Voegen Posted February 15, 2021 Share Posted February 15, 2021 (edited) Witam kupilem dzisiaj pro2 Z drugiej reki i mam problem z polaczeniem Telefon (aplikacja xiaomi home z hulajnoga ) komunikat urzadzenie sparowane przez innego uzytkownika, najpierw rozlacz czy idzie to jakos ominac ?? hard reset niepomaga Edited February 16, 2021 by Voegen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted February 16, 2021 Share Posted February 16, 2021 Możesz spróbować kombinacji chyba że była robiona bo nie wiem co masz na myśli pisząc hard reset hulajnogi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tidnes Posted February 17, 2021 Share Posted February 17, 2021 Dnia 15.02.2021 o 18:34, Voegen napisał: czy idzie to jakos ominac ?? Poprosić poprzedniego właściciela o usunięcie hulajnogi z jego konta Mi. Jak mi się widzi nr seryjny hulajnogi (kontrolera) jest powiązany z jakimś kontem na serwerach Xiaomi i dlatego widzisz ten komunikat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 Nie wiem czy nie będzie konieczne wcześniejsze połączenie hulajnogi z danym kontem żeby z niego ją usunąć. Sprawa może wyglądać jak z komponentami eko systemu ale mogę się mylić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voegen Posted February 18, 2021 Author Share Posted February 18, 2021 Dnia 17.02.2021 o 08:53, Tidnes napisał: Poprosić poprzedniego właściciela o usunięcie hulajnogi z jego konta Mi. Jak mi się widzi nr seryjny hulajnogi (kontrolera) jest powiązany z jakimś kontem na serwerach Xiaomi i dlatego widzisz ten komunikat. Jak by byla taka mozliwosc to bym tu nie pisal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vergiliusz Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 A jak ten hard reset był robiony? Ewentualnie pozostaje użyć alternatywnych aplikacji jak m365 dashboard jeżeli jest na iOS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 Po tych wszystkich aktualizacjach od Xiaomi, pojazd musi odłączyć od swojego konta poprzedni użytkownik. Czytając wyżej, to nie ma takiej opcji, więc masz dwie możliwości: 1. nie używać apki od Xiaomi - są inne lub 2. wymiana kontrolera lub zmiana jego numeru seryjnego (ale takiego poradnika nie będę tutaj dawał, ani nigdzie, sam sobie poszukaj) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kakauko Posted January 23, 2022 Share Posted January 23, 2022 Dnia 15.02.2021 o 18:34, Voegen napisał: komunikat urzadzenie sparowane przez innego uzytkownika, najpierw rozlacz czy idzie to jakos ominac ?? Żeby to ominąć zmień region na Brazylia 😉, wtedy nastąpi również zmiana serwerów i hulajnoga połączy się z MiHome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jesionman Posted November 28, 2022 Share Posted November 28, 2022 uszanowanie, czy faktycznie to rozwiązało temat gdyż nie widzę puenty ? ✔️? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Battery_Saver Posted November 29, 2022 Share Posted November 29, 2022 tak to rozwiązuje problem, lecz oczywiście w aplikacji nie będziesz widział urządzeń dodanych do innego regionu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts