Skocz do zawartości

O co chodzi z fingerprint w szczegółowych informacjach o Androidzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Jak to jest możliwe aby na telefonie oryginalnie Mi9tPro z wgranym beta xiaomi.eu pokazywało się w fingerprint: V11.0.3.0.PFJINXM ? Co według google pochodzi od romu dla K20 i na dodatek w wersji India?

2. Jaki vendor firmware mam wybrać gdybym chciała wgrać inny custom ROM na tym smartfonie? Czy to ma jakieś znaczenie, i gdybym poprostu wybrała najnowszy global eea będzie dobrze?

IMG_20200324_200911.jpg

IMG_20200327_211847.jpg

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Greta napisał:

1. Jak to jest możliwe aby na telefonie oryginalnie Mi9tPro z wgranym beta xiaomi.eu pokazywało się w fingerprint: V11.0.3.0.PFJINXM ? Co według google pochodzi od romu dla K20 i na dodatek w wersji India?

Fingerprint w customach jest chyba podmieniany po to żeby oszukać programy które to sprawdzają i udawać oficjalny rom stable (nie dev). Dlaczego akurat na taki, nie wiem.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
11 godzin temu, FromWP napisał:

Fingerprint w customach jest chyba podmieniany po to żeby oszukać programy

Dzięki za odpowiedź, i to jest bardzo ciekawe co mówisz, bo przy tym od razu nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Greta napisał:

nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią :)

A sprawdź czy masz z tym swoim fingerprint certyfikację Googla w sklepie. Jeżeli tak, to będziesz miała odpowiedź dlaczego tak robią. Wiem że dawniej to wystarczało żeby rom eu dev miał certyfikację.

Opublikowano
4 godziny temu, FromWP napisał:

certyfikację Googla w sklepie

Mam :smile: Teraz rzeczywiście to ma sens, dzięki dobry człowieku:-) i zdrówka!

Opublikowano
6 godzin temu, Greta napisał:

Dzięki za odpowiedź, i to jest bardzo ciekawe co mówisz, bo przy tym od razu nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią :)

Żeby przejść testy SafetyNet w tych apkach, gdzie jest to sprawdzane (np. McDonalds, Pokemony, Google Pay, niektóre bankowe może).