Skocz do zawartości

POCO X3 NFC - MIUI 12 Polska / Xiaomi.eu stabilne - 12.0.6.0.QJGMIXM - Android 10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 NFC (nazwa kodowa: surya).

Link do pobierania ROMu:

https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv12/xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V12.0.6.0.QJGMIXM_v12-10.zip/download

Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku.

Opublikowano

Czy w tym romie launcher jest od Miui czy Poco? Ewentualnie czy będzie problem jak zainstaluje sobie Poco launcher ze sklepu Google? 

Opublikowano

Changelog w telefonie bardzo lakoniczny:

System
Optymalizacje i poprawki, a także aktualizacja tłumaczeń.

No i chyba odpuszczę tę aktualizację. Chyba, że ktoś zrobi i podzieli się spostrzeżeniami.

Opublikowano (edytowane)

Ale domyślnie jest launcher Miui?  A propos możecie mi powiedzieć czy w wersjach stabilnych działają płatności NFC, safety net w Magisku na zielono? ViperFx też działa? TWRP jest na stałe czy żeby coś wgrać trzeba się bawić przez Adb i linie komend? Titanium Backup działa? Generalnie zależy mi na tych rzeczach najbardziej no i oczywiście Miui dialer i sms bo od Google są wstretne :(

Edytowane przez drabollo
Opublikowano
43 minuty temu, drabollo napisał:

Ale domyślnie jest launcher Miui?  A propos możecie mi powiedzieć czy w wersjach stabilnych działają płatności NFC, safety net w Magisku na zielono? ViperFx też działa? TWRP jest na stałe czy żeby coś wgrać trzeba się bawić przez Adb i linie komend? Titanium Backup działa? Generalnie zależy mi na tych rzeczach najbardziej no i oczywiście Miui dialer i sms bo od Google są wstretne :(

• POCO Launcher, prawie to samo.
  • TWRP wgrywasz samemu.
  • Titanium Backup działa jak masz roota.
  • Żeby mieć roota wgrywasz Magisk.
  • Jak zaczniesz grzebać w Magisk to trzeba się pobawić, żeby mieć safetynet.
  • NFC działa.
  • Dialer i SMSy są od Xiaomi.
  • Adb przydaje się do szybkiego wrzucenia TWRP, wystarczy Minimal ADB.

Szczegóły co i jak znajdziesz w tutorialach na forum: https://miuipolska.pl/forum/forum/15-tutoriale/

Opublikowano (edytowane)

Dzięki. Jestem na narazie na oficjalnym Romie z odblokowanym bootloaderem wgranym Magisk. Myślałem że znajdę jakąś paczkę żeby przeinstalowac dialer Miui ale nie mogę znaleźć i dlatego zdecydowany jestem na Xiaomi.eu Skoro twierdzisz że wszystko działa to tylko znajdę procedurę wgrywania i do dzieła ;-) ps a moduł ViperFx w Magisku działa? Bo to mój musi have. 

Edytowane przez drabollo
Opublikowano (edytowane)

NA 12.04 wszystko dziala jak ogarniasz temat terminala, magiska i niektorych modulow. Generalnie wszystko da sie zrobic tak aby dzialalo. Mam safety net, platnnosci NFC, viperFX i duzo innych rzeczy.

Edytowane przez OutSideR
Opublikowano

Witam, coś sknociłem albo czegoś nie zrobiłem... w Mi8 nie miałem problemu ale teraz w POCO X3 nfc odblokowałem bootloader, wgrałem twrp i problem mam z wgraniem rom xiaomi.eu miuipolska...
Tj. po podłączeniu do kompa telefon jest widoczny w kompie ale nie mogę tam wgrać romu. w Mi8 jak robiłem to chyba było widać folder TWRP czy jakoś tak a tu nic nie mogę zrobić. podpowie ktoś co ominąłem?

Opublikowano (edytowane)

Wrzuć ROM na kartę pamięci ewentualnie ja robiłem tak że uruchamial mi się telefon do momentu konfiguracji i mogłem wrzucić już co chce na jego pamięć.

Miałem identycznie z Mi8 poszło gładko a z Poco spędziłem 2 dni i nie mogę się pozbyć szyfrowania mimo że format data zrobione a dodatkowo nie chce działać NFC bo Google Play odrzuca ze względu na modyfikację. Odblokowany jest bootloader i wgrane stabilne miu, nic więcej. Na Mi8 działa tak bez problemu.

Edytowane przez Gruchi
Opublikowano

Ktoś kto używa tego Romu może potwierdzić lub zaprzeczyć że dźwięk stereo jest odtwarzany z tą samą glosnoscia na obydwu głośnikach? Podobno zostało to wyeliminowanie właśnie w Romie 12.0.6. A jak działa słuchawka podczas rozmowy? Dalej za głośno daje i wszyscy naokoło słyszą co mówi nasz rozmówca? 

Opublikowano

Grają równiej, różnica jest mniejsza niż na poprzednich, bo wcześniej dominował głośnik dolny. O rozmowach to Ci nie odpiszę, bo przestałem na to reagować dawno temu.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...