Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jestem szczęśliwym posiadaczem Mi Boxa S i niestety po zainstalowaniu Kodi wersja 18.5 nie mogę korzystać ani z aplikacji FanFilm ani Alltuba. Na forum Kodiwpigulce koledzy wspomogli i po sprawdzeniu logòw ustalili , że to box blokuje połączenie z TMDB , cytuje Masz problem z połaczeniem z TMDB:
2020-01-02 19:06:44.271 T:6144 ERROR: metahandler: Error connecting to TMDB: HTTP Error 403: Forbidden. W tej samej sieci mam jeszcze tv na androidzie i Smart Boxa, tam wszystko działa. Nie jest to więc problem sieci , routera ale tylko Xiaomi. Mam ostatnią aktualizację systemu w wersji 8.1.0, stan zabezpieczeń z 5 mają 2019 , wersja jądra 4.9.61. Jak wyłączyć blokadę TMBD , brak FanFilm to dla mnie porażka. Co gorsze nie znalazłem w sieci żadnych informacji by ktoś miał podobne problemy. Z góry wielkie dzięki za pomoc .

Opublikowano (edytowane)

Wywalał mi między innymi FanFilm i Filman, a XBMC potrafił całkowicie zawiesić KODI.

Edytowane przez PawelG7
Opublikowano

Fanfilm na kodi 17.6 bedzie słabo działał, bo w wielu miejscach korzysta z funkcji dostępnych tylko w kodi 18. Podstawowe pytanie - skąd instalujesz fanfilm?

Opublikowano (edytowane)

Jak na razie nie narzekam na jego działania. Instalowałem z repo ff. Czego brakuje w 17.6, że będzie słabiej działał niż na 18?

Edytowane przez PawelG7
Opublikowano

Brakuje kilkunastu funkcji z pythona z których korzysta fanfilm, a zwłaszcza jego scrapery. a więc może nie znajdować tyłu źródeł co na k18.

Poza tym, nikt nie będzie poprawiał ft żeby działał z k17, zwłaszcza przy perspektywie k19 które w 100% przechodzi na pythona3 którego k17 w ogóle nie obsługuje.

Zapraszam na kodiwpigulce. Tam pomożemy znaleźć rozwiązanie dla kłopotów z ff i k18.

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem najnowszy dostępny Kodi. FF działa na nim tak samo jak na 17.6, nie zaznacza niestety obejrzanych odcinków seriali, Filman przestał działać. Czyli to się niestety nie zmieniło.

Edytowane przez PawelG7
Opublikowano

Otrzymamy problem z wtyczkami. Fanfilm i inne wtyczki muszą przejść na pythona3 bo kodi 19 tylko jego będzie obsługiwać.

Co do oznaczania oglądanych to działa bez problemu w Fanfilm. Musisz mieć coś sknocone w ustawieniach kodi, albo w samej bibliotece. Pomoc znajdziesz na kodiwpigulce bo tu to nie miejsce.

I nie, FanFilm nie działa tak samo na k17 jak na k18 - część bibliotek do obsługi tytułów prawidłowo działa na k18. Na k17 może, ale nie musi. Także część tytułów może znajdować prawidłowo, a część po prostu pomijać przy wyszukiwaniu źródeł.

Co do filman - trzeba zgłosić autorowi wtyczki (mbebe github)

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, PawelG7 napisał:

Zainstalowałem najnowszy dostępny Kodi. 

to temat na kodiwpigulce.pl  - ale podaj wersję którą zainstalowałeś i jej źródło (czyli repozytorium)

Co do Filman - sprawdziłem teraz na k17.6 - też nie działa, z tego co widzę wprowadzili zmiany na stronie Filman, a więc musiała się zbiec w czasie przesiadka na k18 ze zmianami. Trzeba czekać na aktualizację wtyczki

Jeszcze mi przyszła do głowy jedna myśl - robiłeś aktualizację kodi bez usuwania danych? Zdarza się, zwłaszcza na androidzie że nieprawidłowo zostaje przepisana baza biblioteki (w niej zapisywany jest stan filmów obejrzanych) przy takim updacie. Najbezpieczniej jest zrobić czystą instalację przy takich zmianach wersji.

Ale to temat nie na to forum ;)

Edytowane przez tomasiek
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 7.01.2020 o 07:24, tomasiek napisał:

podaj wersję którą zainstalowałeś i jej źródło (czyli repozytorium)

Tym razem zainstalowałem ze sklepu Play, jest tam wersja 18.5.

Co do Filman - sprawdziłem teraz na k17.6 - też nie działa, z tego co widzę wprowadzili zmiany na stronie Filman, a więc musiała się zbiec w czasie przesiadka na k18 ze zmianami. Trzeba czekać na aktualizację wtyczki

Wróciłem do 17.6 na próbę i faktycznie już nie działa, więc może być tak jak piszesz.

Jeszcze mi przyszła do głowy jedna myśl - robiłeś aktualizację kodi bez usuwania danych? Zdarza się, zwłaszcza na androidzie że nieprawidłowo zostaje przepisana baza biblioteki (w niej zapisywany jest stan filmów obejrzanych) przy takim updacie. Najbezpieczniej jest zrobić czystą instalację przy takich zmianach wersji.

Wyczyściłem dane, ale to chyba nie miało nic do rzeczy.