Skocz do zawartości

dioda powiadomień nie sygnalizuje nieodebranego połączenia/przychodzących wiadomości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Właśnie zakupiłem Mi4 z XFS i wgrałem najnowszy rom Miui Polska.

Niestety nie działa dioda powiadomień w przypadku nieodebranych połączeń, przychodzących smsów, itp.

Dioda sama w sobie jest sprawna, gdyż świeci w przypadku podpięcia telefonu do ładowarki. Świeci też przy wyborze kolorów dla poszczególnych rodzajów powiadomień. I tu uprzedzę ewentualne zapytania: tak, dioda powiadomień jest włączona w ustawieniach  :)

Bardzo proszę o pomoc.

Edytowane przez Atq
Opublikowano

Rozumiem, że większość forumowiczów działa na najnowszym romie rozwojowym i nie zaobserowali tego typu problemów...

Opublikowano

Temat wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem.

Popraw proszę temat, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Opublikowano

nie zaobserowali tego typu problemów...

Najprawdopodobniej dla nikogo nie stanowi to problemu. A Ty chciałbyś, żeby wszystko działało...

Przetestuj wszystkie romy z kilku ostatnich miesięcy. Różnią się duperelami (nie ma ŻADNYCH ISTOTNYCH zmian), ale może wśród nich znajdziesz taki, na którym dioda działa. To chyba jedyny sposób.

Opublikowano

Rozumiem, że większość forumowiczów działa na najnowszym romie rozwojowym i nie zaobserowali tego typu problemów...

Działam na najnowszym ROMie. Po Twoim wpisie sprawdziłem działanie diody powiadomień. Działa jak powinna.

Może spróbuj zrobić wipe z recovery...?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Spróbuj zmienić kolory na zielony i czerwony.

JA mam na MI4 ustawione kolory czerwony (dla połączeń przychodzących) i zielony (dla sms) i wtedy działa.

Jak wybierałem inne kolory (np różowy czy fioletowy)  to dioda powiadomień nie chciała sygnalizować nieodebranych rozmów czy smsów.

A dodatkowo upewnij się, że nie masz zainstalowanej jakiejś aplikacji odczytującej smsy zaraz po przyjściu, czy też do zarządzania połączeniami.

Wtedy też telefon może "rozumieć" że sms został odczytany, czy historia połączeń przejrzana.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...