przemekamag Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Xiaomi dotrzymało obietnicy i opublikowało źródła Kernela dwa swoich topowych modeli. Więcej informacji w linki poniżej: http://en.miui.com/thread-98340-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 oooho to się zacznie ;D i teraz pytanie do Acida, będziesz się bawił w jakieś głębsze optymalizacje, przyspieszenie itp romów miuipolska? Od zmiany na oszczędniejszych zarządców procesora i grafy po np zmianę systemu plików na F2FS (MI2 trochę dostało kopa w działaniu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekamag Posted March 31, 2015 Author Share Posted March 31, 2015 Co prawda jeszcze podobno czegoś brakuje, ale zapewne uzupełnia na bieżąco. w każdym razie pojawienie się nowych kerneli da wiele możliwości. Od poprawy zasięgu tel, optymalizacji grafiki, po lepsze zarządzenia procesorem, sterownikami dzwięku itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Numb Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Nie sądzę, aby uzupełnili, pewnie zbliża się MIUI 6 5.0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 oooho to się zacznie ;D i teraz pytanie do Acida, będziesz się bawił w jakieś głębsze optymalizacje, przyspieszenie itp romów miuipolska? Od zmiany na oszczędniejszych zarządców procesora i grafy po np zmianę systemu plików na F2FS (MI2 trochę dostało kopa w działaniu) W życiu. Wysłane z MI Note Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ari93 Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 no tak... xd a jakieś wsparcie kerneli jak to było z MiCore do MI2? Tak czy siak geniusze z XDA/xiaomi.eu coś fajnego pewnie wymyślą Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Kernele potrzebne są do serii redmi tam przydadzą się systemy które ładnie działają... Naprawdę jest sens zmiany miui które chodzi bardzo dobrze na mi3 i mi4? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Nie widzę sensu. Zobaczcie na forum. Od miesięcy nikt nie pisał że mu Mi4 laguje, że tnie mu jakaś gra. O baterii czytam dobre rzeczy. Dlatego dla mnie nie ma sensu tracić czasu na kernel skoro wcale nie ma takiego zapotrzebowania. Dla Redmi się zgodzę ale cancro i virgo nie potrzebują jakichś magii. Oczywiście kernele powstaną ale pamiętajcie, że będzie trzeba mieć CWM bo ja do romów nie będę dodawał custom kernele. Wysłane z MI Note 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
avish Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Dokładnie. Ja miui w moim mi4 na nic bym nie zamienił. Nie ma opcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olsen Posted March 31, 2015 Share Posted March 31, 2015 Mi3 także chodzi płynnie a przede wszystkim zużycie baterii jest znikome. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts