Skocz do zawartości
  • 0

Brak pulpitu po aktualizacji

Pytanie

Opublikowano

Witajcie Ludziki.

Mam kilka pytań.

Widziałem ,ze poruszamy na tym forum tematykę MIUI Polska, a nie global.

Mimo tego chciałbym zapytać i prosić o pomoc.

Nie wiem czym to się różni, poza tym, że podejrzewam, że różny jest pakiet językowy.

Mam M9Lite w T-Mobile i dziś rano pojawiła sie aktualizacja. Porałem i uruchomiłem instalację.

Po zainstalowaniu okazało się, że wszystko działa oprócz jednej ważnej rzeczy. Nie mam tzw. pulpitu i ekranu głównego. Tylko ekran blokady. Poza tym wszystko odziała.

Znalazłem gdzieś na forum opcję zmiany języka na angielski i powrót do polskiego, ale nie pomogło. 

Nie chcę robić zadnego odinstalowania aplikacji lub czyszczenia pamięci aplikacji lub ich aktualizacji w obawie, że stracę ekrany, na których mam "kilka" folderów z aplikacjami.

Poza tym korzystałem z motywu klasycznego z szufladą aplikacji.

Czy mogę jakoś wrócić do poprzedniej wersji? To chyba downgrade...

Skąd mam wiedzieć, która wersja jest poprzednia i jak to poprawnie zrobić.

Mam drugi identyczny telefon i porównałem wersję "MiLunchera" i nic się nie zmieniło więc źródło problemu tkwi w innym miejscu.

Co robić? NIe mam i nie planuję mieć root`a.

Czym sie różnią wersje MIUI Polska?

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
5 minut temu, frrancuz napisał:

Co się dzieje lub pokazuje po odblokowaniu ekranu, w chwili gdy powinien pojawić się pulpit?

taki zrzut i nic więcej

Screenshot_2020-04-13-13-34-14-513_com.android.settings.jpg

• 0
Opublikowano (edytowane)

Downgrade i zmiana systemu nic ci nie da. Coś się wysypało. Jak nie miałeś ustawionej automatycznej kopii albo synchro z chmurą to chyba nic nie zrobisz. 

Wyczyść dane aplikacji i ustawisz sobie pulpity od nowa. 

Edytowane przez frrancuz
  • 0
Opublikowano
12 minut temu, 7K77 napisał:

taki zrzut i nic więcej

Możesz spróbować zainstalowania nowszej wersji np alpha z apkmirror. To nie powoduje utraty danych. Ale możliwe że nie pomoże i trzeba będzie zresetować (wyczyścić dane) https://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-inc/miui-launcher/miui-launcher-alpha-4-17-0-1668-04031837-release/miui-system-launcher-alpha-4-17-0-1668-04031837-android-apk-download/

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano (edytowane)

Z chmurą chyba coś pomieszałem, bo było na gmail, a xiaomi chyba było wyłączone.

Pomyśle do jutra co robić. Te moje pulpity to już raz kiedyś ustawiałem od nowy i nie mam ochoty znowu się tym "bawić" :-/

Zaryzykuję z nowym luncherem, dzięki :)

Edytowane przez 7K77
  • 0
Opublikowano

Działa :)

Zainstalowałem najnowszą wersję lunchera i większość została. Potrzebne jedynie drobne poprawki widżetów. Najdziwniejsza rzecz stała się aplikacji email, miałem wszystko białe, a mam różowe ;)

W każdym razie dzięki za pomoc.

MIUI, które dostępne są na tym forum to wersje oficjalne? Tylko polskie? Można je instalować nie mając root`a?

Są lepsze od Global?

• 0
Opublikowano
14 minut temu, 7K77 napisał:

MIUI, które dostępne są na tym forum to wersje oficjalne? Tylko polskie? Można je instalować nie mając root`a?

Są lepsze od Global?

To już było omawiana. Uważaj, bo pojawi się duch "zbędnej treści i powielanych pytań". Problem z pulpitem rozwiązany, resztę poszukaj lupką. 

W skrócie - na globala globala, bo bootloader zablokowany. Chcesz xiaomi.eu to musisz odblokować bootloader. Root nie jest wymagany. Czego nie rozumiesz w tej odpowiedzi - wyszukaj.

Powodzenia.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...