skd Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam Czy znalazla by sie tutaj jakas pomocna dlon I wyjasnilaby mi jak spolszczyc chinski rom do MI NOTE?
Bartek Opublikowano 12 Lutego 2015 Opublikowano 12 Lutego 2015 O ile jest to oryginalny Mi Note, to bardzo prosto - ściągasz z działu download najnowszy rom MIUI v6, wrzucasz go do pamięci wewnętrznej pod nazwą Update.zip, z programów w telefonie wybierasz ten do aktualizacji, wskazujesz mu wspomiany plik i wciskasz update. 1
skd Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 Swietnie bede bardzo wdzieczny )) Male pytanie czy jesli bede wgrywal spolszczenie telefon zostanie zresetowany czy wszystkie dane zostana tak jak sa wlacznie z konfiguracja telefonu>?
Acid Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Wszystko się sformatuje a CPU telefonu się stopi.... Chyba że przeczytasz instrukcje instalacji na MIUIPolska.pl. Wysłane z MI4 2
skd Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) hahahaha dowcipnis, zamiast kiepskich zartow wystarczy podac rzeczowa odpowiedz I ewentualnie dodac linka, pozartowalbym troche z Toba na temat laptopow, ios czy symbiana ciekawe czy wtedy bylbys taki do przodu.. A tak na marginesie miales dodac rom Edytowane 13 Lutego 2015 przez skd
Acid Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 I jest. Za to linka nie dam. Trzeba samemu poszukać. Wysłane z MI4
skd Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 Juz znalazlem Dzieki male pytanko Czy po "update" moj note bedzie mial wersje globalna softu? w tej chinskiej mam problem z aktywacja karty sim O2 uk - jest widocznie jeszcze nie obslugiwana Polska z orange dziala bez problemu
Acid Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Nie to jest rom na bazie chińskiego romu ale z modyfikacjami podobnymi do Global. Zresztą to nie ma w ogóle jedno z drugi nic wspólnego. Rom jest cały czas ten sam bo chiński. Rom global który jest rozprowadzany w Azji wschodniej to też chiński ale z aktywnymi funkcjami global. Karta SIM nie ma tu wiele do gadania. Działać ma każda, chyba że masz model LTE a karta SIM z UK działa na jakiejś innej częstotliwości sieci niż telefon obsługuje.
skd Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 A wlasnie, ze nie Bo zasieg sie pokazuje zanim telefon nie sprobuje dokonac aktywacji, karte widzi, numer przypisany do niej tez, sieci widzi wszystkie, loguje sie do macierzystej po recznym jej wybraniu ale dzialac cholera nie chce
Acid Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Po ręcznym wybraniu? A przy automatycznej to gdzie się loguje?
skd Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 Przy recznym i automatycznym loguje sie do macierzystej O2 ale gdy pojawia sie komunikat o aktywacji zasieg znika
Acid Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Ok ale mimo wszystko sprawdziłeś częstotliwości? Masz na myśli łączność z LTE czy w ogóle?
skd Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 Nie za bardzo rozumiem Nie da sie na sztywno ustawic 4g lub 3g Przestawilem na preferowane 3g i tak probowalem odpalic rakiete Wlasnie sprawdzilem bezposrednio z operatorem Nie ma zadnych przeciwskazan do uzywania telefonu w uk
skd Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 No I sprawa wyjasniona... Xiaomi polecialo sobie z calym swiatem w ch.... z tlumacza google: Dual Sim, Dual 4G Jest dual I owszem tylko, ze 1karta dziala w 2-4G a druga tylko w 2G. ://////////////////////////////////////////// I to karta do drugiego slotu musi wspierac 2g a nie, ze odbiornik sie przelacza. Stad te moje klocki bo wyciagnalem karte nano z iphona, pozostale testowe rowniez byly nano I pchalem je wszystkie do drugiego slotu, jesli karta wspierala 2G to chodzila jesli nie to brak zasiegu. Nie wiem czy uwalili cos w oprogramowaniu, czy tak sprzetowo to zaprojektowali ale wprowadzaja klientow w blad. Na szczescie mojej dziewczynie to nie bedzie przeszkadzalo, bo glowna karte uzywa do rozmow lokalnych internetu itd a druga tylko do rozmow. Zeby bylo smiesznie to nie da sie ich przelaczac..(zamieniac miejscami wirtualnie) przynajmniej ja takiej opcji nie widze.. Jutro napisze reklamacje, niestety na odp dlugo bedzie trzeba czekac bo maja w chinach dlugie swieta....
Acid Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Wydaje mi się że coś pomieszales bo najpierw piszesz o jednym a potem o czymś odwrotnym i tak że nie wiadomo o co chodzi. Mógłbyś jeszcze raz napisać w jakieś sloty jakie karty? Wysłane z MI4
skd Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Opublikowano 14 Lutego 2015 Note ma 1miejsce na micro sim 2miejsce na nano 1pracuje w trybach od 2g do 4g 2pracuje tylko w trybie 2g gdzie wedlug specyfikacji obydwie powinny pracowac od 2g do 4g Ja probowalem wszystkie simy w 2miejscu bo wyciagalem je z moich 6 Wieczorem znalazlem przejsciowke i zrobilem test w 1miejscu na micro sim Dlatego karta z o2 nie dzialala w 2miejscu(nano sim) a starsza karta z orange pop tak musze jeszcze sprawdzic z o2 czy maja karty ktore domyslnie obsluguja 2g i 3gWszystkie dual sim ktore mialem tez tak dzialaly z ta roznica, ze whbieralo sie karte ktora ma pracowac w trybie 2g lub 3g tutaj takiej opcji nie zauwazylem Domyslnie spodziewalem sie, ze obydwie beda pracowac w trybie 3g a tak nie jest
Acid Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 Hm dziwne. Faktycznie obie powinny być na 3G. Cóż sprawdzę jak przyjdzie mój Note.
Malleus Opublikowano 14 Lutego 2015 Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) U mnie jest nieco inaczej. SIM 2 (nano) ustalony jest na 4G - sprawdzone. Działa. Dla zwykłego mirco SIM (1) nie jestem w stanie ustawić trybu pracy sieci... Edytowane 14 Lutego 2015 przez Malleus
skd Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Opublikowano 14 Lutego 2015 A probowales zamieniac karty miejscami? Dzialaja obydwie na opak? Bo moje dwie o2 nie Dzialaja tylko w jednym slocie Ps. Spolszczyles? poszlo bez problemu?
skd Opublikowano 14 Lutego 2015 Autor Opublikowano 14 Lutego 2015 Spolszczenie poszlo gladko Dziekuje Jeszcze tylko rozwiazac problem z sim I bede czekal na czarna wersje 64GB MI NOTE W sam raz zastapi mi mala I6 Tak na marginesie porownujac do drugiej I6plus wyglada calkiem calkiem Szkoda, ze Xiaomi nie zanalazlo swojego wlasnego stylu na przyciski menu np. jak meizu Z tymi co sa wyglada jak reszta chinszczyzny mimo, ze odstaje od niej znacznie Moze czarna wersja zmieni moje zdanie o ile sie pokarze bo widze, ze Xiaomi ma problem z tym kolorem.... (Mi4 64GB nie do odnalezienia np... )
Bartek Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 A nie było przypadkiem od początku mówione, że w jednym slocie będzie LTE-FDD, a w drugim LTE-TDD?
aQua Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Faktycznie, też gdzieś czytałem o tym co Bartek mówi.
Re4ctioN Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 A nie było przypadkiem od początku mówione, że w jednym slocie będzie LTE-FDD, a w drugim LTE-TDD? To akurat nieprawda.
skd Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 Bez znaczenia Obydwie karty powinny dzialac jednoczesnie 3g ja mam problem bo o2 dziala domyslnie w 3g i nie da sie na sztywno ustawic 2g
Bartek Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 To akurat nieprawda. Zapewne masz rację, nie mogę nigdzie teraz tej informacji znaleźć na potwierdzenie. Wybaczcie zamieszanie.
skd Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Opublikowano 15 Lutego 2015 (edytowane) A jakie wyszukuje Ci dostepne sieci? Mi jak wyszukam recznie operatora pokazuje wszystkie sieci tylko w 2g To tak jakby na sztywno bylo ustawione slot 1 3g a drugi 2g Moze gdyby to byla wersja europejska to slot pierwszy bylby 4g a drugi 3g Moja siec, czyli O2 domyslnie ma dzialac w 3g lub 4g Do 2g przelacza sie tylko podczas rozmowy Dlatego obydwie karty nie moga dzialac jednoczesnie a karta Orange jest ze starego POP i ma maksymalna dostepna predkosc 3g.) Edytowane 15 Lutego 2015 przez skd
skd Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Uzytkownicy ktorzy maja juz Note mozecie napisac jakie Note widzi sieci na obu sim card przy recznym wybraniu sieci? U mnie na slot 1: wszystkie w 3g: O2, PLAY, ORANGE, O2- 2g,3g EE- 2g, 3g Vodafone- 2g, 3g 3- 3g na slot2: PLAY PL: (nie chce sie polaczyc z zadna siecia) Vodafone- 2g O2- 2g EE- 2g - 2g (zakazne) ORANGE PL: (laczy sie tylko z EE- 2g - i jedna i druga, nie wiem czemy pokazuje EE-2g dwa razy, moze ze wzgledu na czestotliwosc) EE- 2g O2- 2g EE- 2g Vodafone- 2g O2: (na noki z klawiatura widzi:O2-2g, ORANGE-2g, T-Mobile-2g, Vofafone-2g ) O2- 2g Vodafone- 2g EE- 2g EE- 2gAcha jeszcze jedno wybor trybu sieci dostepny jest tylko dla jednego slotu sim card - u mnie 1
Acid Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Nieprawda. Ja już wiem jak to jest. Wybór trybu sieci zależy od tego która karta ma być Data czyli z Internetem tylko. Włożyłem do Slotu 1 kartę nju (Orange) a do Slotu 2 T-Mobile. Jeśli np. na Slocie 2 jest Internet to tam jest Wybór sieci i ikona H+ na pasku. Jak Internet na Slocie 1 to odwrotnie. Czyli pokrywa się z tym co normalnie jest na modelach z dual LTE. Mogę wybrać LTE na każdym slocie ale tylko tam gdzie jest ustawiony Internet.
skd Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 Ok Obydwie karty pracuja w tym samym trybie? 2g-2g 3g-3g 4g-4g ???? Bo w mojej szt nie...
Acid Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Ale co za różnica w jakim trybie? Przecież to czy jest 3G czy 4G tyczy się wtedy kiedy masz kartę do Internetu. Tak oba sloty obsługują 4G/3G ale tylko dla jednego slotu na raz można przyporządkować przesył danych przez 4G/3G. Telefon nie pokazuje w jakiej sieci jest karta do połączeń głosowych tylko karta do internetu.
skd Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Opublikowano 16 Lutego 2015 A taka, ze jak dla mnie jest jeden odbiornik do trybow 3g-4g a drugi 2g Wedlug specyfikacji obydwa sloty powinny dzialac z taka sama predkoscia czy trybem sieci Dlatego np moje dwie karty z O2 domyslnie pracuja w 3g I dlatego nie moga dzialac jednoczesnie. Masz dwie takie same karty? Wloz je do telefonu jedna bedzie 3g a druga 2g Czuje sie oszukany dlatego tez zdecydowalem sie na wersje na rynek chinski rezygnujac z gory z 4g noszac sie z mysla o dwoch kartach 3g
ArtekM Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 @skd w żadnym telefonie nie działają jednocześnie dwa sloty w 3G/4G. Zawsze jeden jest 2G do rozmów, a drugi 3G/4G na rozmowy i transmisję danych. W moim poprzednim HTC ONE M7 dual jest to z góry narzucone przez producenta - jeden slot tylko GSM, drugi WCDMA(plusem tego telefonu jest DSA). W obecnym Sony Xperia Z3 dual można sobie wybrać który slot jest tylko GSM, a który do transmisji danych. Ten który ustawisz sobie na transmisję danych możesz w nim zmieniać zakresy sieci. W drugim jest wtedy sztywno 2G, czyli tylko GSM. I w MI NOTE (chociaż go jeszczcze nie mam, czekam aż się pojawi czarna wersja 64GB), jestem przekonany, że działa to tak samo jak w Sony...
raf7705 Opublikowano 17 Lutego 2015 Opublikowano 17 Lutego 2015 Dlaczego o2 ci nie działa w 2g, miałem o2 kilka lat i bez problemu używałem trybu GSM. Teraz tylko trójka, NET bez limitu.
skd Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Opublikowano 17 Lutego 2015 W noki O2 dziala w 2g a tutaj nie wiem(iphone tez dziala domyslnie w 3G, a w 4G podczas rozmowy przelacza sie w 3G) dlatego z tym walcze. Co do dzialania dual sim wiem jak to dziala, dziwi mnie tylko: wg specyfikacji: Dual 4G SIM (micro/nano), Dual stanby To albo jest dual 4G albo jest po prostu dual sim Moze czytac nie umiem? Dla mnie to zwykle robienie z czlowieka wariata
Rekomendowane odpowiedzi