Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie
Podłączyłem Mi Box do amplitunera kina domowo Onkyo  za pomocą kabla HDMI. Następnie podłączyłem do niego przez port USB dysk zewnętrzny NFTS z filmami w formacie MKV. MiBox widzi że dysk jest podpięty, rozpoznaje jego nazwę, rozpoznaje ile jest miejsca na dysku, ale w ogóle nie czyta zawartości. Nic, nawet nie widzi folderów.

Dodam, że zgodnie z informacjami jakie znalazłem na innych forach najpierw zaktualizowałem do najnowszej wersji - nie pomogło, potem zrobiłem mu ustawienia fabryczne - nie pomogło.

Dzwoniłem na infolinię i do serwisu Mi, ale mnie skierowali na to forum jako jedyne miejsce gdzie mogę uzyskać pomoc. 

Bardzo proszę o pomoc

Opublikowano

Z Twojego opisu nie wynika z jakiej apki próbujesz odpalić. Z poziomu systemu nie odpalisz nic. Potrzebny jakiś player. Np Kodi, VLC, Mx Player.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano

Witam

Zainstalowałem KODI i niestety filmy cięły się niemiłosiernie.

Zainstalowałem MX Player i wszystko śmiga że aż miło :-). Wydaje się, że to pudełeczko choc tak niepozorne rozwala system :-)

Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Pozwolę sobie kontynuować wątek i moich spostrzeżeń o mi Boxie z prośbą o pomoc

Okazało się że dziś na MXPlayerze tez zamula, ale restart urządzenia rozwiązał problem i chodzi ładnie. Widać jednak, że nie jest to urządzenie stabilne (ze tę cenę mogę to przeżyć)

Niestety pojawił się kolejny problem - MiBox nie widzi nowych folderów na dysku zewnętrznym. Widzi tylko te, które były gdy podłączyłem go po raz pierwszy. Nie pomaga restart, nie pomaga włączenie i odłączenie dysku zewnętrznego. Widzi tylko to co było "wczoraj" a nowe foldery są niewidoczne. Czy ktoś miał podobny problem? 

Opublikowano

Może być problem z NTFSem jeżeli foldery były tworzone na PC, generalnie urządzenia z Androidem średnio sobie z nim radzą, często wiele problemów rozwiązuje exFAT.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podłączyłem z ciekawości dysk Smsung 640GB niby widać ,że jest jakaś treść ,ale nie moge przeglądać...

Czy na sformatowany dysk usb mozna zapisywac jakiś aplikację gry lub coś inneg?

Opublikowano
29 minut temu, kola01 napisał:

A przez przeglądarkę plików (zainstaluj cokolwiek ze sklepu) dysk działa poprawnie?

VLC właśnie ze sklepu jest,wszyscy piszą że jest dobry do wszystkiego......?

Opublikowano

VLC to nie jest przeglądarka plików tylko odtwarzacz.

Ponawiam pytanie:

A przez przeglądarkę plików (zainstaluj cokolwiek ze sklepu) dysk działa poprawnie?

Opublikowano

Z tym kodi to wieczny problem zawsze jak chce go zainstalować to jest coś nie tak.......... Robie to dokładnie według opisu ,a i tak na końcu jest coś nie tak ...A podchodziłem juz ładnych pare razy.

Nie ma czegoś prostrzego na początek?

Opublikowano

Może i berka ,ale jak robisz cos według opisu i na koniec nie wychodzi ci to jak w porad niku to rece opadja ,a nie jest to tylko moja opinia.....

Opublikowano (edytowane)

1. No ale jaki masz dokładnie  problem bo sama instalacja akurat nie różni się niczym od instalacji innych aplikacje ze sklepu. Nie potrzeba do tego żadnego poradnika. Dopiero później jest kilka drobiazgów, które trzeba zrobić jak np.trzeba ustawić język polski, włączyć możliwość instalacji własnych źródeł, ustawić portal z polskimi napisami i ewentualnie zainstalować dodatkowe wtyczki. 

Ewentualne poradniki i opisy instalcji wtyczek znajdziesz na stronie  "Kodi w pigułce": https://kodiwpigulce.pl/

2. Sprawdziłeś ten "Nova Video Player"? Działa Ci na nim ten HDD?

Edytowane przez kola01
Opublikowano

Sprawa wygląda tak po kolei..

Jakim programem odzyskac pena wcześniej sformatowanego przez MI Box żeby był widoczny pod Win ,lub żeby rozpoznawały go inne urządzenia?

Z dyskiem Samsung 640 GB 2.0 jest tak odtwiera tylko filmy ,katalogi ze zdjęciami ,muzyka widzi ,ale przy próbie odtworzenia treści katalogi są puste....Jakieś pomysły?

Opublikowano (edytowane)

Cały czas mieszasz, źle zadajesz pytania, nie wykonujesz zaleceń i nie odpowiadasz na zadane pytania. Nie wiem, czy w tej sytuacji ktoś będzie w stanie telepatycznie ogarnąć Twój problem. 

Edytowane przez kola01
Opublikowano (edytowane)

Piszę drugi raz ,

. Sprawdziłeś ten "Nova Video Player"? Działa Ci na nim ten HDD? ......

Odtważa tylko filmy....zdjęć nie.

Kodi poradziło sobie sobie z filmami ,zdjęciami

Edytowane przez Kuzik
Opublikowano
2 minuty temu, kola01 napisał:

A dlaczego miałby to robić? Nova Video Player, jak nazwa jego wskazuje jest odtwarzaczem filmów a nie zdjęć.

OK, powiedz jak odzyskać pena nie jest widoczny pod windows 7

Opublikowano
26 minut temu, kola01 napisał:

Jeśli można go sformatować z poziomu Windows to zrób to.

A co w ogóle z nim zrobiłeś, że Windows go nie widzi? 

Z formatowałem MI Boxem ,poradziłem sobie uzyłem programu do formatowania Hard Disk Low Level Format Tool