skay77 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Na bliss wszystko działa,dużą personaluzacja i bateria tez dobra https://sourceforge.net/projects/blissroms/files/Q/cepheus/ Wysłane z mojego Mi 9T Pro Ⓣⓔⓐⓜ Ⓑⓛⓘⓢⓢ Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu610 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 @skay77 Możesz polecić jakiś kernel? Mam też pytanie do samego telefonu. Mi9T Pro posiada haptyczne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Misiu681 czytałem na telegramie ze sakies bugi na immesity i egzel ja mam oryginalny od xiaomi ,ale możesz wejść na telegramie na kanał k20 update tam są wszystkie kerneleWysłane z mojego Mi 9T Pro Ⓣⓔⓐⓜ Ⓑⓛⓘⓢⓢ Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 [mention=11858]antykat[/mention]Dzięki za odpowiedź, czy ten rom który polecasz czyli PixelExpierience+ ma na końcu +. Szukałem na XDA i jest PixelExpierience lecz bez +. Niby mały znaczek a jednak może dużo znaczyć.Testowałeś może rom Syberia Project?Jak najlepiej, najszybciej wgrać owy rom? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka https://download.pixelexperience.org/cepheus Wersja z "Plus" ma więcej opcji personalizacji.Co do instalacji, to użyj procedury dla crDroid. Jest najlepiej opisana i działa dla każdego romu AOSP. Przetestowana przeze mnie na kilku romach. Omiń jedynie instalację Gapps, gdyż PE+ już je zawiera. Aby mieć kamerę ANX (port kamery MIUI), będziesz musiał zainstalować Magisk. Jeśli będziesz miał z tym jakiś problem, to daj znać. Powiem Ci jak to poprawnie zrobić. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted July 17, 2020 Share Posted July 17, 2020 Ok a czy nie lepiej zainstalować Gcam aparatmWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 17, 2020 Share Posted July 17, 2020 Do zwykłych zdjęć zdecydowanie tak. Są dużo lepsze. Polecam wersję Urnyx's 7.2.010 v2.3 z ustawieniami Mariana. W przypadku zoomu czy wideo lepszy jest ANX. Działa dokładnie tak samo jak stockowy aparat. Na marginesie, crDroid ma już w sobie ANX a przedwczoraj wyszła nowa wersja. Właśnie go sobie testuję Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 @antykatI jak wrażenia na cDroi-dzie? Mi brakuje bardzo asystenta dotyku z miui czy edge znanego z samsunga. Wiesz może czy jest na expiriens? Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 @dzidexxNie mogę znaleźć Pie, wpisuje nawet w wyszukiwarce i nie znajduje, a jak uruchomić drugą opcje co podałeś?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek_77 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Dnia 16.07.2020 o 19:43, antykat napisał: https://download.pixelexperience.org/cepheus Wersja z "Plus" ma więcej opcji personalizacji. Co do instalacji, to użyj procedury dla crDroid. Jest najlepiej opisana i działa dla każdego romu AOSP. Przetestowana przeze mnie na kilku romach. Omiń jedynie instalację Gapps, gdyż PE+ już je zawiera. Aby mieć kamerę ANX (port kamery MIUI), będziesz musiał zainstalować Magisk. Jeśli będziesz miał z tym jakiś problem, to daj znać. Powiem Ci jak to poprawnie zrobić. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka A ja mam kluczowe pytanie. Miui 12 doprowadza mnie do szału powoli. Chyba spróbuję coś z aosp ale jeden warunek. Płatności NFC. Działają na pixelu ? Bardzo dużo płacę telefonem. Mam ING i obojętne czy będzie to Google pay czy apka z ING Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Nie jestem pewien, gdyż nie korzystam z tych płatności. Z całą pewnością działa na crDroid. W ostatniej wersji na dobre to naprawili, co potwierdzają użytkownicy. Z drugiej strony, zawsze jest mowa tylko o Google Pay. Możliwe więc, że w niektórych romach apka bankowa będzie działać a G Pay nie. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 @antykatWiesz może jak uruchomić PIE albo obie by mieć więcej przycisków, to o czym pisał kolega wyżej?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Niestety nie. Nigdy nie korzystałem z takiego rozwiązania, nawet gdy było w romie. Jestem tradycjonalistą i do szczęścia wystarczają mi 3 przyciski Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 A czy nie mógł byś zlokalizować tej opcji PIE?I jak podoba Ci się ten cDroid na tle innych romow?Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 18, 2020 Share Posted July 18, 2020 Chwilowo nie mogę, bo przeskoczyłem na inny rom. Mam porobione kopie zapasowe i w wolnych chwilach testuję sobie z ciekawości to czego jeszcze nie znam. CrDroid pracował u mnie bez żadnych zastrzeżeń i nie natknąłem się na żadne błędy. Dlaczego po prostu sam go nie zainstalujesz i nie potestujesz? Zawsze możesz wrócić do MIUI. CrDroid to chyba najlepszy rom na początek. Ma już wbudowany aparat ANX, możliwości konfiguracji jak chyba w żadnym innym romie oraz możliwość wyboru, które aplikacje Googla chcesz mieć poprzez odpowiedni wybór Gapps, nagrywanie rozmów,... Może się mylę, ale jeśli crDroid nie posiada pożądanej przez Ciebie opcji, to raczej żaden inny rom też nie będzie jej miał. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 @antykatDzięki za odpowiedz,zainstalowała droid-a i szukam jej opcji o której wspomniał kolega wcześniej. Przesiadlem się z samsunaga gdzie zawsze od razu instalowalem custom romy i muszę szczerze napisać ze różnica jest wielkana korzyść Samsung. Nie zostało mi nic innego jak przystosować resztę romów, może coś znajdę dla siebieJakie proponujesz gappsy,zainstalowałem nano. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 19, 2020 Share Posted July 19, 2020 [mention=11858]antykat[/mention]Dzięki za odpowiedz,zainstalowała droid-a i szukam jej opcji o której wspomniał kolega wcześniej. Przesiadlem się z samsunaga gdzie zawsze od razu instalowalem custom romy i muszę szczerze napisać ze różnica jest wielkana korzyść Samsung. Nie zostało mi nic innego jak przystosować resztę romów, może coś znajdę dla siebieJakie proponujesz gappsy,zainstalowałem nano. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Ja zawsze instaluję pico, czyli niezbędne minimum od Googla. Kwestia osobistych preferencji.W crDroid wszystkie extra bajery są w jednym miejscu, więc łatwo je przeszukać, choć trochę tego jest.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
scotti33 Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 @antykatHej mam do Ciebie mała prośbęMógłbyś w punktach rozpisać jak wgrać custom rom na przykładzie cdroida. Ten akurat mi się łatwo wgrał ale reszta innych romów się wysypuje.Thx z góryWysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
antykat Posted July 29, 2020 Share Posted July 29, 2020 1. Za pomocą MiFlash zainstaloeać MIUI12 EEA V12.01.0.QFAEUXM 2. W trybie fastboot zainstalować vbmeta.img, używając komendy "fastboot flash vbmeta vbmeta.img --disable-verity --disable-verification", nie restartować 3. W trybie fastboot zainstalować TWRP i zrestartować do TWRP 4. Wyczyścić dalvik, cache, data (nie czyścić system i vendor) 5. Format data (nie mylić z wipe data); potwierdzić wpisując "yes" 6. Restart do TWRP 7. Skopiować do telefonu rom oraz GApps (jeżeli rom nie zawiera Gapps'ów) 8. Zainstalować rom i GAppsy 9. Restart systemu 10. Wrócić do TWRP i zainstalować Magisk, jeśli chce się mieć root. Gdy już masz wgrany jakiś rom powyższym sposobem a chcesz potestować inny, to wystarczy wyczyścić dalvik, cache i data oraz zrobić format data (ten, gdzie trzeba potwierdzić i wpisać "yes"). Po format data KONIECZNIE reboot do TWRP. Instalujesz nowy rom i śmiga. Nigdy nie czyść system i vendor. vbmeta.img: https://androidfilehost.com/?fid=4349826312261727101 Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts