MaxPrime Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam! Przed chwilą ibuygou.com na swoim oficjalnym "fanpejdżu" ogłosiło otwarcie nowego sklepu Xiaomi w Polsce. We're glad to introduce our distributor, http://sklepxiaomi.pl, our exclusive sales partner in Poland. Let's give a warm welcome to sklepXIAOMI. Emotikon smile Thanks,ibuygou.com team http://sklepxiaomi.pl/ Ceny jednakże są bardzo mocno zaporowe ... taniej wychodzi kupno na XFS lub ibuygou. Przykładowo MiBand na XFS kosztuje 78 zł + 17 zł przesyłka, a na Sklep Xiaomi 129 zł! nie wliczając w to przesyłki. Co sądzicie o nowym sklepie?
Marvinka Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Co sądzicie o nowym sklepie? http://miuipolska.pl/forum/topic/5068-nowy-sklep-w-europie/page-2?hl=sklepxiaomi#entry57441
MaxPrime Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2015 No i mnie ubiegli haha, a myślałem, że dam jakiegoś "njusa"
Acid Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Tam dają pisemną gwarancję, będzie live chat i serwis. Wysłane z MI Note
MaxPrime Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2015 A czy sprzęt zakupiony na XFS i ibuygou będzie mógł być serwisowany w Polsce za pośrednictwem sklepxiaomi.pl ?
X-SKLEP Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 (edytowane) A czy sprzęt zakupiony na XFS i ibuygou będzie mógł być serwisowany w Polsce za pośrednictwem sklepxiaomi.pl ? Nie będzie. Chyba ze pogwarancyjnie i platnie Edytowane 1 Czerwca 2015 przez Accessories 4 You
MaxPrime Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2015 No to lipa, bo skoro kupimy coś na ibuygou którego partnerem jest właśnie sklepxiaomi to powinni bezproblemowo załatwiać gwarancje.
X-SKLEP Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 No to lipa, bo skoro kupimy coś na ibuygou którego partnerem jest właśnie sklepxiaomi to powinni bezproblemowo załatwiać gwarancje. Jak sam zauwazyles to jest partner = bierze od IBG sprzet i moze poslugiwac sie logotypem ale to jest osobna firma i daje gwarancje na to co sama sprzeda. Gdyby to byl oddział / filia to można by bylo u nich zalatwiac gwarancje. Zle podchodzisz do slowa partner.
Acid Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Serwis jest u mnie i każdy sklep może lub będzie to robić. Co innego tak zwana gwarancja. To decyzja sklepu bo to oni ponoszą koszty. Ja naprawiam co dostane i za co zostanie zapłacone. Wysłane z MI NoteJak sam zauwazyles to jest partner = bierze od IBG sprzet i moze poslugiwac sie logotypem ale to jest osobna firma i daje gwarancje na to co sama sprzeda. Gdyby to byl oddział / filia to można by bylo u nich zalatwiac gwarancje. Zle podchodzisz do slowa partner. Akurat sklepXiaomi.pl też chce ze mną serwisowac. Nawet zamowia kuriera do klienta. Wysłane z MI Note
Rafi Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Ceny rzeczywiście zaporowe. Ja jednak zostanę przy ściąganiu sprzętu bezpośrednio z Chin. Tapnięte z Xiaomi MI3W.
Acid Opublikowano 1 Czerwca 2015 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Docelowa grupa klientów jest inna. Te telefony kupują także grupy ludzi np pracowników firm, firmy a kiedyś może i duże sieci. Są tacy co nie umieją kupić w Chinach, gadać po angielsku. Cena wyższa ale support jako tako lepszy. Wysłane z MI NoteNie będzie. Chyba ze pogwarancyjnie i platnie Będzie. Zależy co rozumieć przez serwis. Gwarancji może udzielić sklep i serwisowac we Wrocławiu. Wysłane z MI Note
Kewi Karlos Opublikowano 2 Czerwca 2015 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Witam! Przed chwilą ibuygou.com na swoim oficjalnym "fanpejdżu" ogłosiło otwarcie nowego sklepu Xiaomi w Polsce. http://sklepxiaomi.pl/ Ceny jednakże są bardzo mocno zaporowe ... taniej wychodzi kupno na XFS lub ibuygou. Przykładowo MiBand na XFS kosztuje 78 zł + 17 zł przesyłka, a na Sklep Xiaomi 129 zł! nie wliczając w to przesyłki. Co sądzicie o nowym sklepie? Od kilku dni mam już towar zakupiony w tym sklepie. Na tej podstawie mogę napisać, że są rzetelni (komuś nawet chciało się o 3 w nocy wpychać przesyłkę do paczkomatu). Nie ma problemu w nawiązywaniu z nimi kontaktu. Sklep działa odrobinę dłużej niż wynikało to by z ogłoszenia iBuygou. Ceny faktycznie są wyższe, ale pozbawione "granicznego stresu". Na marginesie, wagę kupiłem po bardzo atrakcyjnej cenie.
Buriza Opublikowano 3 Czerwca 2015 Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Oczywistym jest, że ceny będą wyższe, ponieważ jest to pośrednik pośrednika (ibuygou). Łańcuch wygląda w następujący sposób: 1. Producent (Xiaomi)--->2. Pośrednik nr.1 (ibuygou)--->3. Pośrednik nr.2 (opisywany sklep)---> 4. Klient. Po drugie i najważniejsze - ceny ZAWSZE będą wyższe niż zakupu od pośrednika w Chinach, ponieważ legalna firma w Europie (wystawiająca paragon/fakturę) musi opłacić szereg podatków oraz ponosi multum innych kosztów. Więc nie bardzo rozumiem rozczarowanie osób przez "zaporowe ceny". Nie wiem czego co niektórzy się spodziewali. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez Buriza
jozek Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Dla mnie jest OK. Kupując na firmę wychodzi tak jak z chin.A może lepiej.Gwarancją 2 lata się cieszymy.
Bloodaxis Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Witam! Przed chwilą ibuygou.com na swoim oficjalnym "fanpejdżu" ogłosiło otwarcie nowego sklepu Xiaomi w Polsce. http://sklepxiaomi.pl/ Ceny jednakże są bardzo mocno zaporowe ... taniej wychodzi kupno na XFS lub ibuygou. Przykładowo MiBand na XFS kosztuje 78 zł + 17 zł przesyłka, a na Sklep Xiaomi 129 zł! nie wliczając w to przesyłki. Co sądzicie o nowym sklepie? Nie jest nowy ponad pół roku temu kupiłem u nich słuchawki piston2 i mikey'a i jestem mega zadowolony towar oryginalny szybką dostawa ostatnio brałem flipcase 'a do mi4 i szklo ceny mają owszem zaporowe. Ale towar 100% jak do tej pory. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
MaxPrime Opublikowano 12 Października 2015 Autor Opublikowano 12 Października 2015 Nie jest nowy ponad pół roku temu kupiłem u nich słuchawki piston2 i mikey'a i jestem mega zadowolony towar oryginalny szybką dostawa ostatnio brałem flipcase 'a do mi4 i szklo ceny mają owszem zaporowe. Ale towar 100% jak do tej pory. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Czemu cytujesz post z 1 Czerwca? Odpowiedzi padły już bardzo dawno, a Ty to odkopujesz... Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Bloodaxis Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Przepraszam nie zobaczyłem daty i zorientowałem się dopiero po wyslaniu Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
MaxPrime Opublikowano 12 Października 2015 Autor Opublikowano 12 Października 2015 Przepraszam nie zobaczyłem daty i zorientowałem się dopiero po wyslaniu Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Nic nie szkodzi Tylko się trochę zdziwiłem heh Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
Bloodaxis Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 Ale i tak sklep jest od dawna i niekojarze. Info o współpracy z ibuygu Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
MaxPrime Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Info zamieszczone o tym było zamieszczone przez ibuygou (cytat pierwszy post). Ale mniejsza o większość Sklep jest ogólnie bardzo fajny i realizacja zamówień ekspresowa.
Rekomendowane odpowiedzi