HubiBubi Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Witam, czy macie problemy z zasięgiem sieci komórkowej w redmi note 9 pro ? Mam wrażenie, że na poprzednim redmi note 5 pro zasięg było o niego lepszy, zwłaszcza w budynkach, teraz to jest dramat. Sieć Orange jakby co . Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
pobutek Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 Ja mam dziwne problemy na note9s z miuipolska. Wjeżdżając np. do Bydgoszczy tracę całkowicie zasięg i nie chce znaleźć sieci. Muszę ręcznie przeszukiwać sieć. A o dostępie internetu na trasie z nad morza do Bydgoszczy nie wspomnę. Ogólnie dziwnie chodzi internet. Chodzi szybko a za chwilę powoli jak mół. Tragedia. Na mi9t tego nie było. Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka
HubiBubi Opublikowano 3 Listopada 2020 Autor Opublikowano 3 Listopada 2020 @pobutek ja mam dokładnie tak samo. Raz działa jak szalony na 1 kresce zasięgu a raz na połowie nie chce w ogóle się nic wczytać, myślałem że to wina Orange bardziej, ale po twoim poście to chyba stwierdzam, że to wina telefonu. Ktoś jeszcze to ma?Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
kawosz636 Opublikowano 3 Listopada 2020 Opublikowano 3 Listopada 2020 U mnie to samo na karcie plusa, miałem zasięg LTE chyba 3/5 kresek, a strona wyczytała się na pasku do połowy, i zaprzestała, i tak kilka razy mimo odświeżenia, włączyłem tryb samolotowy i na nowo to samo, po minucie chyba nagle się odcięło jak ręcznie zaznaczyłem by łączył się z tylko z 3g , na 3g zaczęło działać , a potem przełączyłem by łączył się preferowane LTE , wskoczył na LTE i już net też wrócił , dziwne...
HubiBubi Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 Największa zagadka telefonu Xiaomi redmi note 9 pro na screenach. Taki sam zasięg, dwie różne lokalizacje, ktoś ma jakiś pomysł? Reklamacja ? Masakra to jest !Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
HubiBubi Opublikowano 4 Listopada 2020 Autor Opublikowano 4 Listopada 2020 To samo miejsce gdzie była prędkość 1.95 mb/s po zmianie etui na to od Xiaomi oraz zmianie slotu dla karty SIM. Nie wiem co bardziej pomogło, będę testował i dawal znać Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
kawosz636 Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Ciekawe, dzis do pracy wziąłem Samsunga Galaxy j6 2017, karta plus, w miejscu gdzie mam słaby zasięg i z LTE przełącza mi na 3G internet , Samsung tak samo się przełącza na 3G ALE, internet jest o wiele szybszy, jednoczenie YouTube w tle plus przeglądanie stron na 3G, kiedy na xioami w tym miejscu na 3G ledwie YouTube chodził , przeglądanie stron też było ciężkie , czyżby w Xiaomi słabszy nadajnik i słabiej zbiera sygnał sieci lub brakuje jakiś częstotliwości
pobutek Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Napewno seria note9s ma słabszą powiedzmy antenę odbiorczą przedtem miałem mi9t i nie było takich dziwnych problemów. Szczególnie obserwuje w pracy gdzie w jednym budynku zawsze miałem internet z plusa a teraz ledwo działa. Po przełączeniu na Play działa. Najlepsze jest to że 500m dalej jest sytuacja odwrotna. Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka
FromWP Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 18 minut temu, pobutek napisał: przedtem miałem mi9t i nie było takich dziwnych problemów. Z jakiego powodu zmieniłeś Mi9T na RN9S? Z reguły seria Mi ma lepsze modemy i obsługuje, agreguje więcej pasm od Redmi.
pobutek Opublikowano 5 Listopada 2020 Opublikowano 5 Listopada 2020 Nie zmieniłem.... spadł i pękł wyświetlacz . Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka
HubiBubi Opublikowano 5 Listopada 2020 Autor Opublikowano 5 Listopada 2020 Zmieniłem na 3G i internet śmiga jak szalony Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
LeBomB Opublikowano 14 Listopada 2020 Opublikowano 14 Listopada 2020 (edytowane) Dnia 4.11.2020 o 17:07, HubiBubi napisał: To samo miejsce gdzie była prędkość 1.95 mb/s po zmianie etui na to od Xiaomi oraz zmianie slotu dla karty SIM. Nie wiem co bardziej pomogło, będę testował i dawal znać Może być wiele przyczyn. W czasie jak zmieniałeś slot karty SIM mogło ci zalogować do innego nadajnika w okolicy, mogło zmienić się obciążenie sieci, można tak sobie gdybać w zasadzie w nieskończoność, bo nie wiemy co się dzieje od strony operatora. Edytowane 14 Listopada 2020 przez mrosi Nie przewalamy bezmyślnie obrazków z cytowanej zawartości...
kawosz636 Opublikowano 24 Listopada 2020 Opublikowano 24 Listopada 2020 Orientuje się ktoś z Was jak sprawdzić czy telefon obsługuje LTE B20 , jakąś apka ? Tel. Kupiony w euroagd, dystrybutor also polska
LeBomB Opublikowano 25 Listopada 2020 Opublikowano 25 Listopada 2020 Wejdź w ustawienia->o telefonie->wszystkie parametry i tam masz sekcję "model" i np. napisane M2003J6B2G Wchodzisz tu link wyszukujesz Redmi note 9 pro i szukasz po symbolu modelu i będzie tabela co obsługuje Twój model. W praktyce tylko M2003J6B2G w wersji 64 GB jak i 128 GB potrafi obsłużyć wszystkie pasma LTE. Jak wiesz, że telefon powinien być w zasięgu B20 to sprawdź to jakąś aplikacją, np. LTE Discovery czy podobną i tam jest na które pasmo jest zalogowany telefon. Mój np. obecnie na 7.
kawosz636 Opublikowano 26 Listopada 2020 Opublikowano 26 Listopada 2020 Ok udało się, pobralem cell info, i na karcie Orange połączyło mnie z B20 akurat, na Orange ogólnie lepszy zasięg mam niż na plusie
Satanistov Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Wziąłem 2 telefony. Redmi 9 i Redmi Note 9 pro. Jeden i drugi w Orange ustawione na pobieranie danych mobilnych. Leżały obok siebie. Pro ustawiony na 3G a redmi 9 na LTE. Pro przeszedł speed test a 9 nawet nie mógł się połączyć z netem. Ogólnie to mieszkam na wsi i Orange ma słaby zasięg. Pro ustawiony na 3G bo na LTE restartuje się co chwilę przy włączonej lokalizacji. Mi tam wystarczy. Nie chcę mi się bawić w gwarancje
Netoper Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 Jak jest słaby zasięg to nie dziwota, że LTE kuleje.Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Satanistov Opublikowano 18 Grudnia 2020 Opublikowano 18 Grudnia 2020 13 minut temu, Netoper napisał: Jak jest słaby zasięg to nie dziwota, że LTE kuleje. Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Słaby bo mieszkam na wsi. Orange tu słabo działa
pobutek Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 Po zaktualizowaniu do miui12 macie lepszy zasięg? Mi się wydaje że działa stabilniej i nie rwie aż tak połączeń jak przedtem. Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka
Satanistov Opublikowano 19 Grudnia 2020 Opublikowano 19 Grudnia 2020 48 minut temu, pobutek napisał: Po zaktualizowaniu do miui12 macie lepszy zasięg? Mi się wydaje że działa stabilniej i nie rwie aż tak połączeń jak przedtem. Wysłane z mojego Redmi Note 9S przy użyciu Tapatalka Też mi się tak wydaje. Zresztą dom mam bardzo dobrze izolowany więc czasem mam zasięg na full a czasem 1 kreska
Kanio Opublikowano 11 Stycznia 2021 Opublikowano 11 Stycznia 2021 ogólnie orange jest bardzo słaba siecia wiem z własnego przekonania ze nadajników mało maja na wsiach jestem w play i zasieg mam wszędzie
Rekomendowane odpowiedzi