Endriu Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Czekamy na pojawienie się tego TV w EU Direct, ale opcja wysyłki do naszego kraju do najtańszych należeć nie będzie http://www.ibuygou.com/p-xiaomi-mi-tv2-4k-ultra-hd-3d-49-inch-led-smart-tv-plus-subwoofer-and-soundbar-6331.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 jak cena z przesyłką wyjdzie do 3tys to biore odrazu, wiadomo czy menu będzie po angielsku? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Cena wysyłki z Chin wynosi około 500$, nikt rozsądny im tego teraz nie zamówi, ale faktycznie w niedługim czasie powinien być dostępny z Hiszpanii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Jest juz angielskie menu? Bo jesli nie to nawet zamawianie z Hiszpani nie wiele da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Dostępny tak, ale sugerując się obecną ceną telefonów z EU Direct, to cena przesyłki przebije cenę TV Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 (edited) to mozna zebrac grupę ludzi chętnych na kupno tv powiedzmy 10 osób i jechac do tej hiszpanii znowu nie tak daleko, cene paliwa podzielic na wszystkich i wyjdą grosze, jest opcja odbioru osobistego tam? Edited January 6, 2015 by nosports Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 to mozna zebrac grupę ludzi chętnych na kupno tv powiedzmy 10 osób i jechac do tej hiszpanii znowu nie tak daleko, cene paliwa podzielic na wszystkich i wyjdą grosze, jest opcja odbioru osobistego tam? Przy takiej ilosci to moge zaoferowac wam lepsza cene niz ibg z chin czy hiszpani. Tylko dalej pozostaje kwestia jezyka, gdyby byl chociaz angielski to juz bym go dla siebie dawno zamowil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 no własnie trzeba by poczekac na ten angielski bo inaczej to niema sensu, słyszałem ze były jakieś zapowiedzi. Accessories cena byłaby poniżej 3k przy dziesięciu sztukach ze wszystkim? (myśle ze dziesięciu chętnych zebrało by sie na forum) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 A HDMI to w jakiej wersji jest ktoś wie? Bo jak nie ma 2.0 to słabo trochę... Swypnięte z Note LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
nosports Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 co daje 2.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 Im nowsza technologia HDMI z kablem włącznie, tym prędzej pogra się np. w gry UHD i w większej ilości FPS Chodzi głównie o przepływ danych, który w starszych wersjach jest ograniczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big00s Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 To jest wszystko wyjaśnione co daje HDMI 2.0 obywatelhd.pl/index.php/2013/09/16/wszystko-o-hdmi-2-0-czy-potrzebuje-nowych-kabli/ Swypnięte z Note LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgred83 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 A czy będzie możliwość przetłumaczenia menu na język polski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aQua Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Możliwość będzie, tylko pytanie czy ktoś się tego podejmie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgred83 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Na forum jest kilku specjalistów. To chyba firmeware trzeba będzie przetłumaczyć i wgrać do tv. Raczej mniej roboty z tłumaczeniem niż z romem smartfonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Na forum jest kilku specjalistów. To chyba firmeware trzeba będzie przetłumaczyć i wgrać do tv. Raczej mniej roboty z tłumaczeniem niż z romem smartfonu. No wlasnie tu jest duzo trudniej. Mi TV nie tlumaczy sie jak aplikacji, jego menu jest obrazkowe. Nalezy przerobic grafiki i zamienic chinski tekst na inny a tu juz ani szybkie ani latwe nie jest. Gdyby to byla tylko kwestia jezyka jak w aplikacjach to juz dawno ktos by zrobil wersje angielska, a tak to niestety wszyscy czekaja na ruch xiaomi, ktore jakis czas temu zapowiedzialo ze bedzie wersje angielska w Mi TV Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buriza Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 no własnie trzeba by poczekac na ten angielski bo inaczej to niema sensu, słyszałem ze były jakieś zapowiedzi. Accessories cena byłaby poniżej 3k przy dziesięciu sztukach ze wszystkim? (myśle ze dziesięciu chętnych zebrało by sie na forum) Nie ma najmniejszych szans żeby zejść w okolice 3000pln. Cło na telewizory to 13,9%, koszt wysyłki będzie bardzo drogi + przemnożone wszystko przez VAT 23%. GRUBO ponad 3000zł wyjdzie za import tańszej wersji TV zakładając, że się kupi bezpośrednio od Xiaomi bez pośredników. To tak na szybko kalkulacje do których należałoby dodać jeszcze inne koszta typu koszt odprawy celnej czy koszt przynajmniej jednego przewalutowania plnów. Absolutne nieopłacalne biorąc pod uwagę, że paczki o tak dużej powierzchni bardzo łatwo uszkodzić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Czy na tym można zainstalować xbmc w jakiś sposób? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Chyba podobnie jak na MiBox. Wystarczy przenieść apk do pamięci albo jak w Mibox zainstalować z Komputera PC. Mibox daje adres ip do którego można wejść i zainstalować aplikację apk. Wysłane z MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
boober Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Zastanawiam się, ponieważ z przesyłka do Europy ten tv wychodzi w okolicach 1000 euro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 na starym komputerze, na malince, na telefonie, tablecie. ja mam na starym lapku pod win7 oraz na malince pod openelec oraz na telefonie - redmi note. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Bujak Posted January 18, 2015 Share Posted January 18, 2015 Zastanawiam się, ponieważ z przesyłka do Europy ten tv wychodzi w okolicach 1000 euro. A gdzie za tę cenę można nabyć ten tv? Na ibuygou 1125€ plus cło raczej pewne. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mymi Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Wysyłka tak drogo wysyłka, przez cło? Znajomy sie mozliwe ze bedzie przeprowadzal do Polski i chce sobie wysłać ten tv (to ten którego fotki są na forum). Sprawdzał że kurierem to ok 400zł mu wyjdzie. Mówił mi że to dzięki temu że wysyła od siebie do siebie, z paszportem i papierami, przez co omija cło. Jeżeli się przeprowadzi do PL i mu się uda to dam znać czy zadziałało Link to comment Share on other sites More sharing options...
martek993 Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 (edited) Na filmiku widać (3:06), że oferują jakieś mocowanie ścienne, nawet z wbudowaną poziomicą oraz mocowanie dla soundbara: Pojawiają się przy tym jakieś cyferki, ktoś mógłby przetłumaczyć jaka będzie ich cena? Edited April 14, 2015 by martek993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Czy ten tv ma język angielski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) No wlasnie tu jest duzo trudniej. Mi TV nie tlumaczy sie jak aplikacji, jego menu jest obrazkowe. Nalezy przerobic grafiki i zamienic chinski tekst na inny a tu juz ani szybkie ani latwe nie jest. Gdyby to byla tylko kwestia jezyka jak w aplikacjach to juz dawno ktos by zrobil wersje angielska, a tak to niestety wszyscy czekaja na ruch xiaomi, ktore jakis czas temu zapowiedzialo ze bedzie wersje angielska w Mi TV Jesteś pewien ? Wedle http://www.xiaomiforsale.com/pl/xiaomi-tv/60-mi-tv2-4k-ultra-hd-3d-49-inch-led-smart-tv-plus-subwoofer-and-soundbar.html "MIUI TV Smart TV system (Based on Android 4.3 )" Więc skoro jest na Andku to z tłumaczeniem nie powinno być problemu ?, a z tego co widać na zdjęciach są napisy w EN. Edited May 10, 2015 by Renegade Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Jesteś pewien ? Wedle http://www.xiaomiforsale.com/pl/xiaomi-tv/60-mi-tv2-4k-ultra-hd-3d-49-inch-led-smart-tv-plus-subwoofer-and-soundbar.html "MIUI TV Smart TV system (Based on Android 4.3 )" Więc skoro jest na Andku to z tłumaczeniem nie powinno być problemu ?, a z tego co widać na zdjęciach są napisy w EN. Moj post byl ze stycznia, przez 4 msce moglo sie wiele zmienic. Tymbardziej ze pisalem ze Hugo zapowiedzial EN jezyk w Mi TV jakis czas temu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szwagru11 Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 (edited) Pytam, bo właśnie będę kupował tv, i widzę że na xiaomiforsale jest dostępny. I się zastanawiam czy nie wziąć go Edited May 10, 2015 by szwagru11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Jesteś pewien ? Wedle http://www.xiaomiforsale.com/pl/xiaomi-tv/60-mi-tv2-4k-ultra-hd-3d-49-inch-led-smart-tv-plus-subwoofer-and-soundbar.html "MIUI TV Smart TV system (Based on Android 4.3 )" Więc skoro jest na Andku to z tłumaczeniem nie powinno być problemu ?, a z tego co widać na zdjęciach są napisy w EN. Bzdura. Przecież to nie ma jedno z drugim związku pomyśl. Tzn język EN powinien być - tylko nie ma multilanga (co oczywiste). Tak samo jak MiBox ten MITV może mieć angielski dodatkowo ukryty i trzeba wymusić jego użycie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renegade Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Nie napisałem nigdzie, że TV ma mieć Multilang , napisałem, że system jest oparty na androidzie więc tłumaczenie powinno być możliwe. Wzmianka o EN w sumie powinna być po kropce i odnosi się do kolegi, który pyta o EN. Powered by MI2S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 No własnie też nie jest możliwe to tłumaczenie. W sensie o tym czy można czy nie można nie decyduje ten android czy jest taki czy śmaki. Tłumaczenie jest w aplikacjach a one są Xiaomi i po chińsku. Owszem jest to android więc standardowo tłumaczenie odbywa się tu jak ja robię MIUI (dekompilacja, tłumaczenie, rekompilacja, build...). Dodatkowo A4Y ma racje bo dużo rzeczy jest grafiką. Co więcej struktura systemu MIUI na TV czy MiBoxa jest inna i nie ma od tak dostępu by przez Updater wgrać rom. A w MiTV to już w ogóle instalacja tłumaczonego romu to porażka bo trzeba by wgrać przez kabel obraz img systemu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts