zwarcie pinów danych, więc możesz albo zaopatrzyć się w taki kabelek, albo w gniazdku zlutować dwa środkowe styki.

Druga sprawa to zabezpieczenia. W tanich crapach siedzi trafo, 4 diody prostownicze i kondensatorek do filtrowania napięcia i tyle. Jeżeli da się to łatwo rozebrać to poprosiłbym o foty, zobaczymy co to za cudo chińskiej myśli technicznej.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...