Pablo 365 pro 2 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Opublikowano 2 Stycznia 2021 Witam. Mam problem z hulajnogą Xiaomi 365 pro 2. Tempomat nie działa, a w aplikacji nie ma możliwości, aby go uruchomić. Co należy zrobić, aby działał tempomat? Pozdrawiam
0 Tidnes Opublikowano 6 Stycznia 2021 Opublikowano 6 Stycznia 2021 Dnia 2.01.2021 o 11:53, Pablo 365 pro 2 napisał: Tempomat nie działa, a w aplikacji nie ma możliwości, aby go uruchomić Funkcja tempomatu została usunięta przez Xiaomi w aktualizacji sterownika (ESC) od wersji 2.2.9 z powodu wymagań nałożonych przez Niemieckie prawo. 1
0 bubuu77 Opublikowano 8 Stycznia 2021 Opublikowano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Być może pomogę.Po aktualizacji softu w m365 pro do softu v1.7.1 utraciłem możliwość wglądu lub robienia zmian w hulajce w kilku apkach do tego przeznaczonych nie wiem jak jest w wersji pro2 ale 5 stycznia wyszła nowa aktualizacja aplikacji m365 tools i po tym moge już ponownie dokonywać zmian w tym dotyczących tempomatu jak i jest podgląd innych parametrów.Warto sprawdzić.Edit :inne dedykowane aplikacje po aktualizacjach które wyszły w połowie stycznia dają możliwość np włączenia tempomatu. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez bubuu77 Poprawa 1
0 Tidnes Opublikowano 29 Stycznia 2021 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Dnia 8.01.2021 o 21:40, bubuu77 napisał: nowa aktualizacja aplikacji m365 tools i po tym moge już ponownie dokonywać zmian w tym dotyczących tempomatu Dobra wiadomość dla kochających aktualizacje. Wyglada na to że, programiści z Xiaomi poszli na skróty.
0 PROSTOnaNIBY Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 (edytowane) dzisiaj odbieram 2 pro. czy mam się obawiać brakującego tempomatu i ograniczenia prędkości do 20kmh? z tego co czytałem niektorzy mają jeszcze problem z pokazywaniem zasięgu i widza tylko 30km (błąd oprogramownia najprawdopodobniej). dodatkowo czy aktualizować od razu ją tak jak aplikacja podpowiada? Edytowane 24 Czerwca 2021 przez PROSTOnaNIBY
0 Tidnes Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Nie pisz proszę tych samych pytań w wielu wątkach. Odpowiedzi tu
0 Pablo 365 pro 2 Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Dziękuję koledze Tidnes. Kłopot rozwiązany. Aby tempomat działał w Pro 2 należy wrócić do starszej wersji drv - 223, ja zrobiłem to za pomocą aplikacji downG. Teraz działa. Pozdrawiam
0 ola_kasz Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 A jakbyś miał wytłumaczyć kobiecie jak to zrobić? Zainstalować aplikacje downG i co dalej? Krok po kroku... Bardzo proszę i z góry wielkie dzięki
0 Battery_Saver Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 dla hulajnogi M365 PRO 2: - instalujesz aplikację do flashowania, na przykład: DOwnG - stąd: https://miuipolska.pl/forum/topic/55018-drv-ble-bms-recovery-pro-2-ratunkowe-pliki-do-wgrania-kompatybilne-z-wersją-pro-2/ pobierasz plik DRV 2.2.3 - włączasz hulajnogę - uruchamiasz aplikację - wybierasz z listy dostępnych urządzeń swój pojazd - aby połączyć się z aplikacją może być wymagane naciśnięcie przycisku zasalania hulajnogi, ale o tym poinformuje Cie aplikacja - gdy się połączysz, pokażą się parametry pojazdy takie jak wersja oprogramowania różnych podzespołów i inne - na dole naciskasz OPEN BIN i wskazujesz pobrany plik z punktu drugiego - naciskasz: FLASH - czekasz na zakończenie procesu GOTOWE
0 esk2 Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 W dniu 26.08.2021 o 19:17, Battery_Saver napisał: dla hulajnogi M365 PRO 2: - instalujesz aplikację do flashowania, na przykład: DOwnG - stąd: https://miuipolska.pl/forum/topic/55018-drv-ble-bms-recovery-pro-2-ratunkowe-pliki-do-wgrania-kompatybilne-z-wersją-pro-2/ pobierasz plik DRV 2.2.3 - włączasz hulajnogę - uruchamiasz aplikację - wybierasz z listy dostępnych urządzeń swój pojazd - aby połączyć się z aplikacją może być wymagane naciśnięcie przycisku zasalania hulajnogi, ale o tym poinformuje Cie aplikacja - gdy się połączysz, pokażą się parametry pojazdy takie jak wersja oprogramowania różnych podzespołów i inne - na dole naciskasz OPEN BIN i wskazujesz pobrany plik z punktu drugiego - naciskasz: FLASH - czekasz na zakończenie procesu GOTOWE czy powyzszy frash powoduje utrate gwarancji na hulajnoge?
0 Battery_Saver Opublikowano 20 Lipca 2022 Opublikowano 20 Lipca 2022 tak z zapisów gwarancji: Cytat Xiaomi nie gwarantuje, że działanie Produktu będzie nieprzerwane lub wolne od błędów. gwarancja nie ma również zastosowania do: (a) Uszkodzeń spowodowanych działaniem natury lub siły wyższej, na przykład uderzeniem pioruna, tornadem, powodzią, pożarem, trzęsieniem ziemi lub innymi przyczynami zewnętrznymi; (b) zaniedbania; (c) wykorzystania komercyjnego; (d) zmian lub modyfikacji jakiejkolwiek części Produktu; (e) Uszkodzeń spowodowanych użyciem z produktami innymi niż Xiaomi; (f) Uszkodzeń spowodowanych wypadkiem, nadużyciem lub niewłaściwym użyciem; (g) Uszkodzeń spowodowanych eksploatacją Produktu w sposób wykraczający poza dozwolone lub zamierzone zastosowania opisane przez Xiaomi lub przy niewłaściwym napięciu lub zasilaniu; (h) Uszkodzeń spowodowanych usługami (w tym naprawami, aktualizacjami i rozszerzeniami) wykonywanymi przez osoby niebędące przedstawicielami Xiaomi; (i) Nieprzestrzegania instrukcji dotyczących użytkowania Produktu; lub (j) Normalnego zużycia.
0 XTeK Opublikowano 9 Października 2022 Opublikowano 9 Października 2022 W dniu 20.07.2022 o 20:37, esk2 napisał: czy powyzszy frash powoduje utrate gwarancji na hulajnoge? Nie powoduje utraty gwarancji jeżeli zainstalujesz oprogramowanie i będzie ono działało. Jeżeli zaś wgrasz je błędnie i ubijesz pojazd wtedy jak kolega wyżej napisał masz problem. Hulajkę z tak zainstalowanym i działającym oprogramowaniem można oddać na gwarancji jeżeli zepsuje się inny element podlegający jej lub sterownik albo moduł Ble. Oprogramowanie które wgrywasz to starsza wersja i nie jest modyfikowana więc jest to oprogramowanie w 100% zgodne z hulajką. Nie każdy robi updejty więc niema obaw że straci się gwarancję. Jedynie dobrze ma być wgrane i działać jak na początku napisałem.
Pytanie
Pablo 365 pro 2
Witam.
Mam problem z hulajnogą Xiaomi 365 pro 2. Tempomat nie działa, a w aplikacji nie ma możliwości, aby go uruchomić. Co należy zrobić, aby działał tempomat?
Pozdrawiam
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi