Jump to content

Miflash odmontowuje telefon przy próbie znalezienia go, przez co nie mogę wgrać romu.

tomaszko1232
 Share

Recommended Posts

Cześć, chciałbym wrócić do romu global stable i zblokować ponownie bootloader, dotychczasowo korzystałem z xiaomi.eu wersji dev, a dokładniej 20.7.2 i androida 10. Wybrałem ja głównie z przyzwyczajenia i do blokowania reklam przez AdAway, a do tego potrzebny był mi odblowkowany BL i root, jednak teraz korzystam z innego rozwiązania. Dlatego, chciałbym wróć do wersji stable i zablokowanego BL. I tu pojawia się mój problem przy próbie wgrania tej wersji romu - grus_global_images_V11.0.4.0.QFBMIXM_20200610.0000.00_10.0_global miflashem, gdy podłącze ustawiony w tryb fastboot telefon do kompa i dam refresh telefon pojawi się na liście jednak, w tym samy momencie telefon jak gdyby odłącza się od komputera (dźwięk Windowsa odłączanego urządzenia, brak na liście urządzeń w menadżerze) dodatkowo na telefonie znika grafika fastboot za to pojawia się mikroskopijny napis press key to shutdown. Podpowie mi ktoś co mogę robić źle, albo jak mam rozwiązać ten problem.

Edited by tomaszko1232

• mrosi unlocked this topic

No dokładnie mam ryzena 5 3600 nie wiedziałem, że z tym jest problem gdy ostatnio grzebałem coś w tele korzystałem jeszcze z intela i wtedy nie było najmniejszego problemu teraz nawet komendy z poziomu fastboot powodują to, że telefon ląduje na ekranie press key to shutdown. Tak jak na screenie poniżej pierwsza komenda urządzenie wykryte druga już odmonotwane i na tym dziwnym ekranie.

image.thumb.png.40cfde9152f30844e9c6dbfe008707dc.png

Cześć. Miałem te same objawy z wgrywaniem w trybie fastboot. Podłączałem do USB 3.0. Dopiero jak podłączyłem do USB 2.0, wszystkie problemy znikły i soft bez problemu się zainstalował.