Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Jestem zmuszony do wymiany całego ekranu w moim telefonie. Niestety, jak się okazuje cena zakupu w oficjalny sposób (ibuygou) nie wchodzi w rachubę, gdyż wiązałoby się to z kosztem 100$, co przy obecnym kursie daje jakieś 380zł. Znalazłem zdecydowanie korzystniejsze oferty na aliexpress (30-35$) i zastanawiam się, czy by nie skorzystać. Szczególnie zaciekawiła mnie ta: http://www.aliexpress.com/item/Best-Price-For-Xiaomi-2-2S-M2-M2s-Mi2-Mi2s-LCD-Display-Digitizer-frame-Replacement-M2/1999726564.html. W związku z tym moje pytanie. Kupował ktoś w ten sposób i mógłby polecić sprzedawcę, który na 100% ma oryginalne produkty w cenie ~30$? 

Edytowane przez g-ryznar
Opublikowano

Nie otwiera mi aukcji. Po pierwsze - ibuygou to nie sposób oficjalny i nie jest to część oryginalna, o czym już się toczyła dyskusja w innym temacie. Oryginalny ekran w naszych szerokościach geograficznych możesz mieć tylko z rozbiórki oryginalnego telefonu. Na aliexpress czy na ibuygou masz tylko zamienniki - lepsze bądź gorsze. Jeśli ibuygou nie wchodzi w grę to szukasz na aliexpress ekranu z dobrymi opiniami i kupujesz - proste. Ja tak robiłem. Nigdy na tym źle mnie wyszedłem. Gdybym w swoim mi3 rozbił ekran to bym na 100% kupił na aliexpress od dobrego sprzedawcy. Teraz chodzą poniżej $50

http://www.aliexpress.com/item/Original-LCD-Display-touch-Screen-Digitizer-FOR-Xiaomi-2-2S-M2-M2s-Mi2-Mi2s-xiao-mi/1453655548.html

Od tego gościa brałem kiedyś wyświetlacz do Lenovo. Było szybko, tanio i bezproblemowo.

Opublikowano

Nie otwiera mi aukcji. Po pierwsze - ibuygou to nie sposób oficjalny i nie jest to część oryginalna, o czym już się toczyła dyskusja w innym temacie. Oryginalny ekran w naszych szerokościach geograficznych możesz mieć tylko z rozbiórki oryginalnego telefonu. Na aliexpress czy na ibuygou masz tylko zamienniki - lepsze bądź gorsze. Jeśli ibuygou nie wchodzi w grę to szukasz na aliexpress ekranu z dobrymi opiniami i kupujesz - proste. Ja tak robiłem. Nigdy na tym źle mnie wyszedłem. Gdybym w swoim mi3 rozbił ekran to bym na 100% kupił na aliexpress od dobrego sprzedawcy. Teraz chodzą poniżej $50

http://www.aliexpress.com/item/Original-LCD-Display-touch-Screen-Digitizer-FOR-Xiaomi-2-2S-M2-M2s-Mi2-Mi2s-xiao-mi/1453655548.html

Od tego gościa brałem kiedyś wyświetlacz do Lenovo. Było szybko, tanio i bezproblemowo.

Nie do końca. Teraz mam oryginały wyświetlaczy. Przynajmniej tak pisze dostawca. Do takiego np Mi3 można kupić 3 wersje ekranów: original, high quality i OEM. Ja mam original.

Wysłane z MI Note

Opublikowano

Niestety Acid, ale, gdy cały telefon można kupić za ~700zł na allegro, to wydanie prawie 400zł na wyświetlacz słabo się kalkuluje. Jak bym sobie mógł pozwolić na ibuygou, raczej bym się nie zastanawiał.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, pozwolę sobie odgrzebać temat - czy ktoś może mi polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawce kompletnego zestawu Wyświetlacz ramka digitizer dla mi2s (niestety Acid już nie ma). Na oryginał z gorilla glass pewnie nie ma co liczyć - ale może coś ktoś?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam jedną sztukę i chyba oryginał bo folia fabryczna. Nie mam jak sprawdzić jego działania bez telefonu. Ważne by po wymianie sprawdzić działanie czujnika bo może się nie przyjąć i czujnik mimo kalibracji będzie zasłonięty.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...