sasza100 Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Mam pytanko,mam taki problem w pracy i szukam porady co robić w przypadku gdyż jeżeli mam płacone za 7h a pracodawca nie przestrzega czasu pracy i wciska specjalnie na chama jeszcze dodatkowe zlecenia gdyż tak naprawde za nadgodziny nie mam płacone?co też moge zrobić w takim przypadku??
frrancuz Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Brutalnie? Zmień pracę. Dajesz się dymać. Poprawniej? Musi płacić za nadgodziny, od tego jest kodeks pracy. Dogadają się z nim, zwolnij się albo podaj go do sądu. Takie masz opcje.
marcin19883 Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 Przede wszystkim nagrywaj rozmowy z szefem. Rządaj zapłaty nadgodzin. A jak cię zwolni to idz do sądu. Poczytaj w necie takie hasła jak "sąd pracy", "łamanie praw pracownika"
brawo Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 12 godzin temu, marcin19883 napisał: A jak cię zwolni to idz do sądu. Po co? Z czym? Tak jak mówi przedmówca. Zmienić pracę skoro warunki są bee.
Rekomendowane odpowiedzi