Jump to content

pkonrad

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Wrzucilem wczoraj na swoje Mi 10 Lite 5G soft od ZOOM'a z androidem 11 i wszystkko w sumie śmigało prócz aparatu który pokazywał błąd połączenia i nie mogłem się z tym uporać. Wróciłem do softu z posta powyżej. Po zrootowaniu telefonu i zamrożeniu appek od gogle jak "asystant glosowy" itd. I inne nachalne apki telefon ani razu się nie zresetował sam. Więc chyba sukckes... bo od nowości miałem problem z samoczynnym rebootowaniem tel.  A no i wrzuciłem wczoraj również soft xiaomi.eu  które podał mi @Orjon ale też miałem problem z aparatem. Ogolnie soft za***isty ale no akurat codziennie używam aparatu i nie mogłem pozostać przy nim. Czy wie ktoś w czym tkwi problem? Czytalem , wyrzucalem, package_cache, usuwalem dane, res. tel zawsze problem aparatu.  

Czy wie ktoś kiedy można spodziewać sie xiaomi.eu typowo pod "monetee" ? 

I czy ktoś wpadł jak uporać się z pieprzonym 10sekundowym wylączaniem ekranu ? 

3 godziny temu, aromat napisał:

A no i wrzuciłem wczoraj również soft xiaomi.eu  które podał mi @Orjon ale też miałem problem z aparatem

Możesz podesłać log? Nie wiem czy nie wyszedł reupload który to naprawił, ale jeśli wyszedł i dalej jest coś nie tak to trzeba jakiś zrzut ekranu z błędem albo coś żeby to naprawić.

edit: nie wyszedł, ok, zrób jak tutaj: https://miuipolska.pl/forum/topic/50880-brak-wyświetlania-wiadomości-email-z-podpisem-cyfrowym/?tab=comments#comment-566921

Czy wie ktoś kiedy można spodziewać sie xiaomi.eu typowo pod "monetee" ? 

Stable który ci podesłałem jest typowo pod monet.

I czy ktoś wpadł jak uporać się z pieprzonym 10sekundowym wylączaniem ekranu ? 

Na xiaomi.eu o ile wiem jest możliwość zrobienia tak by się świecił cały czas w ustawieniach AoD...?

Edited by Orjon

52 minuty temu, Orjon napisał:

Możesz podesłać log? Nie wiem czy nie wyszedł reupload który to naprawił, ale jeśli wyszedł i dalej jest coś nie tak to trzeba jakiś zrzut ekranu z błędem albo coś żeby to naprawić.

Niestety ale soft ten z ZOOM'a na androdzie 11 już pożegnałem, następnie wrzuciłem ten który dałeś w którymś linku na moją odpowiedź. I po męczarniach z aparatem też mu podziękowałem i  na końcu wróciłem na "miui_MONETEEAGlobal_V12.0.2.0.QJIEUXM_12bc504f22_10.0". Ale pisalem wyzej ze rebooty samoczynne ustąpiły tak musze cofnac to co napisalem. Dzis juz jeden był... I to wlasnie sie dzieje na globalu.Moze w nastepny weekend znow wrzuce ten xiaomi.eu_multi_MI10LITE5G_V12.0.1.0.QJIMIXM_v12-10 i wtedy podeśle log.

A czy podejrzewasz co mogło powodować problem aparatem ? 

A co do ekranu zrobilem jak ktoś na forum napisal. Po wyl. optymalizacji miui jest ok. 

Witam, mam podobny problem jak @aromat i chcialem wgrac miui_MONETGlobal_V12.0.1.0.QJIMIXM_be919da9b6_10.0, miui_MONETEEAGlobal_V12.0.2.0.QJIEUXM_12bc504f22_10.0.

Niestety w obu przypadkach w TWRP otrzymuje error 6, dodam tylko, ze TWRP jakie mam wgrane to TWRP-3.4.1b-0507 MI 10Lite Zoom czy to moze byc wina TWRP? Jak rozwiazac problem nie dzialajacego aparatu?

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Mi 10 Lite – EEA Stable ROM

MIUI V12.5.1.0.RJIEUXM

Recovery ROM
https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJIEUXM/miui_MONETEEAGlobal_V12.5.1.0.RJIEUXM_dbadbe17a1_11.0.zip

OTA V12.1.4.0
https://bigota.d.miui.com/V12.5.1.0.RJIEUXM/miui-blockota-monet_eea_global-V12.1.4.0.RJIEUXM-V12.5.1.0.RJIEUXM-54a575b0e8-11.0.zip

*Mi Pilot Tester.

Changelog:

[system]
New: Response to gestures is now instant.
New: With 20 times more rendering power, there are now few limits to what you can see on your screen.
New: With custom device model adjustments, any phone becomes faster after the upgrade.
Optimization: MIUI became lighter, faster, and more durable.
Updated Android Security Patch to May 2021. Increased system security.
[Notes]
New: A gesture shortcut now allows you to create notes, tasks, and excerpts anywhere.
New: Excerpts save text, URLs, and images to Notes in a few simple taps.
New: Dynamic layouts bring the typography in Notes to a new level.
New: Compose mind maps with complex structures.
New: New tools for doodling and sketching.
New: Press and hold a sketch to adjust the strokes automatically.
All-new Notes.

• 2 months later...

MIUI Global EEA V12.5.2.0.RJIEUXM Aktualizacja niewydana w regionach Niemcy, Portugalia, Meksyk, Włochy, Francja, Kolumbia, Wenezuela, Panama, Argentyna, Peru, Nikaragua, Polska, Ekwador

https://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RJIEUXM/miui-blockota-monet_eea_global-V12.5.1.0.RJIEUXM-V12.5.2.0.RJIEUXM-8b64797dc4-11.0.zip

https://bigota.d.miui.com/V12.5.2.0.RJIEUXM/miui_MONETEEAGlobal_V12.5.2.0.RJIEUXM_676bcdfd61_11.0.zip

Poprawki z czerwca 2021

• 3 weeks later...

Witam. Posiadam mi 10 lite 5G, MIUI Global 12.0.2.0 , chciałbym go zaktualizować do możliwie najnowszej wersji MIUI. Czytałem że z poziomu telefonu można zaktualizować Rom-em EEA. Który muszę pobrać żeby przeprowadzić pomyślnie aktualizację? Pobrałem do tej pory dwa lecz niestety wyskakiwał błąd. Pozdrawiam 

Próbowałem z tymi plikami:miui-blockota-monet_eea_global-V12.1.4.0.RJIEUXM-V12.1.5.0.RJIEUXM-e60c9bf725-11.0.zip,.  miui_MONETGlobal_V12.5.1.0.RJIMIXM_d9504eb546_11.0.zip

Edited by djandy75