Findfox Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Hej. Od pewnego czasu mam problem z niedziałającym trybem czytania. Mimo uruchomienia tej funkcji i zwiększenia intensywności na max nie ma efektu. To samo tyczy się zwiększenia kontrastu i przełączania pomiędzy trybem zwiększonym, a standordowym (również brak jakiejkolwiek efektu). Co sam już robiłem to, za pomocą aplikacji mi flasch (przy opcji clean all) wygrywałem wersję globalną stable, potem Xiaomi.eu stable już kilka razy. Po takiej procedurze efekt działa max 2 dni. Potem wysiada. Oczywiście ROM wygrywałem poprzez tryb fastboot w Mi8. Telefon ma już 1.5 roku , więc coś mogło się zepsuć. Macie może jakieś pomysły jaka jest przyczyna i jak to naprawić? Nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania tego dziwnego problemu.
Kacper Skrzypek Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) @Acid miał podobny problem i w jakiś sposób (nie pamiętam jaki) mu się to naprawiło. Może opisze @Findfox dopytałem się i Acid niestety nie wie, co spowodowało ten problem. Spróbuj wgrać MIUI 12 ostatni dev. Przyczyną jest jakiś proces, który "wisi" nad systemowym procesem i nie pozwala na zmianę kolorów. Problem ustąpił sam. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Orjon 1
Findfox Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2020 Melduję że, wgrałem najnowsze xiaomi.eu dev. Schemat kolorów oraz wspomaganie czytania działało do pierwszego ponownego uruchomienia telefonu. Kolejne ponowne uruchomienia oraz wipe cache, dalvik nie pomaga. Mam nadzieję, że to się kiedyś naprawi. Na xiaomi.eu stable czasowo, a potem może i trwale, problem naprawiało wciśnięcie przycisku power przez 10 sekund, teraz i to zawiodło.
Kacper Skrzypek Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Prawdopodobnie naprawi się z czasem. Kiedy - nie wiadomo.
mariusz.ur Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) No czasu już wiele nie zostało i raczej nie należy się spodziewać jakiś większych zmian w wersji rozwojowej dla mi 8. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez mariusz.ur
Findfox Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Informuje, że po wgraniu ponownym najnowszego Xiaomi.eu, i nie przywracaniu żadnych kopii ustawień systemowych, problem się nie pojawia i od tygodnia już się nie pojawił (nawet po ponownym uruchomieniu). Działa wszystko szybko, bez żadnych błędów. Dzięki wielkie za pomoc. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Findfox
Kacper Skrzypek Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty.
Rekomendowane odpowiedzi