Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

zainstalowałem wczoraj przez Twrp MIUI v.6, ale średnio mi się podoba i chciałem dzisiaj wrócić do v.5 przez kopię zapasową, ale nie mogę zainstalować Twrp. MiRecovery wywala błąd przy 24%.

Chciałem zainstalować przy okazji CM 12.1.

Czy mam zrobić wipe all i zmienić nazwę pliku z CM na update.zip i instalować z poziomu MiRecovery, czy coś innego mam zrobić? Jakie dane przy tym utrać, coś z karty pamięci?

Dzięki

Opublikowano (edytowane)

Mam podobną sytuację próbuje wgrac twrp prze aktualizacje w miui v6 i również błąd przy 24%. Może przez twrp manager ze sklepu play?

Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka

OK poradziłem sobie tak jak wcześniej napisałem. Zainstaluj twrp manager ze sklepu play. Później tylko trochę poklikasz i zainstaluje się twrp. Uruchom go później wipe all i instalujesz z pliku cm

Edytowane przez igoor1983
  • Like 1
Opublikowano

Też miałem błąd przy instalacji TWRP przez recovery I przez apke TWRP manager ze sklepu play, ściągnij apke że sklepu o nazwie RASHR to też manager ale u mnie dał radę zainstalować TWRP. Poradnik co i jak na YouTube wpisz rashr i gość wyjaśnia co i jak

Opublikowano

fastboot flash boot boot.img i po problemie

i kernel wgrany a chłopaki pytają o recovery ;)

Poprawnie:

fastboot flash recovery recovery.img

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

i kernel wgrany a chłopaki pytają o recovery ;)

Poprawnie:

fastboot flash recovery recovery.img

Kurczę, mam problem nawet z takim flashowaniem. Odpalam telefon w trybie fastboot i kiedy robię fastboot devices z konsoli, pokazuje mi coś takiego:

$ sudo fastboot devices
a1f251d1    fastboot

Potem robię flashowanie TWRP 2.8.5.0 z tematu [rom] Ivan's Aosp Lollipop 5.1 i dostaję komunikat o poprawnym flashowaniu:

$ sudo fastboot flash recovery openrecovery-twrp-2.8.5.0-aries-20150221.img
sending 'recovery' (10632 KB)...
OKAY [  2.139s]
writing 'recovery'...
OKAY [  0.500s]
finished. total time: 2.639s

Mimo to, nadal kiedy odpalam recovery dostaję Mi-Recovery zamiast TWRP. Ktoś jeszcze ma podobny problem?

Opublikowano

zobacz pierw jaki telefon ma nazwe kodowa aries a potem zastanow sie co jest nie tak :-)

dobrze ze chinczyki zrobili naprawde madre te smartphony i potrafia sie one oprzec wiekszosci wyrzadzanej krzywdy :-)

Opublikowano (edytowane)

Piszesz o problemach z Mi2S w dziale dotyczącym telefonu Redmi 1S to tak w kwestii formalnej.

Ale z tego co napisałeś to mi by wynikało, że być może po wgraniu recovery uruchamiasz rom który podmienia ci recovery - takie moje gdybanie bo MI2S nie mam.

Próbowałeś bezpośrednio po wgrania recovery przez fastboot przejść do recovery?

Edytowane przez fredek
Opublikowano

zobacz pierw jaki telefon ma nazwe kodowa aries a potem zastanow sie co jest nie tak :smile:

dobrze ze chinczyki zrobili naprawde madre te smartphony i potrafia sie one oprzec wiekszosci wyrzadzanej krzywdy :smile:

Cholera, napisalem w zlym dziale, sorki :oops: Aries to model Mi2S i taki mam tez telefon -- problem nadal aktualny.

Jest jaki mily mod, ktory moglby wyciac moja pisanine do odpowiedniego dzialu? :(

Opublikowano

Próbowałem jeszcze CWM zapodane tutaj na forum przez Acida, które można pyknąć z poziomu Mi-Recovery -- nie poszło. Uznałem, że coś grubiej musi być porobione, więc przeinstalowałem MIUI na czysto (via MiFlash). Potem wrzyciłem TWRP przez fastboota i poszło za pierwszym razem. Jeszcze raz sorki za zajęcie tematu w niewłaściwej kategorii i dzięki wszystkim zainteresowanym za odpowiedzi ;)

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...