Greta Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 1. Jak to jest możliwe aby na telefonie oryginalnie Mi9tPro z wgranym beta xiaomi.eu pokazywało się w fingerprint: V11.0.3.0.PFJINXM ? Co według google pochodzi od romu dla K20 i na dodatek w wersji India? 2. Jaki vendor firmware mam wybrać gdybym chciała wgrać inny custom ROM na tym smartfonie? Czy to ma jakieś znaczenie, i gdybym poprostu wybrała najnowszy global eea będzie dobrze?
mariusz.ur Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) Nie wiem z czym masz problem. Wgrany custom rom i masz pretensje do fingerprint? Edytowane 27 Marca 2020 przez mariusz.ur
FromWP Opublikowano 27 Marca 2020 Opublikowano 27 Marca 2020 (edytowane) 36 minut temu, Greta napisał: 1. Jak to jest możliwe aby na telefonie oryginalnie Mi9tPro z wgranym beta xiaomi.eu pokazywało się w fingerprint: V11.0.3.0.PFJINXM ? Co według google pochodzi od romu dla K20 i na dodatek w wersji India? Fingerprint w customach jest chyba podmieniany po to żeby oszukać programy które to sprawdzają i udawać oficjalny rom stable (nie dev). Dlaczego akurat na taki, nie wiem. Edytowane 27 Marca 2020 przez FromWP
Greta Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Opublikowano 28 Marca 2020 11 godzin temu, FromWP napisał: Fingerprint w customach jest chyba podmieniany po to żeby oszukać programy Dzięki za odpowiedź, i to jest bardzo ciekawe co mówisz, bo przy tym od razu nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią
FromWP Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 1 godzinę temu, Greta napisał: nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią A sprawdź czy masz z tym swoim fingerprint certyfikację Googla w sklepie. Jeżeli tak, to będziesz miała odpowiedź dlaczego tak robią. Wiem że dawniej to wystarczało żeby rom eu dev miał certyfikację.
Greta Opublikowano 28 Marca 2020 Autor Opublikowano 28 Marca 2020 4 godziny temu, FromWP napisał: certyfikację Googla w sklepie Mam Teraz rzeczywiście to ma sens, dzięki dobry człowieku i zdrówka!
Kacper Skrzypek Opublikowano 28 Marca 2020 Opublikowano 28 Marca 2020 6 godzin temu, Greta napisał: Dzięki za odpowiedź, i to jest bardzo ciekawe co mówisz, bo przy tym od razu nasuwa się pytanie, dlaczego tak robią Żeby przejść testy SafetyNet w tych apkach, gdzie jest to sprawdzane (np. McDonalds, Pokemony, Google Pay, niektóre bankowe może).
Rekomendowane odpowiedzi