marciniozo Posted June 27, 2021 Share Posted June 27, 2021 (edited) Jakie szkło na ekran możecie polecić do Poco f3? Jakie dobrze pasuje i się za bardzo "nie palcuje"? Folia fabryczna była kiepska. Czy 3MK jest OK? Edit Odpowiem sam sobie, byłem w punkcie GSM. Założono na ekran folię hydrożelową 3MK z powłoką oleofobową. Montaż "na mokro" (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Efekt bardzo dobry. Znacząca różnica na plus. Folia fabryczna - nie ma co porównywać. Szkło jakie miałem po niej (nazwy nie pamiętam) też znacznie gorsze. Teraz tego hydrożelu prawie nie widać. Dotyk działa dużo lepiej. I znacznie mniej się "palcuje". Ekran bardziej przejrzysty. Polecam. Uzupełnienie Jednak nie jest tak całkiem bez wad. Przyklejona super, dotyk działa bardzo dobrze. Niestety jednak też się "palcuje". Edited July 3, 2021 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaubpl Posted October 15, 2021 Share Posted October 15, 2021 W dniu 27.06.2021 o 14:14, marciniozo napisał: Jakie szkło na ekran możecie polecić do Poco f3? Jakie dobrze pasuje i się za bardzo "nie palcuje"? Folia fabryczna była kiepska. Czy 3MK jest OK? Edit Odpowiem sam sobie, byłem w punkcie GSM. Założono na ekran folię hydrożelową 3MK z powłoką oleofobową. Montaż "na mokro" (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Efekt bardzo dobry. Znacząca różnica na plus. Folia fabryczna - nie ma co porównywać. Szkło jakie miałem po niej (nazwy nie pamiętam) też znacznie gorsze. Teraz tego hydrożelu prawie nie widać. Dotyk działa dużo lepiej. I znacznie mniej się "palcuje". Ekran bardziej przejrzysty. Polecam. Uzupełnienie Jednak nie jest tak całkiem bez wad. Przyklejona super, dotyk działa bardzo dobrze. Niestety jednak też się "palcuje". Czy pamiętasz jaki dokładnie model tej folii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted October 15, 2021 Author Share Posted October 15, 2021 (edited) michaubpl, to byla folia 3MK ALL SAFE SILVER PROTECTION PLUS. Tak to się nazywało. Do tego dostałem rachunek z jedną wymiana/nową folią za 50% ceny. Ta, którą teraz mam naklejoną już tak się mocno nie palcuje, jednak w jednym z narożników troszkę się odkleiła. Minimalnie, jednak to widać. Byłem w punkcie i niby nic nie można z tym zrobić. Pytałem o szkło 3MK na Poco f3 - nie mają. Szkoda, bo na Mi9T mam naklejone już 1.5 roku i jest bardzo dobrze. Edited October 15, 2021 by marciniozo Link to comment Share on other sites More sharing options...
preston2009 Posted November 24, 2021 Share Posted November 24, 2021 Zamiast szkła mam Antymikrobowa folia ochronna do Xiaomi POCO F3 5G, 3mk SilverProtection+ Jest ok, nie palcuje się zbytnio. Folia sama się regeneruje po zarysowaniu. Nie wierzę że głębsze także. Dotyk wiadomo jak to folia po silniejszym dociśnięciu stawia opór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marciniozo Posted November 25, 2021 Author Share Posted November 25, 2021 No właśnie o tej folii do Poco F3 3mk SilverProtection+ napisałem wcześniej. Nie jest zła, ale do ideału to jej brakuje tak jak napisałem wyżej. Tym bardziej, że mało nie kosztowała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipcowy Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 żeby nałożyć tą folie to trzeba ściągnąć tą oryginalną czy jak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted January 29, 2022 Share Posted January 29, 2022 No tak, to chyba oczywiste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojted Posted April 10, 2022 Share Posted April 10, 2022 Kupiłem na naszym największym portalu zakupowym folię hydrożelową za 13.99 na przód i tył telefonu i jestem bardzo zadowolony. Praktycznie jej nie widać, nie czuję różnicy w dotyku i poślizgu palca po ekranie. Produkt chiński ale sposób naklejania jest bardzo wygodny. Po założeniu jest praktycznie niewidoczna i z przodu i z tyłu.Wysłane z Poco F3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trev79 Posted March 10 Share Posted March 10 Czy szkło opisywane jako full glue (chodzi o szkło z czarną ramka) jest bezpieczne i potem da się odkleić?Wysłane z mojego M2012K11AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts